Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajscha25

dlaczego w 20tyg ciazy nie WOLNO zakładać już wziernika

Polecane posty

Gość ajscha25

a skad ja to niby mam wiedziec jak bym nie wyczytała na forum to pewnie dałabym sie zbadac....

Gość qwertyu
A dlaczego nie można??

Gość kozuch jest samotny
co to jest ten wzjernik do czego?

Gość ajscha25
cyt...... krotka szyjka macicy w ciazy-ma ktoras? 1 2 12:21 Evi_21 hmm nie wiem jak mozna sobie takie cos sprawdzic, pamietam ze jak moja szyjka bykla skrocona i miala rozwarcie to badanie mnie cholernie bolalo i dlugo trwalo, bo gin nie mogl dosiegnac szyjki, przez to wlasnie skrocenie a nie mozesz poprosic poloznej o sprawdzenie czy wszsytko ok? moj synek: 09.04.2006 22:25 3100 (37 tydz) www.xander.bobasy.pl http://b1.lilypie.com/W8smp2/.png 12:48 zatroskana A ja nic nie czulam, nic mnie nie bolalo, nie mialam zadnego ucisku, zupelnie nic. Nawet rzekla bym ze czulam sie wtedy swietnie. I na wizycie w czasei badania ginekologicznego pani dr stwierdzila ktortka szyjke - do lozka i czekamy na pessar. Na usg przez powloki brzuszne ocenila rozwarcie. 12:55 ciezkoocenic z tego co wiem na usg nie zobaczysz rozwarcia.... ja usg mialam w 31 tygodniu, a 2 dnin pozniej trafilam do szpitala z rozwarciem i kacja porodowa, a gin w czassie usg mowil ze wszystko ksiazkowo 08:55 aneta_tosia (aneta_tosia@interia.pl) hmmm, wczoraj prosiłam o rade i w sumie nadal nie wiem co robic bo: miesiac temu mieliśmy taki mały fałszywy alarm (miałam co kilka minut skurcze przez ok 4 godz), wiec pojechalismy do szpitala i wtedy robili mi badania i usg przez pochwe, zeby ocenic czy wszystko jest ok, no i okazało sie ze tak (szyjka nie zmieniona, 45mm długosci, wszystko zamkniete). Podobno moja macica pozadnie sobie cwiczyła (mogło byc to spowodowane wczesniejszym współzyciem z partnerem). Zastanawiam sie jednak czy po miesiacu nadal wszystko jest ok. Moze troche panikuje ale to moje pierwsze malenstwo i wiele rzeczy nie wiem a juz tak nie wiele brakuje do konca . A tutaj zadnych konkretnych badan, jesli pacjentce nic nie dolega. dzieki dziewczyny za odpowiedz :* 17:53 agata26. hej dziewczyny ja z tego powodu ze nie chccieli mnie zbadac i nic zrobci a ja wiedzialam ze cos jest nie tak - wrocilam do Polski ...skurcze zaczely mi sie w 20 tyg. wiedzialam ze juz wtedy wystepuja skurzce braxtona ale one byly dosc czeste, za zceste! powiedzialam o tym poloznej ale ta mnie zignorowala wtedy moj maz powiedzial ze nie wyjdzie od niej poki mnie nie skieruje do ginekologa! z wielka laska dala nam skierowanie...w szpitalu czekalam pol dnia zanim ktos sie zjawi...zajwila sie jakas praktykantka ktora chciala w 25 tyg ciazy wkladac mi wziernik , w koncu nie zbadala mnie bo nie wiedziala jak! wiec wrocilam do domu z niczym, wiec zadecydowalismy ze lece do Polski bo nie chce stracic dziecka ...w Polsce na drugi dzien do gina i okazalo sie ze szyjka skrocona, wiotka , za poltora tyg znow skurcze ale jeszzce bardziej sie nasilily wiec znow do gina i szyjka znow skrocona, wiec od razu leki na podtrzymanie i lezenie prawie do konca ciazy...pozatym usg wykazlo silne czynnosci skurczowe macicy i bardzo niebezpieczne inaczej mowiac grozil mi powor przedwczesny...urodzilam 3 tyg wczesniej ale juz o czasie zdrowa corcie ale przezylam tez swoje...a skracajaca sie szyjka nie daje zadnych objawow Agata, 30 lat Tarnów, Brighton coreczka Malwinka, urodzila sie 20 listopada o godz.4.45 rano expresowo moja najukochansza perelka waga 3300 , cm. - 56 http://www.bobasy.pl/agatoza> 18:08 Samcia a co w tym dziwnego? mi wziernik gin wkladal do konca ciazy-tak mnie badal miedzy innymi... 11:13 agata26. to jest dziwne ze na tym etapie ciazy wziernika sie juz nie wklada! Agata, 30 lat Tarnów, Brighton coreczka Malwinka, urodzila sie 20 listopada o godz.4.45 rano expresowo moja najukochansza perelka waga 3300 , cm. - 56 http://www.bobasy.pl/agatoza> 11:24 mysica Wziernika potem sie już nie wkłada. Ja miałam skurcze i ti spoowdiwało stopniowe skracanie asie szyjki. Poczatkoo lekrarz to zbagatelizował ale potem za dwa tyg jak poszłam to macica była już jak kamień a szyjka skrócona i rozwarta - od razu szpital, leki i pessar. Mimo tego skurcze i tak były i leżałam plackiem do końca już w domciu. Po odstawinieu leków urodziłam na drugi dzień, 2 tyg przed termienm.