Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca o jasmin

szybka odpowiedz - Jasmin

Polecane posty

Gość pytajaca o jasmin

czesc bede wdzieczna za kilka odpowiedzi drogie kafeterianki. mianowicie , w piatek wzielam moja 21 tabletke jasminu - czyli skonczylam pierwsze opakowanie. Dzisiaj mam 3 dzien 7-dniowej przerwy. Kiedy pojawi sie okres? Czytalam , ze powinien na 2, 3 dzien... a jak to jest w praktyce? Czy sa jakies objawy nadchodzacego okresu przy braniu tabletek antykoncepcyjnych? I teraz nast... mianowicie ..zabezpieczenie w ciagu 7-dniowej przerwy... Czy nalezy sie zabezpieczac dodatkowo metodami mechanicznymi? Czy tabletki w trakcie tej przerwy nadal dzilaja? ..eehhh... bo troszke sie denerwuje.. w sobote kochalam sie z moim chlopakiem i skonczyl w srodku... w sumie zajscie w ciaze wtedy graniczyloby chyba z cudem (niedosc , ze nieplodne dni , to przy tabletkach) ...no ale zawsze obawy sa... :/ bede wdzieczna za odpowiedzi Z gory wielkie dzieki

Gość pytajaca o jasmin
up ... prosze .. jesli ktos zna odp na moje pytanka niech sie odezwie

Gość pytajaca o jasmin
zadna z Was nie bierze yasmin czy po prostu nikt nie chce mi odpowiedziec na te pytanka? :(

tak wiec w czasie 7 dniowej przerwy okres moze pojawic sie nawet 7 dnia wiec spokojnie co do zabezpieczania , nie ma takiej potrzeby nawet w czasie przerwy jestes zabezpieczona .a co do objawow to ich nie nma:)

Gość pytajaca o jasmin
ona922 ... jejciu.. dzieki za odpowiedz... bo ja zaczelam sie juz stresowac, ze moze jestem ta jedna na 100 , ktora wpadla po tabletkach... eehh... a pytanka takie mam , bo dopiero to pierwsze opakowanie... :)

w porzadku bez obaw , tabletki zabzpieczja bardzo dobrze:) trzeba pamietac tylko regularnie je brac a okres pewnie w najblizszych 4 dniach wystapi:)

Gość ryszarda_Prawdziwa
Ulotke sie czyta a nie wywala do kosza. Te 7 di jestes zabezpieczona. Mi okres pojawia sie zawsze 4 dnia od zakonczenia opakowania, ale ty bierzesz dopiero 1 więc może to być jeszcze nieuregulowane. Objawy są takie same jak miałaś bez brania tabletek, przy czym zazwyczaj nieprzyjemne dolegliwosci są mniejsze.

Gość pytajaca o jasmin
jak wczesniej napisalam .. na ulotce jest napisane , ze zazwyczaj okres pojawia sie 2 - 3 dnia przerwy... wiec jak widzisz zachowalam ulotke, a nawet pokusilam sie na jej dokladne przeczytanie. Mino wszystko dzieki za odp.

Gość Ulotka parzy
Nie sądzę, by było tak napisane.. Co prawda Yasminu nie brałam, ale 4 inne rodzaje teblatek i na każdej jak wół było napisane, okres pojawi się w 7 dniowej przerwie. Poza tym jest tam również napisane, że w czasie tej przerwy jesteś zabezpieczona.... Może przeczytaj na spokojnie jeszcze raz?

Gość kogoś chyba
no, powiedzmy, ze PRAWIE dokładne przeczytanie :P bo w ulotce również piszą o tym jak tabletki działają.

Gość Ulotka parzy
W 7 dniowej przerwie bez określania dnia. Każdy organizm reaguje inaczej.

Gość pytajaca o jasmin
bylo napisane , ze dostane okres w ciagu 7-dniowej przerwy ... i ze zazwyczaj jest to 2-3 dzien.... Ulotka jest po angielsku i moze nie jest napisane to samo co po polsku

Gość Ulotka parzy
Spoko, tak jak napisałam Yasminu akurat nie brałam. Jednak zazwyczaj nie oznacza zawsze. Możesz więc spokjnie czekać do końca przerwy

Gość Ulotka parzy
To zrwacam honor. Swoją drogą bezsensowna informacja. "zazwyczaj" Reszta informacji znajduje się chociażby na tej stronie...

Gość pytajaca o jasmin
paris... -->> nie podwazylam ani w jednym slowie wiarygodnosci polskiej ulotki.. Wzielam tylko pod uwage fakt , ze byc moze tresc polskiej ulotki i ulotki angielskiej rozni sie kilkoma detalami (nie a propo dzialania tabletki tylko np talkich informacji , kiedy sie dostanie okres... )

Gość pytajaca o jasmin
dziekuje Wam za odpowiedzi 🌻