Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majka18

Problem z samochodem

Polecane posty

Gość Majka18

Na osiemnastke rodzice zaproponowali mi kupno samochodu. Mam tylko wybrac model, zastanawiam sie miedzy audi tt a alfa romeo 147. Kolor oczywiscie czarny. Doradcie ktory lepszy lub zaproponujcie cos w podobnej cenie

Gość Majka18
powaznie prosze

Gość ja nawet nie parkuje
obok włoskiej nędzy, żeby mi m. i. włoska rdza nie przelazła .a tak poważnie mogą wymieniać znaczki a i tak fiat fiatem pozostanie.

Gość Majka18
Prowokacja?? Co ma tu byc prowokacyjne? Prosze tylko o zdanie

tylko że audi tt i alfa 147 nie są z tego samego przedziału cenowego ani klasowego

Gość Majka18
Myslalam o uzywanym audi. Zmiesci sie w okolo 80 tys

Gość rozpieszczana na maksa jesteś
mój tato był dyrektorem dużego przedsiębiorstwa.... a na wakacjach po 18-stce, musiałam zapierniczać w KFC.... a pierwszy samochów 10-letnią Toyotę corolle, kupiłam za własne pieniądze na 2 roku studiów.... ale cóż, to wybór rodziców, Twoi mają prawo cię rozpieszczać :P a co do rady.... to zdecydowanie Audi polecam, Alfy są ładne, ale bardzo usterkowe, ja miałam 146 i 156 i ciągle były z nimi jakieś kłopoty....nie wspominając o ciągłym skrzypieniu..... audi miałam i A3 i A4 i A8 .... zdecydowanie lepiej wypadały....a TT ładne.... choć właśnie kojarzy mi się z taką rozpuszczoną gówniarą :P

no ale alfa jest dużo tańsza...badziewie

za 80 tys. mozesz miec taka A3 ze opad szczeny.... ja mam starsza, ale i tak uwazam ze to najlepszy samochod na swiecie, i kocham je najbardziej ze wszystkich ktore do tej pory mialam.

Gość Majka18
To zobacz ile kosztuje nowa

zależy kto conazywa rozpieszczaniem...u mnie samochód nigdy nie był traktowany jako luksus, a raczej jako przyrząd ułatwiający życie...poza tym nie przyszło ci do głowy że dla niektórych kupno samochodu to mniejsze odczucie finansowe niż dla kogoś kupno zwykłych butów? Jeśli kogoś stać to czemu nie?to nie luksus w dzisiejszych czasach...

audi a 3, 4 -auta bez wyrazu...dla mnie oczywiście. poza tym jeździłam tym "czymś" trzy lata i jeśli ktoś jeździł czymś lepszym to żadna atrakcja, a wiadomo dla kogoś kto przesiadł się z czegoś gorszego to zawsze będzie ok.

Gość Majka18
Rozpieszczona? Dobre, ale jaki zwiazek ma kupno samochodu z rozpieszczeniem, samochod ma dzisiaj prawie kazdy, kiedys to bylo cos, ale w dzisiejszych czasach to jest normalne, ze rodzice chca ulatwic start dziecka i kupuja mu auto. Zaoszczedze przynajmniej pol godziny na dojazd do szkoly. dluzej sie wyspie

poza tym jeszcze 3 lata wstecz to można było oczy zawiesić a teraz po 3 lata lifting marny i nawet słabsze marki wizualnie mogą się pochwalić czymś lepszym. A audików zrobiła się pełna dupa bo ceny nie trzymają...ale tt mi się nawet podoba

Gość rozpieszczana na maksa jesteś
mój ojciec jeździł trakiem do smierci...bo..... uważał, że jest jeszcze dobry.... oczywiście prywatnie bo w firmie miał limuzyne.... nie chodzi tu o odczucie finanasowe, tylko o szacunek do pieniadza..... ja np. dzięki temu jak rodzice mnie wychowali, sama sobie nie źle radzę, mimo, że już ich nie ma.... gdyby mi wszystko podsuwali pod nos, pewnie dziś miałabym znacznie gorzej. ps ja na miejscu autorki - gdyby rodzice podarowali mi 80 tys kupiłabym sobie lupiaka- takieg kilkuletniego, a reszte pieniążków bym zainwestowałoa, chodźby w jakiś fundusz..... ale cóż, ja to po prostu lubię.... a wiadomo nie każdy musi....

Gość Majka18
Co ty? Po co mam oszczedzac? Studia przede mna, wtedy zaczne myslec o przyszlosci

Moze masz racje, mialam okazje jezdzic samochodem lepszej klasy niz audi A3, ale ciagle czegos mi brakowalo....mianowicie 4 kóleczek z przodu. Bylam zakochana w audi od kiedy wyszlo i kuplam je w koncu, w koncu moje marzenie sie spelnilo. Jestem z niego bardzo zadowolona, jest takie \"dziewczynskie\" w srodku chcialabym je kiedys zmienic na nowszy model np.z roku 2006, ale jak sie nie ma miedzi wystarczajaco duzo to sie czlowiek cieszy ze w koncu ma to co tak bardzo chcial.... Zycze szerokiej drogi :)

Gość Majka18
Dla mnie nie musi byc nowe, starczy 3 - letnie

no u mnie też było w domu dobrze i podstawowe rzeczy w domu dostawałam...a taką podstawową rzeczą był samochód. Teraz radze sobie sama (i tylko sama)i nie wyobrażam sobie żebym miala córce kupić starego niebezpiecznego grata skoro z mojej miesięcznej pensji mogę jej kupić duże bezpieczne auto z salonu. A dobrze wychowanych dzieci prezenty nie rozpieszczają. szanują i wyciągaja konsekwencje... poza tym sama w wieku 25 lat miałam swój dom, samochód i duży fundusz powierniczy...

Gość Majka18
Porsche, ale narazie mnie nie stac

Gość Ziroczka 21
Bierz audi

nie wiem czy preferuje. razem z mężem mamy 4 auta, ale dwa już są do sprzedania. Tak powiem, koneserami jesteśmy:) duży i bezpieczny GMC jukon XXL trochę nas tam do środka wchodzi i o to raczej chodziło gdy kupowaliśmy to auto. Jest jeszcze linkoln navigator, acura i sorento...i z tych wszystkich to sorento jest najprzyjemniejsze. Jak widać suvy, suviki no i jedna acura sportowa.

Gość Majka18
Szczerze mowiac Polacy ogolnie nie maja gustu jak chodzi o samochody - stac te wszystkie daewoo, fiaty i citroeny. Nie podobaja mi sie zadne modele. A jak widze jakiegos 10 - letniego trupa, to zastanawiam sie, kto pozwolil zeby taki zlom jezdzil na polskich drogach?