Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna wkurzona

Czy was też wkurzają dzieci bogatych rodziców???

Polecane posty

Gość Alle20
Nie, status materialny nie jest wyznacznikiem zachowań wobec innych ludzi,to raczej kultura i sposób zachowywania się w otoczeniu. Nie zamożność rodziców, albo jej brak

Gość gość
Dlaczego wkurzają Was "ci bogaci" ?! Nie będę się bez sensu rozpisywać, pochodzę z jednego z najstarszych rodów szlacheckich, z rodu Horoch, jeden dziadek hrabia, drugi były prezydent Poznania, a rodzice mają swoje osiedle bloków. Tak tylko drogie auta i ciuchy... ale wiecie my też jesteśmy ludźmi. Może i śpimy na kasie, ale mamy dobre serca. Bogatych kojarzycie tylko z samolubnymi skanerami, ale robimy bardzo dużo dobrego. Działamy charytatywnie i pomagamy mniej zamożnym. I wbrew pozorom jesteśmy skromni. Dbamy tylko o nasze bezpieczeństwo. Po to nam służba. Aby nas chronić. Mamy w domu antyki, dla których niektórzy by się pozabijali. Przebywamy tylko z ludźmi z podobnymi do nas zasobami gotówki, aby nasza przyjaźń była szczera, by nikt sobie nie zazdrościł. Czekam na hejty;)

Gość gość
Dlaczego?? A no pomysl o tych ludziach chorych, biedniejszych nie z wlasnego wyboru. O tych, ktorzy nie maja na lekarstwa.. W biedniejszych rodzinach czeto wystepuje patologia.. Gdzie np rodzic ma chorobe psychiczna, naduzywa alkoholu itp. A dzieci takich ludzi nie sa winne swojej, czy rodzicow biedy. A kiedy w szkole sa dodatkowo wysmiewane przez dzieci z domow bogatszych, to i nienawidza tych "bogatych". Jesli chodzi o pomaganie, to jestem za bardzo wysokim podatkiem dla bardzo zamoznych, wtedy pieniadze trafialyby do potrzebujacych bez wzglednego zazenowania z ich strony :) Tak dziala system np w Skandynawii i .. dziala! Tudziez panuje tu rownosc i luteranska skromnosc, a roznice w posiadaniu rekompensuje sie wlasnie w ten sposob. Wtedy odsetek biedy znika, a Ci najbardziej potrzebujacy otrzymuja wzorowa opieke medyczna i wszelka pomoc.

Gość gość
Moi dziadkowie, rodzice, potrafili rozsądnie zarządzać pieniędzmi, dlatego nigdy nie byliśmy biedni. Nie jestem żadna hrabina Walgodeską ani von coś tam, ale pochodzą z porządnej rodziny, która wiedzie pożyteczne życie, ma konkretne zawody, wszyscy mają gdzie mieszkać, co jeść i za co zwiedzać świat, a to już coś. Nie inwestujemy w jakieś stare graty, które tylko przyciągają złodziei. Nie mam nic przeciwko zamożnym, tylko nie toleruje snobów. U mnie w klasie ani na studiach nie było jakiejś straszliwej biedoty, która miała rodziców ofiary losu. Niestety wielu potrafi tylko robić dzieci, nie myśląc o ich przyszłości, edukacji, jak im ułatwić start w dorosłe życie i właśnie tacy nas nie znoszą. Dzieci niezaradnych życiowo rodziców :-(

Gość gość
Ja mam kasę i dlatego cię wkurzam?!

Gość gość
aja mam to wszytsko w p*****e k***a

Gość gość
Ludzie bogatsi ode mnie to cfele i życzę i śśmmiieerrccii, chyba że mi oddadzą sporą część swego majątku.

Gość gość
pshemo 84 to cfel, którego tata rypie w kakao, a mama liże mu rowa. To jest fakt potwierdzony.

Gość Karina
Dnia 25.06.2007 o 19:58, Gość o nieeeeeeeeeee napisał:

ja nie lubię bogatych dziewczyn, które jeżdża dobrymi furami, ubierają bardzo drogie, markowe cichy, noszą świetne buty,uczą sie w prywatnych szkołach, znają kilka języków, a do tego są nieprzeciętnie piekne!!!!! TAKICH WRECZ NIE ZNOSZĘ! :-O

A ty zapewne paskuda🤕