Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i co ja mam zrobić

Jak mam tego użyć.

Polecane posty

Słuchajcie dziewczyny chyba mnie dopadła grzybica pochwy i dziś chciałam iść do lekarza a go nie ma- będzie dopiero w piątek:( Nie wiem jak to przetrzymam i kupiłam sobie kilka saszetek Tantum Rosa. Niestety nie mam opakowania i nie wiem jak to użyć. Wiem, ze trzeba rozpuścić w wodzie ale powiedzcie mi czy w przegotowanej czy nie? i w jakiej ilości wody? no i ile razy dziennie mam tym się irygować?

Dobra zawaliłam z tym opakowaniem ale w jakiej ilości? szklanka wody?

to jak z tą wodą?

myslałam ze choć na kafe sie dowiem ale jak widze- LIPA...

około litra przegotowanej wody,przestudzic a potem rozpuscic proszek mysle ze powinnac zakupic irygator bedzie pewniejsze

To aż w takiej duzej ilości???

A ta masc wyleczy czy jeszcze musze iśc do lekarza? co lekarz może mi przepisac?

nie no masc pzwoli ci przetrwac do wizyty a do lekarza i tak musisz isc a moze ci przepisac jakac inna masc i cos na grzyba

Czyli w litrze wody i irygować?

Dobra wielkie dzięki! jeszcze jedno pytanko- jak np nie uzyje tego całego litra to moge sobie to gdzieś zostawic i użyć np na drugi dzień albo rano?

na ulotce jest napisane, żeby rozpuścić w 0,5 do 1 litra wody. przegotowanej o temperaturze ciała (żeby się tam nie poparzyć :) ). jak kupiłaś irygator to zrób irygację jak nie to tylko podmywaj. zrób tak rano i wieczorem. na początek możesz rozpuścić w większej ilości wody tzn w litrze, albo podzielić proszek na pół (tak na oko) i wieczorem zrobić z połowy i rano z drugiej. radze na początek tak zrobić bo może trochę szczypać, a jak jest mniejsze stężenie to mniej boli :) wiem z doświadczenia. tą maść też kup i sobie smaruj, ale do lekarz idź nawet jak przejdzie.

JUz byłam na tej stronce:) ale chciałam spytac kogoś kto to sam uzywał i jak mu lekarz zalecił:)

i tak pójdę bo temu wszystkiemu towarzyszą bóle brzucha:(

Mężczyzna tez to moze stosowac?

heyka :* wlasnie wrocilam z pracki :O padnieta jestem i klade sie spac zaraz. dol troszke mniejszy ale jako tako nie zapominam ze czeka mnie jeden egzam we wrzesniu :/ ale poki co staram sie o tym nie myslec. jutro jade do szkoly, wiec wolne mam od pracki. ale sroda, czwartek, sobota i niedziela .......PRACA :l :/// masakiera, ale trzeba to jakos przetrwac :] pozdrawiam. bede sie starac odzywac czesciej ! buziaki!

w dodatku pojawiły sie żólte upławy :( mam nadzieję ze to nie nadżerka :( to by było po stokroc gorsze od tego grzyba ;(

e tam marudzisz :) nadżerka to nie koniec świata! może to nie grzybek tylko jakieś zakarzenie bakteryjne, albo coś takiego. spokojnie użyj tego tantuma jest świetny, mi zawsze pomaga :) a jak tylko będziesz mogła to do lekarza idź.

mezczyzna moze spokojnie stosowac masc a jesli chodzi o tantum hmmm to nie wiem :-(

Gość hey hey hey hey
a ja mam pytanie jakiś czas temu tez miałam zapalenie wiec kupiłam sobie Tantum Rosa i Lactovaginal i teraz się zastanawiam co z tym zrobic bo nie zdarzyłam uzyc T.R. bo zapalenie mi przeszło,a Lactovag. uzyłam moze 3 tabl. i teraz mam pytanie,czy T.R. można uzywać takze profilaktycznie??czy to nie ma wiekszego sensu?? bo szkoda zeby sie zmarnowało czy straciło date waznosci? a Lactovag.??? na razie stoi sobie w lodówce a wiadomo ze nic nie jest wieczne,szkoda by wyzucac tym bardziej ze troche to kosztowało... poradzcie proszę

więc tak lactovaginal możesz użyć do końca. zrób sobie taką 10 dniową kurację. to są bakterie kwasu mlekowego, a on jest nam kobietą bardo potrzebny. lekarka zawsze po leczeniu zakarzenia, grzybka czi innego świństwa zaleca mi lactovaginal, także po leczeniu antybiotykami jest wskazany. co do tantuma to nie używaj tak sobie. to nie ma sensu. sprawdź datę ważności, pewnie jeszcze co najmniej rok może poleżeć, więc nie ma co go \"na zapas\" brać :)

hey hey hey ile kosztował ten locto?

Aha? a jak juz użyje T. R to potem umyc sie płynem do higieny czy to zostawic?

z tego co wiem to tantum mozna stosowac powiedzmy profilaktycznie po okresie ale jak ci nic nie ma to nie widze potrzeby wszelkiego rodzaju irygacje nie sa wskazane bo wyplukuja te dobre bakterie