Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie ile

_____Ile teraz trwa służba wojskowa?____ 9 czy 12 miesięcy???

Polecane posty

Gość powiedzcie ile

J.w.

Gość powiedzcie ile
mnie nie, ale niestety mojego faceta pewnie tak :(. Pocieszyłaę mnie trochę, bo już myślałam, że 12 znowu, bo ktoś mi tak mówił.

oj slonko... ja juz mam chlopaka w wojsku 10 miesiecy... a bedzie jeszce kilkadziesiat lat... :) Jest na szkole lotniczej w Deblinie.... piekna sprawa, bo realizuje marzenia... ale niestety ograniczono nam powaznie czas... No i troche sie zmienil... niestety... ale walcze :) A Twoj kiedy ma pobór?

powinna trwac jak kiedyś - 2 lata...przynajmniej z wojska wychodził mężczyzna,a nie tak jak teraz,zmanierowany,wyfiokowany gogus z wiatrem miedzy nogami :o

O no to wybacz... torszeczke pojecia mam na ten temat... szczerze to nic ci to nie da czy bedziesz mial 2 lata czy 9 miesoecy... i tak za kilka lat, jakby ci dali bron to bys sie nia sam zabil a nie poszedl na wojne... poza tym... po co to jest? 350 zloty zoldu miesiecznie.... masa wydatkow... mundru, zakwaterwanie, wyzywenie... no i po co? Po to zeby ktos sobie przez 9 miesiecy potupal? Bo wybacz... ale niewiele wiecej robi sie w zaadniczej sluzbie wojskowej... no i jeszcze spiewaja sprosne piosenki. I doprawdy nie wiem po co to? Przede wszystkim... to wojna nie opiera sie teraz na ludziach, tylko na technologii... wiec jesli juz to tak jak w wiekszosci krajow sluzba zawodowa. Bo naprawde nic to facetowi nie daje. A tym bardziej naszemu krajowi. Nic kompeltnie nic.