Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam takie pytanko

mam pytanie dot. laptopa...

Polecane posty

Gość mam takie pytanko

Czy warto kupować laptopa z kartą graficzną GeForce 6600 128MB RAM do zabawy w bardziej wymagające gry, czy bardziej opłaca się normalny PC (pod względem ceny/wydajności). Kompletnie się na tym nie znam... Czy te lepsze gry będą w ogóle chodzić na takim laptopie?

Gość mam takie pytanko
Dlaczego? Gry nie będą chodzić?

Gość Vista
128 MB RAM ? :O! jak ci sie trafi Vista to minimum 512 ale to i tak cienko

Gość mam takie pytanko
To jakiego kompa byście polecali? Tak do 6 tys.

Gość mam takie pytanko
Tzn. że większość najnowszych gier i tak nie pójdzie na laptopie z GF GO 7600 :-O ? To jakiego kompa byście polecili po przystępnej cenie?

Gość mam takie pytanko
To jaki komputer polecalibyście do grania?

pojda, tylko w slabej rozdzielczosci. z nowszych jeszcze jako tako daja rade GF 7700 lub 8600. Jak Cie stac to kup sobie lapka z GF 7800 lub 7900 na pokladzie, do 6 kola masz szanse takie lapka trafic. Konkretow nie polecam, bo raz ze mi sie nie chce rozpisywac, a dwa ze produktow konkurencji nie wolno mi reklamowac ;)

Gość mam takie pytanko
OK, dzięki :)

Jeżeli komputer miałby służyć tylko do grania, bardziej polecałbym zakup konsoli. Ma wiele więcej zalet niż komputer, kupując grę na daną konsolę masz 100% pewności że ci pójdzie i nie będzie się ciąć, co w przypadku PC będzie oznaczało wymianę karty graficznej za ok 6 miesięcy. Konsole można ze sobą zabradź, laptopa oczywiście też lecz dobry laptop do gier to cena ok 6000 zł to czy to się opłaca. Za tę cenę masz konsolę na przykład PS2 i sporo naprawdę sporo gier

Gość mam takie pytanko
W sumie to ten komputer ma służyć nie tylko do grania... Ale jeśli już do zabawy, to raczej tymi nowszymi grami. Coraz bardziej przekonuję się do "normalnego" PC-ta, jeśli z tym lamptopem same kłopoty... Mam tylko nadzieję, że uda mi się kupić w miarę dobry PC do 6 tys. zł. (chodzi mi głównie o tą kartę graficzną:))

Gość mam takie pytanko
* laptopem miało być ;)

konsola ma o wiele wiecej zalet niz komputer? wymiana karty graficznej co 6 miesiecy? \"upując grę na daną konsolę masz 100% pewności że ci pójdzie i nie będzie się ciąć\" ? witamy dzieci neostrady na forum :D

Jeżeli masz do dyspozycji kwotę 6000 tys złotych to możesz startować do kupna laptopa, tylko pamiętaj ze taki komputer jest w dużej mieże niemodyfikowalny chodzi ty o procesor i właśnie kartę graficzną a takie części jak dysk czy pamięć są duzo droższe od ich odpowiedników dla PC. Co ci mogę doradzić wybieraj taka płytę która daje ci mozliwość większej zmainy konfiguracji w przyszłości, czyli najnowszą podstawkę procesora, karta garficzną na PCI-E (to już chyba standard ale lepiej to wiedzieć), dysk na Sata 2(też standard) nie oszczędzaj na zasilaczu oraz chłodzeniu. Lepiej kupić słabszego peceta ale o dobrej płycie głównej niż dobrego w danym momencie a o zerowej możliwości zmiany konfiguracji Sorry za wykład, ale to już nawyk

leśne mruczenie --> taka jest prawda jeżeli chodzi o pojedynek konsole vs PC. Moim zdaniem do rozrywki jakimi sa gry konsole nadają się o wiele lepiej. Jeżeli chodzi o kompatybilność gier na konsolę można się spierac wiadomo że gra kupiona w stanach może nie działać na Polskiej konsoli, lub piraty bez przeróbki konsoli nie będa działać A jeżeli chodzi o karty graficzne i ich wymiana, pracuje w serwisie komputerowym i wiem jak to wygląda co ile ludzie wracaja wymeinac karty. Bo szkoda im wydać te 200zł więcej i mieć spokój na dłuższy czas, a taka prawda gry pożeraja coraz więcej mocy. Aha i przykro mi ale nie mam, nie miałem i nie będe mieć neostrady

dark coyot, naprawde nie chce mi sie... Ty pracujesz w serwisie, a ja w polskiej centrali najwiekszego producenta kart graficznych i plyt glownych...widocznie roznimy sie danymi, ktorymi operujemy w tym samym stopniu co pogladami... p.s. wrzuc sobie w google XG Station... dobrej nocy 🖐️

Gość mam takie pytanko
Dziękuję za wszystkie rady :)

Leśnie mruczenie --> oki faktycznie różnimy sie danymi ale nie chce się z tobą spierać, widocznie masz lepsze informacje Jeżeli chodzi o dodatek XG Station, przyznaje bez bicia nie słyszałem o tym, lecz moim zdaniem urządzenie to nie przyjmie się i pozostanie tylko gadżetem (ale mogę się mylić) dla bardziej zamożnych, powód ?? Urządzenie to uniemożliwia używanie laptopa w sposób dla niego przeznaczony bardzo mało prawdopodobne alby ktoś miał miejsze w torbie żeby wozić ze sobą laptopa i jeszcze monitor LCD a o CRT już nie wspomnę. No chyba że ktoś używa tylko laptopa w domu na przykład do grania, ale chyba do tych celów bardziej popularne sa tu konsole (chodź ty twierdzisz inaczej) i zwykłe blaszaki