Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basicaaaaaaaa

SMSY I DZWONIENIE W ORANGE DO USA ? ? ? ? ?

Polecane posty

Gość basicaaaaaaaa

witam, mam serdeczna prosbę d wszystkich, którzy coś wiedzą na ten temat: po 1---> czy w orange jest cos takiego jak roaming ? ? po 2---> 2 latat temu, kiedy moja siostrapojechala do USA pamietam ze miala ze soba karte orange( wtey chyba jeszcze idea) i ja moglam do niej tez z orange/ idei pisac po 1 gr smsy, a nawet wysyłac smsy z ibternetu, czy nadal tak jest ? ?

Gość basicaaaaaaaa
prośbaaa pomóżcie!

Gość basicaaaaaaaa
halo@!

Sms z orange do USA kosztuje 20 gr. A dzwonic mozesz z kart ktore kupisz na poczcie czy w kiosku. Tele pin albo telegrosik.

Gość basicaaaaaaaa
dzieki bardzo za odpowiedź ale nie do końca o to mi chodziło:) chodzi o to że jeśli teraz ktoś jedzie do USA i ma kartę orange z Polski, z której chce do mnie pisać również na karte orange to czy stawki są takie jak w POLSCE? czy tak samo płaci sie 1 gr za sms, wykupując pakiet?? czy koszt smsów rośnie?

Oczywiście, że nie !!! Sms z zagranicy w orange kosztuje 2 zł i więcej. To tak samo jak nie mozna wykorzystac np. minut z abonamentu. Korzysta z roamingu i płaci za to oddzielnie.

Ale oczywiście Ty płacisz tyle ile kosztuje u Ciebie sms na dany numer operatora, więc jeśli ona ma tam numer z orange to placisz normalnie 20 gr i mozesz wysylac z netu. Na pewno dojdą.

Gość basicaaaaaaaa
czyli cop ja płacę norma,nie 20 gr a On płaci drożej??

oczywiscie. Jesli ona ma telefon w orange będąc w USA płaci 2 zł, ale Ty ze swojego telefonu na jakikolwiek numer z naszego polskiego operatora płacisz tyle ile tutaj w Polsce. W Erze na abonament są tańsze smsy jesli jestes za granica i wysylasz do Polski. Około 0,60- 1zł .

Ale....Jesli macie telefony w orange na karte wystarczy, ze zarejestrujecie sie na orange.pl i tam po wykupieniu pakietu za 6 zł masz 100 smsów, ktore wysylasz ze strony orange - na caly swiat, nie wazne na jaki numer. TO jest dobre jesli macie dostep do netu.