Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko do Mam

Pytanie do Mam o badania w 12 tc -przeziernosc karkowa,koszty

Polecane posty

Gość pytanko do Mam

Dziewczyny jak wyglada to badanie? Lekarz cos mi ostatnio na wizycie mowil ,ale plakalam ze szczescia,ze udalo mi sie zajsc po 6 latach staran w ciaze,ze nic nie zrozumialam:) Czy to jakies usg? jakie sa koszta? bede wdzieczna

Gość usgggggggggggg
przezierność mierzy sie podczas badania USG ;)

to bedzie koszt standardowy usg tak było przynajmniej u mnei po prostu szczegołowiej jest badane czy dziecko nie jest chore czy nie ma Dawna to tak w skrócie. Ja za kazda wizyte płace 100 złw Zg u dobrego specjalisty z fachowa aparaturą

Gość pytanko do Mam
bardzo dziekuje!!!!!tak sie martwie zeby bylo wszystko dobrze!

Gość usgggggggggggg
na pewno będzie, spokojnej ciąży i zdrowego dzidziusia życzę :)

Gość marissaa
ja niestety placilam za takie usg więcej o 50zł niż za normalne czyli zaplacilam 150zl:( dostalam film z badania, ale niestety nie najlepszej jakości ...gratuluje bo wiem co to znaczy....mi też każdy lekarz mowil ,że nie będe mogla mieć dziecka ,a jednak jestem w ciąży:)

Gość marissaa
czytalam ostatnio wypowiedż dziewczyny ,że to badanie genetyczne na pazierność karkową nie jest wiarygodne, jeżeli nie robilo się testów Pappa rownocześnie.....czy to prawda?zapomnialam spytać gina.

Gość bziczek
marissa - ale to chyba wtedy, jak lekarz ma wątpliwości można zrobic Pappa. Jak przezierność w normie to nie zalecają. Ja w wawie za badanie usg w 12 tyg. płacilam 200 zł. z nagraniem na dvd.

Gość a mi się wydaje
Pappa dodatkowo u kobiet po inseminacji i in vitro

marissa - to nie jest prawda, to badanie usg oczywiście nie daje 100% pewności ale nic jej nie daje, jeśli bad. wyjdzie w normie czyli chyba do 2,5 ona jest (bo potem już się to traktuje jako podwyższone) to jest OK i tak trzeba myśleć i w to wierzyć!! i nie ma sie co stresować żadnymi testami Pappa, ja też chciałam je robić w razie czego ale potem sobie uświadomiłam że i tak za nic nie usunęłabym mojego dziecka, więc to bad. przezierności wystarczyło żeby mnie totalnie uspokoić, wszystko było OK, kość nosowa prawidłowa i ta przezierność również. U nas również (śląsk) sie za to nie płaci dodatkowo, jest to traktowane jako normalne usg, z tym że bada się tą przezierność, bo tylko w tym okresie jest ona tak dobrze widoczna i możliwa do zmierzenia. Pozdrawiam i 3 mam kciuki żeby ci ciąża mijała dobrze :)

moja wypowiedz odnosi się do tego co napisała marissa \"czytalam ostatnio wypowiedż dziewczyny ,że to badanie genetyczne na pazierność karkową nie jest wiarygodne, jeżeli nie robilo się testów Pappa rownocześnie.....czy to prawda?zapomnialam spytać gina.\"

Gość marissaa
dziękuję dziewczyny za odpowiedż-myśle że nie warto się martwić na zapas:)