Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka_tam

terapia malzenska-stwierdzenie psychologa

Polecane posty

nie chcę się za bardzo rozpisywać,ale czy ktoś usłyszał od psychologa,że bez rozmowy da się stworzyć szczęsliwy związek??? przestalismy tam chodzic-i to byla moja decyzja,po prostu nie podobalo mi sie,co ta babka opowiadała,dodam jeszcze,ze to psychog z mnostwem dyplomow,na moje zarzuty-na ostatnim spotkaniu powiedziala,ze jest drugą osobą w polsce,która ma jakiś tam certyfikat jak rozwiazac konflikt bez rozmowy???????

Owszem, może krótkoterminowo da się je rozwiązać bez rozmowy, niektóre może i na zawsze, ale wg mnie większość z nich będzie ciągle na nowo powracać jeśli się szczerze nie porozmawia. Kolacja przy świecach czy upojna noc mogą je tylko na trochę uśpić. Ale to moje skromne zdanie, a do psychologa mi daleko.

rola psychologa jest ukazanie wam roznic miedzy wami.. przyczyn konfliktow.. jak je eliminowac.. na co zwracac uwage.. to nie ze idziecie tam sie zalicie.. a psycholog robi za sedziego.. tylko dialog sie pozniej miedzy wami sam zaistnieje.. po za tym rozmowa.. czyli komunikacja werbalna.. tresc.. zawiera 40% przekazu.. reszta jest w gestach.. itp.

nie chodziło mi w sumie o problemy,tylko w ogóle o rozmowę,normalną rozmowę między ludźmi-u nas wyglada to tak,że ja mówię-mąż pomrukuje i wg psycholog tak tez mozna szczęsliwie funkcjonowac-tylko wlasnie-pojawia sie problem i jak go wtedy rozwiazac,kiedy sie nigdy nie rozmawialo??? troche wyolbrzymiam,ale tak wlasnie teraz czuję

hmm może jej chodziło o to że za dużo mówisz do męza? powiedziała konkretnie o co chodzi z tym brkaiem rozmowy? moze to była jakaś przenosnia? a certyfikaty to ja też moge mieć... I Ty też autorko.

niewiedząca :),nie,nie chodzi o to,że gadam jak nakręcona non stop, dostosowałam się tak jakby do męża i \'realizowałam się\' w rozmowach z koleżankami,tylko wlasnie-teraz jest problem,a my nie potrafimy rozmawiac,buszuję teraz w necie,na stronach zdrad,rozwodów,psychologii itp. i wszędzie piszą o rozmowie-jak o podstawie,mąż zdaje się wziął sobie do serca,co mowiła pani psycholog,a mnie jest trudno powiedzieć,że kobieta pieprzy,skoro ma -tak to przynajmniej odbieram-tyle dowodow swojej wiedzy... i jestem ciekawa,czy ktos sie jeszzce w praktyce spotkał ze stwierdzeniem specjalisty,że można funkcjonować bez rozmów

zdrada-co z tego,ze po pijanemu i w agencji,przerabialismy z terapeutką jedną zdradę,a niedawno-po prostu zadziwjające są przypadki- okazało się,że wczesniej była podobna sytuacja,postawilam ulitimatum,albo przestaje zupełnie pić-abstynencja totalna,albo rozwód (w tym roku upił się 2 razy,ale codzienni pije piwo,rzadziej dwa,ale przez to kompletne upojenie-robi cos,czego by po trzeźwemu nie zrobił,przynajmniej taką mam jeszcze nadzieję)