Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zarunia

jeśli mam lewą umowe a jestem na l4 to place ZUS i inne skladki???

Polecane posty

Tak jak napisalam otóż od poczatku mam prace ale chce sie zwolnic, planuje miec dziecko (od lutego sie staramy), gdy zajde w ciążę planuje od razu sie zatrudnic u znajomego, tzn on mi tylko da umowe, ja pracowac nie bede u niego i pieniądze na wyplate i zus bede mu dawac zeby mi wplacal na konto (umowe pol etatu) jestem stratna jakes 200 zl na zus. I teraz: jak pójde na L4 to przez pierwszy miesiąc robie sobie wyplate i zus place , to wiem, ale co potem ? Po miesiącu ZUS mi zrobi wyplate i juz skladek tez nie place bo on mi je placi? wydaje mi sie ze tak bo przy 1 ciąży pracodawca powiedzial zebym poszla na L4, wiec pracodawca nie placi chyba nie? chodzi mi o to czy bede stratna będąc na l4 troche to zawile napisalam, ale moze sie znacie na tym :-)

Gość imili86
a dlaczego okchana nie zostaniesz w zarzE :P oj ty ty :D

no widzisz tak bywa mój czas sie juz skończyl ale nie sugeruj sie mną jeśli ci pasuja wekendy pracujace i popoludniówki bedzie dobrze

Gość imili86
ja jak narazie ciagle mialam na rano aby raz na poludnie zobaczymy jak dalej bedzie..dzidzi fajna sprawa ..ale ja musem poczekac:(( chcialabym Ci pomoc ale nie znam sie na tych sprawach a co w zarze zle jak sie jest w ciazy?? tzn zwalniaja czy jak??

dzieki emilka za zainteresowanie, chociaz ty jedna, ale sprawa nieaktualna, pisalam juz to na naszym topicu