Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i need help

Prosze o odpowiedz

Polecane posty

Gość i need help

Dziewczyny prosze pomozcie! a wiec biore od 1,5 roku Cilest.przez ostatnie 3 miesiace nie bralam bo zrobilam przerwe..za tydzien tzn jade nad morze i wypada mi okres wtedy, czyli za tydzien. czy moge wziasc teraz cilest(rozpoczac opakowanie)??bo nie chce miec okresu.prosze pomozcie czy tak mozna.dziekuje z gory!!

nie wolno tak robić. weź tak jak jest napisane, w 1 dniu miesiączki. poza tym po odstawieniu masz takie regularne cykle, że wiesz kiedy dostaniesz miesiączkę? jak tak to zazdroszcze!

Gość i need help
mala;) tak mam regularne.ale dlaczego nie moge teraz?jestem po owulacji.w ciazy tez napewno nie jestem...

Weź tak, jak trzeba-pierwszą tabletkę w 1.dniu okresu. W przeciwnym wypadku po pierwsze tabletki nie będą skuteczne, po drugie zrobisz sobie spustoszenie w organizmie i wszystko Ci się poprzestawia.

rozregulujesz sobie wszystko, a poza tym zabezpieczenia żadnego nie będzie. wiesz to są hormony i lepiej z nimi nie wariować bo mogą ci pochrzanić cykl zupełnie. naprawdę lepiej poczekać, dostać normalnie miesiączkę i wtedy wziąć. może tabletki ci skrócą ją do maksimum możliwości. ja jak wzięłam pierwszą w życiu tabletkę to miałam tego dnia tylko plamienie i na tym mój okre się skończył. ale to indywidualna sprawa. naprawdę lepiej nie kombinować :)

Gość i need help
butterfly i mala_agatka dziekuje;) poczekam chociaz mi to nie na reke...ja tampony, tabletki p/bolowe, plaza i narzeczony;)

Gość eh jejku
To, ze wezmiesz teraz tabletki/pomijam rozwalenie cyklu/ nie oznacza, ze okresu nie dostaniesz. Przeciwnie możesz plamić albo dostać intesywnego krawienia, moim zdaniem gra nie warta świeczki. Takie rzeczy niestety trzeba wcześniej przewidywać..