Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helphelphelphelp

czy solarium mi pomoże?

Polecane posty

Gość helphelphelphelp

Mam jasna cere która na słoncu nie opala sie wcale a wcale, a jak już - to jestem poparzona i mam bąble, schodzaca skórę etc. Czy solarium byłoby dobrym wyjściem? I ile minut na poczatek poleciłybyście?

Tylko sobie kobieto krzywdę zrobisz! Nie lepiej to balsamy brązujące? Jest tego teraz od cholery - Loreal, Johnson&Johnson, Bielenda, Garnier. Brać i wybierać ;)

Gość helphelphelphelp
po balsamach mam żółtą i brzydką skórę a poza tym teraz opaliłam się, w zasadzie spiekłam raka i mam ohydne slady od bluzki i ramiączek :/ balsamami tego nie wyrównam a słyszałam, że po solarium to sie właśnie "zlewa"

Gość helphelphelphelp
up

O rany!! Jak słyszałaś, to idź! Skoro sama przyznałaś, że masz jasną skórę, a tym samą problemową pod względem opalania, to widocznie chcesz sobie jeszcze pogorszyć. Opalanie na solarium jest dość intensywne pod względem promieniowania. Jest gorsze niż słońce, chociaż niektórym wydaje się, że jeśli pójdą na 10 minut to będzie git.

Gość nie sluchaajj
Nie czytaj tych głupot wyżej. Solarium jest jak najbardziej ok jesli nie mozesz sie oplalac na słoncu. Sama mam z tym problem. Musisz zacząć od bardzo krótkich seansów opalania, ok. 6 min. na poczatek, po dwóch dniach jesli nie bedzie nic piekło mozesz isc na 8 min. jesli bedzie cos tam pobolewac to znow na 6. Chodz co drugi dzien i jesli nic sie nie dzieje mozesz zwiekszac czas opalania o 2 min., jesli czujesz pieczenie powtarzasz seans z iloscia czasu jak ostatnio. Nie licz na efekt po 2 razach ale z czasem uzyskasz ładną opalenizne i bedziesz chodzic raz na tydzien by tylko ją podtrzymac. Wiem co mowie bo pracuje w solarium i widzialam juz rozne przypadki. pozdrawiam i zycze milego opalania ;)

No mowa :D Rozsądnej osobie wystarczy tekst \"sama pracuję w solarium\" :D Kobieto, weź się zastanów. Jeśli ma jasną karnację, cholernie łatwo się opala, a na dodatek jest poparzona i ma bąble, to Ty proponujesz jej jesazcze solarkę? :D Ok. Ja już się w takim razie nie wtrącam, a dla założycielki tematu mam tylko taką dobrą radę. Uważaj, żebys i Ty nie była tym \"róznym przypadkiem\" Sayonara :)

Gość helphelphelphelp
co 2 dzien to chyba za czesto i raz na tdyzien też? ja myślałam żeby najpierw zacząć spokojnie, w odstepach tygodniowych... a potem już co jakiś czas tylko ale nie znam sie ile kosztuje minuta?

Gość helphelphelphelp
watershine - moim problemem jest to że własnie wcale sie nie opalam - nieraz moge leżeć 0 12 i kilka godzin i nic. Ale jak już naprawde dłuzej posiedze na słoncu (a w zasadzie poruszam sie bo plackiem nie leże) to mnie parzy. drugi raz w życiu sie sparzyłam. Zwykle prawie wcale sie nie opalałam. PS poparzyłam sie ale nie opaliłam

Gość nie sluchaajj
watershine zabiera głos a nie wie o czym mowa. Jesli dziewczyna jest za długo na słoncu to chyba ma prawo spalic skore nieprawadaż? Moze idz ty na slonce na cały dzien i ciekawe czy sama nie bedziesz miala pecherzy! LEpiej nie zabieraj głosu kobieto jak nie masz pojecia o opalaniu. helphelphelphelp - na poczatku 6 min. to jest naprawde nic. Zanim lampy ustawią sie do odpowiedniego poziomu to mija ok. 3-4 min. gdyz po kazdym seansie opalania lampy sie samoczynnie chłodzą. Takze samego opalania wyjdzie ok.2 min. By skora nabierala kolorytu to poczatkowo musisz chodzic czesciej. Jak juz uzyskasz odpowiedni kolor to trzeba chodzic w zaleznosci od potrzeby i karnacji. Z reguły dla podtrzymania opalenizny chodzi sie raz w tygodniu. Inni chodzą rzadziej jesli dobrze trzyma sie opalenizna ale to juz sama ocenisz. Jesi chodzi o ceny to jest naprawde roznie. Znam solaria gdzie min. kosztuje 45 gr. a znam tez takie, gdzie zapłacisz 1.20. No ale to juz jest odpowiedni standard wiec juz sama musisz postanowic ile pieniazków chcesz zainwestować w swój wyglad :) pozdrawiam

Gość helphelphelphelp
dzięki wielkie za informacje a gdybyś mogła mi jeszcze napisac jak to wszystko wygląda... bop nigdy nie byłam na solarium czy trzeba sie czyms smarować? jak to jest - rozbieram sie przy kimś? no nie mam pojęcia na czym to polega :D

Gość nie sluchaajj
Nie wiem dokladnie jak wyglada u Ciebie ale zawsze idziesz do jakiegos pomieszczenia gdzie jest łóżko bądź tuba stojąca i sie zamykasz:) Kremiki mozesz kupic sobie na miejscu, jednorazówki (ok.3,5-6zł) albo duze buteleczki tylko ze to juz kosztuje ok. 40-50 zł . Powiedz ze jestes pierwszy raz i kobieta Ci powie jak załączyć łozko. Po skonczeniu opalania łozko sie samo wylacza i jesli zamykasz je automatycznie to samo sie otworzy, jesli sama zamykasz za rączke (ciagniesz w dół zeby sie zamknąć:) ) to tak samo otwierasz. Wszystko powiedzą Ci na miejscu. nic sie nie martw:)

Gość helphelphelphelp
aha dzięki :-) czyli jednak nie wychdozi tak tanio, jesli dodac te kremy ale też nie jest to jakis straszny koszt PS nie chce ciemnej cery, tylko lekką opaleniznę