Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maker43

muszę płacić zachowek- co robić żeby zapłacić jak najmniej?

Polecane posty

Gość maker43

Muszę płacić zachówek jednemu synowi zmarłej babci która w testamencie darowała mi mieszkanie (babcia miała 2 dzieci - 2 synów, którzy żyją). To moje jedyne mieszkanie w któym mieszkam - moja własność (tak ustalił sąd). nie ma wycenionego mieszkania. Jak wiadomo, chcę żebym musiał płacić jak najmniej. Poradźcie mi proszę co byście zrobili na moim miejscu. A może podpowiedzieli byście mi jakie kroki może wykonać wuj- co mu wolno a czego nie wolno. proszę o rady

Gość mroweczkaa
zachowek? co to takiego...nie rozumiem dlaczego ty masz cos placic, glupie... przeciez babcia zapisala mieszkanie wtestamencie tobie... nie rozumiem prawa ani tego kraju buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość gandzia 25
Jeżeli babcia miała dwóch synów, którzy nadal żyją to zachówek nalezy się każdemu z nich.Jaka to będzie kwota nie zalezy od ciebie tylko sąd o tym zadecyduje ale najprawdopodomniej będzie to po 1/3 wartości domu na każdego z nich.

Gość maker43
to trzeba zrobić tak żeby mieszkanie było jak najmniej warte, bo i zachowek będzie mały. Ale płacić np 10 000 w jeden rok- to masa kasy a na życie musi troche pieniedzy zostać