Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awi20

czy współzycie 1-2 dni po okresie grozi ciaza?cykl 24-26 dni

Polecane posty

\"Czyli jeśli szczyt śluzu przypadnie w przeddzień skoku to owulacja może najwyżej wystąpić do drugiego dnia śluzu\"Powinno być:Czyli jeśli szczyt śluzu przypadnie w przeddzień skoku to owulacja może najwyżej wystąpić do drugiego dnia PO SZCZYCIE śluzu

Zwróć uwagę na pewien Fakt. Dokopałam się do Sylwanowicza - \"Anatomia i fizjologia człowieka\".Ten sam rok wydania.Jest tam napisane nie tylko o tym, że komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez czas 24-36 godzin, ale że plemniki zdolne są do zapłodnienia tylko przez czas 18-24 gosdziny. To Ci nie dało do myślenia adekwatnie daty ważności tych info? Wspominają, że żywe plemniki znaleziono w drogach rodnych po 3 dniach.Aktualna wiedza medyczna pozwala sądzić, że życie plemników nie jest ograniczone do 3 dni ani tym bardziej - do jednej doby. Żywe plemniki znaleziono po 7 dniach od stosunku aczkolwiek są wątpliwości dot zdolności do zapłodniania przez takiego plemnika.Przeraża mnie też informacja, że \"Owulacja występuje zasadniczo W ŚRODKU CYKLU...\"Kiedy zarówno ja jak i Ty wiesz (bo cytowałaś), że owulacja odbywa się zawsze na 12-16 dni przed miesiączką. Nie 14 dni po niej i nie w środku cyklu.

A nie, przepraszam, u mnie jest rok wydania jeszcze lepszy, bo 1980 :)Więc widzisz,.. nawet jeśli Ty nie masz w Sylwanowiczu wzmianki o plemnikach żyjących 18-24 godziny, to ja mam - i też nie świadczy, że wiedza potwierdzona książką ma w tym momencie większe znaczenie :-)Powiem tak - uparam się na tą zdolność jajeczka do zapłodnienia z kilku względów:- nie akceptuję u siebie szerzenia błędnych informacji- potwierdzenie przez aktualne wiadomości medyczne, że komóka jest zdolna do zapłodnienia przez 24-36 godzin mogłoby świadczyć, że niepłodnych jest o wiele więcej osób, niż to się zdaje. Ponadto byłaby to niezła rewolucja w dotychczas stosowanym NPRze :)

dziewczyny ja juz zgłupiałam, cykl liczy sie od pierwszego dnia iesiaczki czy od ostatniego? i co jesli trwa dokładnie 4 tygodnie.np, ja mam zawsze okres w czwartek co cztery tygodnie, nie biore leków, kiedy najlepiaj zajde w ciaze. sorry jesli zadaje głupie pytania, ale ja sie na tym nie znam i nie mam kiedy poczytac na ten temat.

Cykl ZAWSZE liczysz od pierwszego dnia krwawienia miesięcznego.Kieruj się śluzem.Owulacja przypada na ok 14 dni przed miesiączką, czyli u różnych kobiet inaczej ale w przedziale 12-16 (są oczywiście i takie u których przypada na 10 dni ale to nadaje się do obserwacji).Kieruj się śluzem - gdy zaczyna robić się przeźroczysty, wodnisty (u wielu osób dodatkowo rozciągliwy) - wtedy zaczynaj działać, współżyj co 2 dni przez około tydzień.

ngLka... nadal się z Tobą nie zgadzam:-) Mój ginko też podaje taki esame info które ja zacytowałam bo...człowiek to nie szwajcarski zegarek i nic nie wiadomo tak na 100% :-D

śliwki, gdyby nie było wiadomo, to na metodach naturalnych cały świat by zchodził a tymczasem wskźnik Pearla metody wieloobjawowej dra Roetzera jest równy pigułkom. I są to wyniki badań naukowych, do któych mogę podrzucić Ci dostęp w formie linka (zwarówno tekst oryginalny jak i przetłumaczony na polski).Nie obraź się, ale jeśli Twój ginekolog twierdzi w ten sposób to ja bym się zastanawiała na poważnie nad zmianą lekarza. No ale to nie moja sprawa.Możesz się nie zgadzać, w takiej sytuacji jak wrócę z wypoczynku, to zacytuję Ci kilka fragmentów z książek medycznych wydanych po 200o roku.

ngLka...badania naukowe badaniami, newsy w necie newsami a życie życiem. Niestety coś już wiem na ten temat bo trochę już przeszłam na własnej skórze:-( A mój ginko jest super!!! Dzięki niemu kilka znanych osób ma w ogóle dzieci... a inne sa w trakcie ciąży. Ufam mu...a nie każda nowunka jest prawdą:-) Klonowanie ludzi też okazało się w końcu tylko fajnym mitem:-)

To nie są newsy w necie tylko badania opardte na DOŚWIADCZENIU związanym z życiem. (konkretniej - ze współżyciem i stosowaniem metody).Lekceważysz moje informacje nawet nie mając pojęcia o źródle - to niezbyt dojrzałe, ale widać tak Ci wygodniej. Trudno - niemniej nie szerz proszę nieprawdziwych informacji.

Prozę bardzo - poszukaj sobie pisma medycznego (jeśli masz do takowego dostęp) Human Reproduction pp. 1–10, 2007 doi:10.1093Tam znajdziesz to, o czym piszę.Forę elektroniczną mogę udostępnić od zaraz.. no chyba, że to dla Ciebie nowinka medyczna rodem z interii i bardziej zawierzsz medycynie sprzed 18 lat. To nie mam pytań.

Nie lekceważe żadnych wiadomości.... lecz się nie zgadzam z Twoim zdaniem, bo akurat wierzę innym autorytetom. :-) Mój lekarz juz wiele razy okzała się genialny;-)...i dlatego bedę mówić to co wiem od niego ( i także przeczytam), aby i inni mogli skorzystać z tej wiedzy. Szkoda, ze tego nie rozumiesz:-) Ty nie jesteś chyba lekarzem, prawda? Ja nie....:-D

Nie jestem lekarzem ale dokładnie tak samo jak Ty - zawierzam swojemy ginowi, więc Twoje przekonanie bez udokumentowanego źródła nie jest dowodem na poparcie tezy a przecież cały czas dyskutujemy nad wiarygodnością informacji.18 lat to kupa czasu i piszę to nie dlatego, że się uwzęłam na datę wydruku ale medycyna w takim tempie idzie do przodu, że tego typu źródło można uznać za archaiczne, dlatego podałam Ci pismo z tego roku.Jeśli znajdziesz info dot możliwości zapłodnienia komórki jajowej przez 24-48 godzin - powiedzmy, od 2005 rokyu wzwyż (w przypadku źródeł medycznych dotyczy to niestety tylko dwóch lat)- to ukłonię się nisko.

Gość Lilithiell
Witam serdecznie! Ja mam pewien problem. Nie wiem czy to istotne ale mam 20 lat. Nie wiem jak obliczyć dni płodne ponieważ od kilku miesięcy miałam bardzo regularne krwawienia a spałam z chłopakiem ostatnio bez zabezpieczenia.. Rozpisze to od lipca. A więc miałam okres od 09.07 do13.07, następny dostałam bardzo szybko bo po 2 tygodniach, mianowicie zaczął mi się 27.07 a skończył 01.08. Następne krwawienie miałam 21.08 do 24.08. Kolejne 04.09 do 11.09. Kolejne ostatnio 02.10 do 06.10 a 08.10 rano spałam bez zabezpieczenia. Nie wiem czy śpiąc z kimś dwa dni po okresie można zajść w ciąże, jak już mówiłam wcześniej nie potrafię obliczyć dni płodnych. Na test jest jeszcze za wcześnie a dziś mam ostatni dzień na wzięcie tabletki, tej do 72 h. Jeśli nie ma możliwości ciąży nie chce się truć beż potrzeby żadnymi tabletkami. Ogólnie jestem temu przeciwna ale chłopak mnie poprosił o sprawdzenie tego.. Proszę o szybką odpowiedź i z góry bardzo dziękuje :)

Gość ulka1990
Hej dziewczyny mam cykl mniej wiecej co 26 dni, a wiec ostatnią miesiączkę mialam 4 lipca 2013 więc kiedy bd miała owulacje ?

Gość Monika 90
Hej dziewczyny. Mam pytanie. Kochalam się mężem dwa dni po okresie.skończył we mnie. Czy jest możliwa ciąża? Boli mnie prawa strona podbrzusza. Dodam że dwa dni po seksie miałam już widoczny sluz. Proszę o pomoc.

Gość Monika 90
A okres mam co 28 dni Proszę o odp ☺

Gość gość
Odpowiedź może być jedna ry/paj się dalej