Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rubia1

cukrzyca ciężarnych!!!

Polecane posty

Gość rubia1

zapraszam wszystkie mamusie których dotknęła ta przypadłość w ciąży. Podzielcie się swoimi uwagami czy problemami. Ja jestem na razie na samej diecie. Nie rozumiem dlaczego 3 dni temu po lodach cukier miałam 104 a dzisiaj 134- troche różnie to bywa. Lekarze sprawdzają po jakich posiłakch mamy wysoki cukier i każą je eliminować.Ja co dzień mam inaczej. Czy macie jakieś małe grzeszki na sumieniu? Np czy po kilku dniach ogarnia was napad na coś słodkiego?

Gość apetita3
Ja też mam cukrzyce - jestem w 28 tyg. i jestem załamana. Nie umiem sobie z tym raadzic. Ciągle chodze głodna i zła na wszystkich.Martwie się o dzidziusia.Miałam wyniki 165 po 75 gr glukozy. Na razie nie biore insuliny i mam nadzieje że nie bede musiała.

Gość rubia1
hej nikt nie przechodzi ani nie przechodził cukrzycy?

Ja przechodziłam cukrzyce ciazowa.Tez byłam na diecie.Jadłam czesto ale mało.Od kiedy sie dowiedziałam ze mam cukrzyce to nie wziełam nic słodkiego do buzi.A były po drodze swieta wielkanocne i w maju trzy komunie.jesli ci zalezy na zdrowiu dziecka to dasz rade przetrzymac wszystko.Nie jadłam lodów ,słodyczy(nawet tych dla cukrzyków bo zawierają słodzik- aspartam który jest szkodliwy)Nie jadłam pieczonego i tłustego.Przeżyłam ale za to urodziłam sliczna,zdrową córeczkę.