Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

waniliowa_krowa

Yasminelle komplikacje?! PLISSSsss help

Polecane posty

Wczoraj wieczorem dostałam okres, była normalnie krew ( nie wiele bo to początek) więc zazyłam moją pierwszą tabletke Yasminelle - dodam ze to moje pierwsze anty ...i rano jeszcze lekko krwawiłam, potem tylko brązowe upławy...jak Wy miałyście w takiej sytułacji? Czy wasze pierwsze opakowanie wpłyneło jakoś na okres?był taki jak zwykle czy moze bardziejskąpy lub ustał ? wiem, ze po tabsach krwawienia mogą być o wiele słabsze, ale czy podczasz zazywania pierwszego blistra to też obowiązuje? nie wiem czy to normalne i troche sie obawiam;/... prosze o info :*

A jak Ci zalecił lekarz??? Pierwsza tabletke antykoncepcyjna bierze sie zazwyczaj w drugim badz trzecim dniu okresu i wtedy jest wszystko ok.Ja tak wlasnie zaczelam brac...Jezeli przyjelas tak jak zalecil Ci lekarz to nie masz sie o co martwic.po 21 tabletkach zrobisz 7-mio dniowa przerwe, wtedy wystapi juz normalny okres i wszystko po woli sie wyreguluje

Gość jasminelka
kazdy reaguje inaczej- tabletki zaczyna sie brac od pierwszego dnia krwawienia, bierzesz dalej nawet jelsi krwawienie ustapi. ja wzialm bez robienia przerwy, okres dotalam w polowie opakowania i trwal bardzo dlugo. wogole sie nie przejelam. lekarz powiedzial ze tak moze byc. jesli nie wiezmiesz tabletki w 1 dniu, tylko np w 2,3- do 5 dnia, to przez 7 kolejnych musisz stosowac dodatkowa antykoncepcje!