Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matura 2007

Kto z Was się boi, że nie zdał matury?

Polecane posty

Gość Matura 2007
No chyba szkoły nie zamkną ... Moja koleżanka np. wraca z Francji na weekend i dopiero w poniedziałek będzie mogła odebrać wyniki.

Gość Margareth
przynajmniej ma powod, ja nie

Gość Matura 2007
no tak

Gość Matura 2007
Zapraszamy do zabawy ;)

Gość ja czekam
az nadejdzie ten piatek i dowiem sie o wynikach. Ktoś z rodzicow mi odbierze wyniki bo nie jestem w miejscu zamieszkania... jak mi daja info ze dupa blada z matury to nie wiem... :( ach i ehh

Gość mala88
Ja tez sie strasznie boje wyników, a najbardziej polskiego, bo tu nie wiadomo jak to wypracowanie ocenią. Facetka, która sprawdza mówiła ze klucz jest tak pokrecony ze trudno jakies punkty nazbierac (nie chce nikogo straszyc), Dobrze ze w necie mam wyniki od 9 to sprawdze, jak nie zdałam to nigdzie nie pojade, bo juz to widze jak wszyscy sie porównują. "Ja miałąm xx% a ty?" ech...

Gość Margareth
>> mala88 nikt nie bedzie wiedzial ile masz % itp jesli mu nie powiesz, a zrobisz co zechcesz. Kazdy sie boi, ja tez, ale pojde bo co mi tam. Moze swiat sie nie zawali jak sie nie dostane na studia, a jak ma sie zawalic to was uprzedze:)

Gość Matura 2007
Kurde, ciężko mi się już skupić na czymkolwiek ... o tej godzinie już jutro będę znała wynik. I albo będę odczuwała ulgę, albo duuuuży żal ... oczywiście do samej siebie. Pytałam w sekretariacie, jak to będzie z wynikami: sekretarka powiedziała mi, że kartka z peselami osób, które nie zdały będzie wywieszona na korytarzu ... chociaż tyle dobrego ... przynajmniej obędzie się bez nazwisk.

Gość ekla20
ja sie boje ze jutro bedzie wisieć mój numer pesel na kartce z osobami które nie zdały przed drzwiami do których będą wchodzić wszystkie moje koleżanki które zdały! Chyba sie załamie

Gość Margareth
>> ekla 20, a boisz sie ze z czego mozesz nie zdac? moim zdaniem to dziwne ze pesele osob ktore nie zdaly maja wisiec do publicznego wgladu, teraz jest ochrona danych osobowych

Gość Matura 2007
Ekla - jak myslisz, czego ja sie boje? Dokladnie tego samego. Ten numer z peselami to moim zdaniem dobry bajer. Chociaz w mojej szkole to sa tacy plotkarze, nawet wsrod nauczycieli, ze i tak kazdy bedzie wiedzial, kto nie zdal.

Ja 2 lata temu zdawałam nową maturę, wyniki wisiały na drzwiach szkoły, nie było nazwisk tylko numer pesel. A świadectwa dostawało się w innym terminie (była kartka kiedy trzeba przyjść) Nie było galowych ubrań, tylko poprostu panie z sekretariatu dawały świadectwa, których odbiór trzeba było pokwitować. Więc don\'t worry:)

Co wy się tak tymi peslami przejmujecie, rzadko kiedy sami je znamy na pamięc, a co dopiero nasi znajomi:O Myśle, ze same stwarzacie sobie problem, a zobaczycie, ze zdacie. Życzę wam z całego serca, znam te nerwy, ale pójdziecie na studia, to dopiero zobaczycie co to stres;)

byłoby dobrze zdać ale jak nie zdam to się nie zabije..nie mam na tyle odwagi..

Gość Margareth
ja tez zdalam, w sumie zaden wyczyn bo u mnie w lo wszyscy zdali, nie mam sie czym chwalic jesli chodzi o wynyki, jednym slowem jestem troche rozczarowana ale podam wam moje wyniki, w koncu nikt mnie tu nie zna: polski podst- 81% angol rozsz-65%(myslalam ze zle wisze na poczatku ale coz, jakos to przelknelam) matma i gera rozsz- obie po 68%(troche rozczarowania ale...... niech bedzie) I pytanie: jak myslicie czy z tymi wynikamu mam szanse na ae do wroclawia lub poznania?

Gość Margareth
na ekonomie(zapomnialam napisac) to z tego stresu, autorko topiku, a ty zdalas??mam nadzieje ze wszyscy zdali, odezwijcie sie!

Gość Matura 2007
Zdałam :D Z historii, z której myślałam, że nie zdam mam 36% na rozszerzonym. To może niezbyt dobrze, ale i tak się cieszę, bo zdawałam również WOS rozsz. i mam 68%, więc z tym się na jakieś studia zaoczne dostanę (dzienne nie wchodziły w grę). Z polskiego rozsz. mam 72% a z niemieckiego rozsz. 61%. Nie jest źle :D

Gość Matura 2007
Gratuluję :)

sluchajcie mam pytanie. czy ktos wie moze ile procent na nowej maturze odpowiada jakims ocenom na starej? np 30% to 2, 50 % to 3 etc? czy jest to jakis odpowiednik?

Gość Matura 2007
Jest, zaraz Ci podam ten, który mam w zeszycie od histy :)

Gość Matura 2007
ocena celująca 100% ocena bardzo dobra 85%-99% ocena dobra 71% - 84% ocena dostateczna 51% - 70% ocena dopuszczająca 30% - 50% ocena niedostateczna 0% - 29% Jest to niby przedmiotowy system oceniania, ale moja nauczycielka była poprawna aż do szczytu możliwości, więc pewnie to jest system maturalny.

hmm to dopuszczajacy w zasadzie ma chyba dosc duzo osob z nowej matury z tego co czytalam. kurcze ja sie martwie bo zdaje na studia ze stara matura, na germanistyke gdzie jest na jednej specjalizacji ok 3 os. na miejsce a na drugiej ok 2, ale podejrzewam ze bedzie mniej bo ludzie rezygnuja, a ja mam 2 z polskiego na maturze, bozee :D no ale licze na szczescie, moze sie uda...

Gość ulaaaaaaaaaaaa
ja tez zdalam! :) polski podst 67 % ang podst 92 % geogr rozsz 62 % (załamka !! :( ) geogra podst 67% wos podst 84 % wos rosz 86 % :)

Gość Matura 2007
Wychodzi na to, że jak dotąd wszyscy zdaliśmy. U mnie w szkole w ogóle chodziła plotka, że wszyscy zdali (oczywiście biorąc też pod uwagę tych z amnestią).