Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dila27

Ciąża?

Polecane posty

Gość dila27

Witam. Miesiąc temu odstawiłam pigułki antykoncepsyjne. W 1 miesiącu po odstawieniu kochałam się (stosunek przerywany). Kilka dni temu miałam dziwny śluz taki strasznie gęsty, przezroczysty, jak galareta, odrzucało mnie w jeden dzien od papierosów a kilka dni potem zemdlałam. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć

Gość kacha83
z tego co wiem to już po odstawieniu tabletek jestes plodna, w koncu zabezpieczenia już nie ma...już w pierwszym cyklu możesz zajść w ciaże slyszalam ale oczywiscie glowy nie dam ze nawet jest latwiej zajsc od razu po odstawieniu poza tym jak sama zreszta na pewno wiesz stosunek przerywany to nie jest żadna(!!!) metoda antykoncepcyjna dużo osob na tym wpada... ale nie chce Cie straszyc bo wbrew pozorom nie jest tak latwo zajsc w ciąże..nawet w dzien plodny jest tylko 40% szans także poczekaj do spodziewanej miesiaczki spokojnie!nawet jesli sie ona nie pojawi to może byc to po prostu i najczesciej jest powod rozregulowania organizmu po odstawieniu tabletek sama nic nie wykombinujesz bo przeciez nie wiesz czy w te dni kiedy sie kochalaś mialas dni plodne czy nie, nie ma sensu sie na zapas martwic pozdrawiam

Gość a mnie sie udalo
7miesiecy po odstawieniu tabletek anty i 0 zabezpieczen i ciazy nie ma:(

Gość a mnie sie udalo
no i zdaje sie jestem bezpłodna- ale zajebioza!!! sex sex sex na okrągło to robimy i po co ja sie dawniej zabezpieczałam (jestem młoda więc na razie nie myśle o dziecku- a kiedyś tam adopcja- sp[oko rozwiązanie)

Gość a mnie sie udalo
fajnie podszywaczu, nabijaj sie z cudzego nieszczescia\ Wiek mam odpowiedni, zeby zostac mama.

Gość kacha83
do podszywacza- kiedyś nadchodzi taki moment ze każda prawie kobieta chce mieć dziecko może i fajnie tak sie móc kochac nie martwiąc sie o zabezpieczenie,ale to przykre jak chce sie miec potomka a tu nie można........

Gość a mnie sie udalo
bo moje drogie przykro mi ale o ciąży trzeba myśleć dużo wcześniej a to nie jest tak hop- siup- teraz chce i jest dzidziuś i nie mówcie mi że nie słyszałyście - a teraz masz dowód że po tabletkach- często jest bardzo trudno zajść w ciąże. trzeba się było wcześniej poważnie zastanawiać. Ja z tego powodu wybrałam gume i globulki i nigdy tabsów nie brałam- co owszem wcale nie znaczy że na 100% zajde jak zechce w ciąże

Gość a mnie sie udalo
no i w życiu niestety tak cxzęsto ywa że jak panna niechce - to zajdzie od razu a jak sie stara i pragnie- to nici ze starań. a jak planujesz potomka to pamiętaj o wielu badaniach szczepieniach i kwasie foliowym---duzo duzo wcześniej

Gość aty dila 27
nie zadawaj głupich pytań tylko kup se test i po sprawie- bo tego typu topików (jeden głupszy od drugiego) są tu setki Jak jest tu jakaś dobra wróżka to ci powróży- nie wiem tylko czy przez internet wróżba się sprawdzi. W ciąży możesz być- ale wcale nie musisz.Test+ginekolog prawde Ci powie

Gość aty dila 27
ale moja koleżanka przy takich objawach była w ciąży...

Gość Marta1983
Wiesz ja mam teraz już 3 dzień odstawione pigułki aby dostać krwawienia z odstawienia ale jakoś dziwny śluz zauważyłam u mnie właśnie taki jak płodny,.. Normalnie się kochamy bez zabezpieczenia. Ciekawe czy może być owulacja tak szybko po odstawieniu tabletek chyba tylko jak organizm zwariuje.. hehe

marto przecież jak masz mieć krwawienie z odstawienia, czyli jak masz przerwę między opakowaniami to wtedy nie dochodzi do owulacji!! a ten twój śluz, przy tabletach możesz mieć najróżniejszy śluz i nie doszukuj się w nim cech śluzu płodnego, bo to bez sensu!!! przy tabletach może on naprawdę być najróżniejszy!!! dziewczyna mówi tu o sytuacji gdy już przestała brać tabsy, odstawiła je na więcej niż te 7 dni! co do twojego pytania to oczyiście mogłaś zajść w ciążę, ale to nie jest tak łatwo :) ja od pół roku na przerywanym ciągle jestem i nie zaszłam (też w styczniu odstawiłam), a może szkoda, że nie zaszłam... :)

Gość dila27
Dziękuje wam za pomoc, jutro kupuje test jak będzie dzidziuś to będe się cieszyć, a jak nie to znaczy że jeszcze nie czas żebym stała się mamusią