Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kacha83

tabletki a strefa czasowa itd

Polecane posty

Gość kacha83

Moj chlopak mieszka w innym kraju (na stale) widujemy sie raz na 2-3 miesiace na kilka dni i wtedy zabezpieczamy sie prezerwatywa, nie biore tabletek teraz jade do niego na 3 miesiace wakcji i zastanawiam sie nad tabletkami nie ukrywam ze robie to bardziej dla siebie bo fajnie by bylo sie kochac praktycznie w kazdy dzien bez stresu ze to może plodny a moze nieplody wiec rozwazam branie tabletek no ale tak: CZY TO MA W OGOLE SENS?na ile trzeba przynajamniej brac tabletki?pol roku?rok?mam nieregularne miesiaczki i obawiam sie ze jak je potem odstawie to już bede totalnie rozregulowana- to jest moj PIERWSZY PROBLEM DRUGI: jesli już bym sie na te tabletki zdecydowala i zaczela brać od lipca - bede miala po przyjezdzie do niego 7 godzin różnicy czasowej, tzn u niego jest 7 godz wczesniej czy jesli zaczne brac tabletki w Polsce to mam i tak brac o stalej godzinie nawet jesli to bedzie oznaczalo spoznienie sie z tabletka o 7 godzin?czy mam brac wedlug Polskiego czasu nawet jak bede tam (USA) Co o tym sadzicie bardzo prosze o pomoc w obu kwestiach pozdrawiam!:)

Gość kacha83
please poradźcie mi coś bo moja ginakolog to mi raczej w tej kwestii nie pomoże:/

Gość tessst
Wg polskiego czasu, a na wszelki wypadek przez pierwsze 7 dni prezerwtywa.

Gość doinformowana_1
Tabletki działają od pierwszej zażytej. To raz. A dwa - jeśli chodzi o strefę czasową - to co to za problem? Po prostu jednego zegarka nie przestawiaj i całe opakowanie bierz o tej samej porze wg. czasu polskiego. Następne opakowanie zacznij po 6 a nie 7 dniowej przerwie o dowolnie odpowiadającej Ci porze. Właściwie to te 7 godzin w te czy tamtą stronę nie powinno być problemem, ostatecznie, można w 1 dzień zażyć 2 tabletki - absolutnie nie będzie to miało wpływu ani na skuteczność ani na toksyczność. Ale tak czy inaczej - o doborze antykoncepcji powinien zadecydować lekarz, do którego radzę się udać po poradę zamiast rozważać takie sprawy na forum.

Jeżeli weźmiesz jednego dnia dwie tabletki,to niestety wpłynie to na skuteczność-poprzedniczka nie ma racji. Natomiast ja jak brałam tabletki i wyjeżdżłam, to faktycznie nie przestawiałam zegarka i brałam tabletki wg czasu polskiego.

2 tabletki jednego dnia nie wpływaja na skutecznosc- jedyną konsekwencją jest to ze konczy sie dzien wczesniej opakowanie. kiedys mi sie to zdazyło.

Gość kacha83
do doinformowanej chodze do ginekologa, wizyte mam dokładnie jutro wiec to nie jest tak że rozważam takie istotne kwestie tylko na forum internetowym