Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje dokarmiane jest

czy wasze dziecko jest dokarmiane przez pajacyka w szkolnej stołówce?

Polecane posty

jezeli wassze dziecko jest w stołówce szkolnej dokarmiane to czy wam nie jest rodzicom wstyd? Wstyd mi strasznie bo moje dziecko jest dokarmiane. W domu mam jeszcze półtoraroczne bliżniaki.Najstarsze 2 dzieci są w zawodówce i technikum.To średnie jest w stołówce i nie stac mnie na obiady.Pozatym spodziwamy sie kolejnego dziecka. Ubrania tez dostaję z PCK i Caritasu.Widac ,że są uzywane stare i zniszczone.Nie stac mnie na nowe.Moje dziecko narazone jest na wyśmiewanie . Jest mi przykro, a jaki wstyd dla nas. Wiem,moze i moja wina jednakze Bóg kazał współżyć bez zabezpieczenia, kochac sie.jestem katoliczką i robie tak aby nie mieć grzechu. Tylko jakos Bóg nie robi nic by pomóc mojej córce w znoszeniu upokorzenia w szkole. Być moze moim wynagrodzeniem jest to ze najstarsza córka jest w zakonie? Czy to ma byc ta nagroda? Liczyłam ,że córka załozy rodzine, a tu zakon.Mam nadzieje,że mój BOg mojej córeczki"nie zabierze do aniołów" w nagrode. czasami mam dosc bo jestem normalna kobietą. Mam dom, pracę. Dzieci są w żłóbku.Pieniązki idą na żłobek, na jedzenie, zeszyty i ksiązki dla najstarszych, na pieluchy jedzenie dla wszystkich.jednak nie stac nas ani na wczasy, ani na szkolne zielone szkółki, na kino. najbardziej szkoda mi dziecka bo nauczycielki zakwalifikowały Zuzięjako potrzebująca dokarmiania.jest to dla mnie upokarzające i wstydliwe bo teraz zdaje sobie sprawe ze tą biedę i niedozywienie widac z daleka. Jestem katoliczką, a jakbym niebyła, moze mialabym mniej dzieci i biedy by nie było? załamuję sie czasami.Teraz oczywiscie jestem na wychowawczym z dziećmi.Potem wróce do pracy.Nie jest szczytem marzeń ale jest.

Gość a na neciee
to w domu siedzisz czy gdzie?

Gość fewfewfqfd
Ładnie to tak śmiać się z ludzkiej głupoty i nieudolności takimi jak ta prowokacjami?

Co to znaczy prowokacja? Mówiłam ,że mamy dom, jestesmy pracowitymi ludzmi a nie z patologgi.Komputer to jest u nas od kilku lat.To narzędzie pracy tak samo jak komórki(na kartę ale są).No juz nie przesadzajcie i nie róbcie z nas żebraków. sama jestem oburzona sytuacją ,że moje dziecko zostało zakwalifikowane jako dziecko potrzebujące dożywiania. Szukam kobiet, których dzieci tez sa dokarmiane.

Gość unijny liberal
powinno sie odebrac dziecko i oddac do rodziny bogatej. a rodzicow , ktorych nie stac na wyzywienie tylko żebrza w pajacyku na narzady .

Gość ja tez kupie to ..
Dla mnie to chore ... miec komupter, internet, komorki, a na jedzenie dzieciom nie miec kasy ... rece opadaja ...

Gość TakaNiedorajda
na neta was stac a na jedzenie nie? :O

Gość marcel M
ma 6 dzieci i kolejne w drodze?

Gość jajakaka
Wiesz co kobieto, pieprzenie się jak króliki, to jest patologia. Mimo że masz komputer i komórkę. Ile macie jeszcze zamiar tych dzieci namachać??? Ile Bóg da???? Przerażające. Zapewniam cię, że Pan Bóg woli, żeby co już są na świecie było lepiej i miały pełne brzuchy niż żeby szła produkcja masowa niedożywionych dzieci bez szans i perspektyw na godziwe życie.

rozumiem, ze skoro Pajacyk tylko przynosi wstyd ludziom, to mam przestac w niego klikac? :O swietnie, bojkot Pajacyka, Pajacyk niepotrzebny, tylko sie rodzice wstydza, a dzieci sa palcami wtykane, od dzis koniec z Pajacykiem! :P

Gość Angieeeeeeee
co za bzdury piszesz kobieto??? tez jestem katoliczką i mam 3 dzieci ale stać mnie na nie, po rodzisz kolejne i narażasz je na życie w ubóstwie ??? głupia jakas jesteś??? mam nadzieje ze to prowokacja bo trafia mnie jak czytam takie głupie, ograniczone , zacofane baby co rodzą dzieci i biedne dzieci chodza w obdartych ciuchach, normalnie jajniki powinni podwiązywac takim babom!!!

Gość Bożeeeeeeeeeee
wstyd ci ze Twoje dziecko jest dokarmiane w szkole a dalej rodzisz jedno za drugim???? brak słów po prostu, żal tylko dzieci, i tobie sie wydaje że jesteś wierząca??? żenada :O

Gość Krasnalka Hałabała
nie obrazajcie jej. Kobieta nie pisała ze jest biedaczką. Z tego co czytałam to ma na wszystko w małej ilości i moze nie ma tam luksusów i nowych ubrań ale dzieci jej nie umierają z głodu.Byscie sie wstydzili.Widac ze jej jest wstyd ze jej córke zakwalifikowali do dożywiania. Byc moze ona się najbardziej nadawała bo nauczyciele wiedzą jaka jest sytuacja u nich w domu.Lepiej by dokarmiali ta Zuzię niz jakąs nadąsaną jedynaczkę prawda?

Gość Angieeeeeeee
jak można nie obrażać kogoś kto skazuje dzieci na beznadziejne życie????????????? dzieci na tym tylko cierpią, całe szczescie że Zuzia je w szkole bo jak jej mądra mamusia urodzi jeszcze z 5 albo wiecej to nawet na chleb im nie wystarczy wrrrr

Prosze mi tu nie ubliżać. Oboje z męzem mamy pracę.Nie zarabiamny zbyt duzo, ale na podstawowe rzeczy starcza.Zaraz mnie linczujecie tylko dlatego ,że urodziłam tyle dzieci.Nie wyrzuciałm jednak żadnego na śmietnik, dbam o nie. mają komputer i komórki, mają ubrania z taniej odzieży, z PCK, mają zeszyty i ksiązki.Moze nie mają codziennie szynki, codziennie coca coli ale chleb i kielbasa czy ser jest.Nie uzywam drogich kosmetyków itp.Nie bądzcie niesprawiedliwiChodzimy do kościoła, kochamy się, nie uzywam antykoncepcji .Będę jednak musiała zacząc o ile będzie mnie stac.najwyzej będeżyła w grzechu bo faktycznie fakt faktem(i zdaję sobie sprawe z tego), że moja córka przez to dozywianie jest wysmiewana ipatrzą na nią jak na biedaczkę. Prosze mnie nie obrzucac kamieniami bo zgłosze sprawe kafeterii i do prokuratury za naruszanie godności osobistej.

myslę, że są większe grzechy niż używanie antykoncepcji zresztą nigdzie nie jest powiedziane, że bog jej zabrania, bo pismo św. nie zna takich wynalazków, i jezeli księza zgadzają sie by ich uzywac chroniąc przed aids, to i przed ciążą mozna

Gość Krasnalka Hałabała
Autorko.jakby nie patrzeć.Nie wyrzuciałs dzieci na złom.....nie rzejmuj sie tymi dziećmi z netu.Są tu same żmije więc nie dziwię się ,że ciebie napadają. No ale masz racje - prokurator zawsze moze wkroczyc bo jakby nie patrzec wbrew pozorom wcale to miejsce nie jest takie anonimowe i wszelkie naruszenie godności moze miec swoje koncekwencje.Pozdrawiam was i Zuzię.

Gość Angieeeeeeee
nie jestem żadna żmija, po prostu żal mi biednych dzieci i tyle

Gość Krasnalka Hałabała
Załuj ale nie musisz sie wyrzywac na tej biednej matce.Skoro ona tez ma problem z tym i widzi to to poco dowalac jej? Mi tez nie podoba sie jak kobieta nie ma domu, pracy i skazuje dzieci na biedę. sama mamm mieszkanie i prace i niechce dziecka jeszcze bo mnie nie stac. Niechce by moje dzieci tak własnie jak autorki, były dozywiane, wysmiewane, bez szynki, kina, wycieczek. Komputer mozna na raty kupic - nie problem.....ale dwoje dzieci to kłopot a co dopiero więcej.No ale to jej problem i prózne gadanie by nie dawała sobie zrobic dziecka skoro nie zabezpiecza sie. ja tez uwazm ze powinna NPR chociaz stosowac.ale komu sie chce mierzyc temerature rano i obserwowac cykl jak sie ma na głowie dom, dzieci, pranie.....dlatego powinna miec plasterek, czy wogóle jakies dofinansowanie powinno byc na te srodki antykoncepcyjne. Stało się. Dzieci jej z tego co pisze nie sa biedne jakies, zawszone, obslimaczone, obsrane. ma kilkoro najmłodszych im ma z nimi mordęgę i tak bedzie niestety przez kilka lat jeszcze. Powinna sie juz zabezpieczyc.No ale poco jej to mówic skoro ona t napewno wie.....to nicnnie zmieni.Nie masensu jej wyklinac. A co powiecie na te porzucone dzieci na smietnikach, duszone w beczkach?........albo jak te gówniary rodzą i topią? ta przynajmniej stara sie jakos, robi cos by było dobrze, stara sie by biedy nie było widac. A wykryła ze biede widac i jej wstyd.czyli ma świadomość.

Gość Angieeeeeeee
a może jej dzieci w duchu maja jej za złe że są gorsze od innych co???

Ale wstyd za Pajacyka? Jak to o niej swiadczy? Powinna byc zadowolona ze dbaja o jej dziecko, ze widza potrzebe - to pomagaja. Ludzie, co to za myslenie? Pewnie jakby nie dali dozywiania, to tez byloby zle bo nic nie robia a taka bida az piszczy. :o

Gość fakakkaka
śmieszna jesteś kobieto, to jest net, poczytaj sobie kafeterię a pojmiesz, że granice "ubliżania" są zaiste inne niż w realu. A twoj groźby o prokuraturze to już wybacz, jest kabaret. Godność osobista KOGO? "moje dziecko dokarmiane jest"??????? Tu wszyscy są anonimowy, więc weź rusz mózgiem i logicznie pomyśl przez chwilę, jak można naruszyć "godność osobistą" anonima. Poza tym sama wylewasz swoje problemy na publicznym forum, sama podejmujesz ryzyko, co usłyszysz w odpowiedzi. Dla mnie twój lifestyle to jest ciemnogród, średniowiecze albo polska wieś za sanacji. Nawet kościół dopuszcza kalendarzyk,świadome macierzyństwo odróżnia nas od zwierząt. A ty płodzisz dzieci jedno za drugim a potem ci wstyd, ze społeczeństwo musi je dokarmiać. No nie dziwię się. Tylko może wyciągnij z tego wstydu wnioski i idź po tabletki.

Gość kundrie
z tego co pisze to aż takiej biedy nie ma. jest skromnie, ale biedy nie słychać ;) cóż, że jej wstyd, ze dziecko zakwalifikowali do dożywiania jest jak najbardziej zrozumiałe. wstydu w takiej sytuacji to brakuje tylko obibokom nastawionym tylko na branie.

Gość kot killer
wlasnie biedni ludzie zawsze musa miec duzo dzieci. przeciez to chore!!!!!!!! po co robilas sobie tyle dzieciakow?

Gość kot killer
sterylizacja powinna byc obowiazkowa w pewnych przypadkach!!!

Gość Dziewczęca
Tu wsparcia nie znjdziesz, najwyżej obrzucą cię błotem. Szkoda nerwów, poszukaj gdzie indziej, na forach bardzije ukierunkownaych katolicko lub gdzie nie siedzą same lafiryndy z tipsami nie potrafiące zrozumieć, że ktoś ma odwagę żyć wg tego co mu serce i wiara dyktuje. (a podobno tacy tolerancyjni jesteśmy)

Gość gość
Ciekawe ile autorka przez te 10 lat natrzepała rumianych pociech jeszcze :D

Gość gość
oprócz ci/py powinnas mieć jeszcze mózg, ale rozumiem ze go nie posiadasz. Katolicyzm nie oznacza ze musisz mieć tyle bachorów, więc sobie daruj te prowokacyjne debilne komentarze. Jak nie stać cie na tyle pędraków to sobie zamuruj tą dziure co masz między nogami i postaraj sie o przeszczep mózgu