Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 555ttt555

bardzo proszę o informacje - opieka nad dzieckiem

Polecane posty

Gość 555ttt555

Rozwiodłem się z żoną pół roku temu. Dzieci odwiedzam czasami i to tylko pod jej okiem. Nie pozwala mi zabierać ich do mojego nowego domu, ponieważ mieszkam tam z inną kobietą. Ta druga oczywiście ma mi za złe że jeżdżę do swojej ex zamiast zabierać dzieci do nas. Do tej pory nie poznała moich dzieci, chociaż ona chce, ale ja się boję że jesli zabiorę dzieci do nas i one powtórzą ich matce że spotkały moją kobiete, ona już nigdy więcej mi ich nie da. Moja kobieta radzi mi walczyć o to sądownie, ponieważ uważa że wg prawa mogę zajmowac się nimi np. co drugi weekend i jeden miesiąc wakacji (dla przykładu). Mam pytanie - ile trwa taka sprawa, po jakim czasie od złożenia wniosku mogę spodziewać się werdyktu? Boję się że będzie to trwało rok, a przez ten czas moja ex zabroni mi kontaktów z dziećmi.

Gość 555ttt555
nikt nie wie ?:(

Gość zależy od szybkości sądu
składaj pozew. a na razie spotykaj się z dziećmi na gruncie neutralnym

to zalezy od przepelnienia w sadzie rodzinnym, ale od zlozenia wniosku do pierwszej rozprawy mija nie wiecej niz 3-4mce, a wyrok moze zapasc juz po pierwszej rozprawie jesli tylko argumenty sa przekonujace. mysle, ze nie ma powodu, dla ktorego mialbys sie widywac rzadziej, ale to fakt, przewaznie wizyty ograniczaja sie do co drugiego weekendu + kazdej ostatniej niedzieli w miesiacu. powinienes zlozyc taki pozew, to bez sensu aby matka ograniczala twoje kontakty z dziecmi ot tak, dla zasady. tymbardziej, ze pewnie predzej czy pozniej rowniez sobie kogos znajdzie..

Gość do kaski
sąd tymczasowo przyzna ci oppieke do momentu umocnienia werdyktu.Nie martw sie.