Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelly.f.

czy małe dziecko może widzieć ducha?

Polecane posty

Gość gość
Pewnie znowu bedzie sranko ze strachu :D ale co tam, kontynuujemy dzisiaj czytanko...

Gość gość
czytałam o tych zmorach , tragedia :(

Gość gość
Ja pitole ale schizy na tym forum

Gość Luna Aurora
Zapraszam do mojego tematu na kafe o niedzielnych audycjach internetowego radia paranormalium- tam poruszane sa tego typu sprawy. W moim watku mozemy takze dyskutowac na tematy pokrewne:)

Gość Luna Aurora
Aha, a propo duchow-jedna z audycji byla poswiecona tajemnicy EVP(Electronic Voice Phenomen) a wiec rejestrowania przez urzadzenie dzwiekow, przekazow zmarlych zza swiatow... Wszystko znajdziecie w archiwum audycji radia, mozna odsluchac a nawet sciagnac na dysk. Serdecznie polecam pogrzebac w archiwum, ja znalazlam tam wiele tematow dla siebie. Pozdrawiam milosnikow nieznanego:)

Gość gość
to nasza autosugestia, wmawianie sobie czegoś czego niema, ludzie jeszcze brakuje żebyście małym dzieciom wpajali takie głupoty, żenada

Gość gość
Moj kuzyn ma 2 latka i ciagle mowi "dziewczynka"a my sie pytamy jaka dziewczynka a on pokazuje nam gdzie ona jest A w jego domu kiedys umarla dziewczynka w wieku 1 roku ale czesto jest w tym miejscu gdzie pokazuje

Gość gość
oczywiście ,że dzieci widzą-to żadne odkrycie dzieci nie fantazjują,co widzą,mówią nam o tym proponuję oglądać program na ID

Gość gość
jak wytłumaczycie,że zwierzęta też je wyczuwają-jakoś dziwnie zachowują się czują zbliżajacą się śmierć kogoś w domu-przeżyłam to, opiekowałam się babcią,spałam w pokoju obok,przybiegł jej pies i zaczął wyć__pobiegłam do babci__zaczął się proces umierania/w południe już nie żyła/

Gość gość
Dzieci maja wizje

Gość gość
Wszelkie postac***aranormalne pokazują sie dzieciom, ponieważ one sie nie boja - nie maja jeszcze świadomości, wiedzy, nie znają definicji ducha itp. Dla nich to nic nienormalnego.

Gość grudzień 2017
Jestem wirzącą osobą sam widziałem kiedyś ducha, biała postać bez nóg. Natpmiast na cmentarzu przy świeżym grobie widziałem obłoczek unoszący sie z okolic tego grobu lecz nie wiem czy to był duch dlatago nazwałem obłoczek. Ostatnio moja 4letnia wnuczka powiedziała że w przedpokoju widzi ducha, ja tam nic nie widziałem. Wydajemi się również że w lato na cmentarzu widzałem anioła. Zawisł na moment w powietrzu i znikł.

Gość Mikaylo
Żyjecie?

Gość Niemierza
Potwierdzam, że dzieci i zwierzęta widzą/ czują więcej niż my dorośli

Gość Ulalala baby
Ja po śmierci mojego dziadka widziałam cień człowieka w kształcie krzyża.. Tzn człowieka z rozpostartymi rękami. Widział go również mój syn i mąż. Czy to mogło coś znaczyć?

Gość gość
Witam Dziś mój syn(2,5) leżąc na łóżku mówi: -F: mamo widzisz? -M: Ale ,co widzę? -F: ducha -M: co?, co ty mówisz , gdzie jest? -F: (Pokazuje palcem) o tu stoi i patrzy na nas i się uśmiecha ...

Gość gość
Już po tylu latach nikt tu nie zagląda a ka mam fajne historie

Gość gość
Pisz to przeczytam

Gość gość
Przepraszam,że tak późno odpisuje. 1. Była zima . Leżalam w pokoju i rozwiązywalam krzyżówki. Pamiętam ,że śniegu było bardzo dużo.( A mieliśmy Stare dzwi co się zamykali na łucznik). W pewnym momencie było słychać jak ktoś otwiera i zamyka te nowe drzwi. Moja babcia miała zwyczaj wychodzić do trzody(Wieś) i mój tato myślał ,że to ona ,chodził i wypytywal sie mnie czy wychodziła. Moja babcia wywalił galy oczywiście pow ,że nie bo już była. Pamiętam jak w tym momencie zrobiło się okropnie zimno a przecież centralne grzalo. Ojciec wyszedł i patrzy a tu żadnego śladu kroków. W tamtym czasie około 15-lat temu zmarł mój wujek mamy brat i przyjęli ,że to on był.

Gość gość
2. Moja mama co dziennie odmawiala różaniec za tego wujka . Miała zwyczaj oglądać tv i modlić się. No i była zmęczona i jej się zasneło. Tam tej nocy przyśnił mi się wujek. I staną przed moją twarzą i mówił: "gruba powiec swojej starej,żeby odmówiła ten różaniec za mnie" Wujek tak na mnie mówił bo jako dziecko miałam nadwagę. Od razu pobiegłem do mamy, a mama spała trzymając różaniec w ręku

Gość gość
3. Ojciec mój palił fajki (obecnie już nie pali). W dawnym moim pokoju lubiła leżeć na rozkładanym fotelu (myśmy go nazywali "kojko") obok fotela stał kredens i mój ojciec tam kładł fajki i zapalniczki. Lubił leżeć i z mojego pokoju oglądać tv(jeszcze taki z tyłem) myśmy (ja i siostra ) spały u rodziców i mama też nawet niecelne czemu. W pewnym momencie przybiega ojciec i mówi : "Kaśka Mateusz mnie straszy"

Gość gość
Cd bo mi ucielo. Mama pytała co się stało a on ,że zapalniczka,się uniosła do góry i zapalila i opadła na blat.. Mój wujek nie lubił palaczy bo sam nie palił i zawsze doradzał ojcu palenie. Mina ojca bezcenna hehe nie palił 3 dni. Mimo ,że miał 18 lat to nie palił. (*)

Gość gość
*ODRADZAŁ ojcu palenie. I dlatego u mnie mówili,że to on chciał go przestraszyć. Ja stwierdziłam,że chciał żeby przestał palić. Na początku mama nie,wierzyła i mówiła ,że może gaz jakoś się ulatnial,ale on pokazał nam jak to było po woli bardzo

Gość gość
4.Moja babcia mi opowiadała,że jej mama nie życzyła sobie jej obecności na pogrzebie(kłótnia jakas). I przyszła do niej złapała ją za rękę a babcia "po coś tu przyszła teraz modlity chcesz? Wynos się i wiecej już nie przyszła

Gość gość
Dzikeuje , to bylo bardzo ciekawe, dziekuje ze sie tym podzielilas. Chcialabym doznac poczucia ze jest zycie po smierci

Gość gość
5. Zmarł taki przyjaciel rodziny (na raka) był już w hospicjum. Nie było dla niego ratunku już to go wypisali. Rozmawial z nami przy bramie . Mówił ,że ogląda jeszcze naszą Wieś za nim umrze. Na drugi dzień zmarł po 2 W nocy. Pamiętam,że obudziłam się o tej porze kiedy zmarł i czułam ,że on jest w pokoju .

Gość gość
Cd. Spałam w pokoju u dziadków na tym " kojku" dziadkowie na,swoim bo w naszym pokoju siostra miała goscia. Tak się bałam,że poszłam spać do rodziców haha . Okazało się,że ojciec też wstał o tej porze. Raz nawet mówił ,że szedł do Wc i słyszał glos: "Jacek co Ty robisz"