Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Liff

Soczewki-pomózcie!!!

Polecane posty

Słuchajcie mam pytanie.Od 3 tyg. uzywam soczewek i mam problem,nie umiem rozróznic ktora strona jest prawidłowa.Teoretycznie soczewka zle załozona powinna \'drapac\',czasami niezaleznie na ktorą stronę załozę czuję się w nich ok,a bywa tak,ze niezaleznie ile razy ją \'przełoze\' to mnie drapie,oko mi łzawi i czuję ze zaraz zgłupieję!Powiedzcie mi,gdzie jest znaczek firmy na soczewkach na prawidłowej stronie(zdjętych),po zewnętrznej stronie(wypukłej) czy wewnetrznej?Byc moze tym sposobem w koncu sie dowiem ktora strona jest prawidłowa...z góry dzięki:)

Gość niunia meleczka
Napis firmy masz odczytac po zewnętrznej stronie soczewki od lewej strony do prawej tak jak sie normalnie pisze. Chyba zagmatwałam trochę ale mam nadzieję ze sie połapiesz;)

Mi babka tlumaczyla ze \'lewa\' strona jest jakby grzybkiem, brzegi sa odwieniete na zewnatrz. \"prawa\' strona jest odealnie okragla, jakby polowka kola. Ja generalnie nie mam problemu, nosze od pocztaku czerwca ;)

Gość *Mika*
nosze soczewki 3 i pół roku i powiem ci ze kiedy soczewka jest na złej stronie przypomina troszke wyglądem talerzyk brzegi sa wygiete myśle ze niedługo nie bedziesz miała problemu