Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lek przed porodem

mam fobie-lęk porodowy

Polecane posty

Gość lek przed porodem

lek przed porodem Obejrzałam filmy, zdjęcia i to straszne .Cesarka to cos strasznego.Myslałam,że cyk i juz a to najpierw rozpruli skóre pod którą wsadzali szmaty zakrwawione i wyciągali, jakies łopaty rozciagaly te skóre...nastepnie naciecie macicy i wielki trysk krwi......obłęd, nie wytrzymam mysle.........i ta macice tez rozepchali łyszkami, drugi lekarz ręką naciągał ciagnąc fragment skóry i macicy juz rozciętej....wyobrazacie sobie?rodziłyscie juz? i nagle cos strasznego.lekarz wsadza łape po łokcie do dzury niczym do worka,do reklamówki i grzebie szuka szarppie by po chwili wyciągnąć za głowe dziecko......ciągnie je do góry.potem rekami wywala cos z brzucha jakies resztki mięsa....niewiem.szmat............obrzydliwe i teraz nie wiem jak mam zdecydowac sie.Nie jestem w ciązy i przraza mnie. Ból cierpienie...wiem wiem mniej boli po znieczuleniu.ale mam ten widok...

Gość nie ogladac...
hahah smieszne, biologi sie nie uczylas? a co ty myslisz ze w brzuchu nic nie masz? :D ahahahaha tak to wyglada niestety, albo sie rodzi przez pochwe albo dziecko wyciagane jest przez powloki brzuszne. rada: nie ogladac takich filmow...

Gość magic223
No tak to juz jest...lekarz musi wsadzic gleboko reke, bo samo dziecko nie wyjdzie, przeciez nie prze sie jak przy porodzie naturalnym.

Gość elinova
Zgadzam się w 100 % - nie ogladać takich rzeczy!!! To podstawa i dobre nastawienie robi swoje!! Wiem to z właśnego doświadczenia - poród naturalny nic strasznego...Bóle porodowe-- do przezycia!! Powodzenia życzę 🌻

Gość lek przed porodem
chyba faktycznie nie bede oglądać. Przestraszyła sie ale jak pisze w artyukułach ze bóle krzyza są głębokie to chyba to słowo oznacza ze to nie są takie sobie bóle.Pozatym jak mam okres to nie wytrzymuję a co dopiero jak są skurcze porodowe..........mam fobie a to jest choroba

Gość lek przed porodem
elinowa- tak mi przykro z powodu śmierci twojej córeczki.To bardzo przykre. Moja ciocia tez mówiła swojej córce"kochanie twoja siostrzyczka odeszła do aniołków, jest aniołkiem i jest wsród aniołków."Potem jej powiedziała"ze pan Bóg tak bardzo ją chciał miec wśród swoich aniołków i dlatego ją do siebie zabrał i tam jest szczęsliwa". Przykre to dla rodziców ale siostrzyczka przynajmniej taką wersję cieplejszą usłyszała.

@lek przed porodem ja jestem na razie jakiś miesiąc-półtora przed porodem, ale moja mama, która ma za sobą trzy porody siłami natury twierdzi, że ona nigdy nie potrzebowała znieczulenia właśnie dlatego, że zawsze miała silne bóle miesiączkowe i ból porodowy nie był dla niej jakimś szczególnym bólem... no i popieram poprzednie wypowiedzi - grunt to dobre nastawienie :)

Nie oglądajcie takich filmów. Ja celowo nie oglaałam id obrze zrobiłam. Ale operacje też musisz przechodzić i też wtedy pieknie nie wyglądasz - a ratują twoje życie. Też miałam lęk- wręcz fobie - przed porodem i przezyłam :)