Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarynkaaaa

SPRAWDZONE SPOSOBY NA KATAR U NIEMOWLAKA!!!!

Polecane posty

Gość katarynkaaaa

Moja corcia od kilku dni pociaga noskiem dzis sie obudzila juz z pelnoobjawowym katarem. Czy macie jakies sprawdzone sposoby na jego pozbycie sie lub chociaz na poprawe samopoczucia dziecka?

ja też czekam na jakiś sposób, bo moja miśka ma okropny katar od tygodnia. Mówia, że sól fizjologiczna pomaga, ale ja zakrapiam jej 3 razy dziennie po 3 kropelki i nie pomaga. Tzn. może lepiej oddycha, ale katar nie przechodzi. Używałam też wody morskiej, też daje efekt ale krótkotrwały.

kilka kropelek wlasnego mleka?? próbowałas?ja spróbowałam i katar nawet nie trwał dwa dni.

podaje niezawodny sposób....wapno w syropie 3xdziennie po 2,5 ml po 2-3 dniach nie ma sladu po katarku.

Gość jaki ten katar
mają wasze dzieciaczki? Mój synek ma dziś pierwszy dzień i jest on trochę jakby z ropą. Cały czas się zastanawiam, czy dobrze zrobiłam, że nie poszłam do lekarza. Synek ma 13 miesięcy.

-maść Pulmex baby na noc (posmarować plecy i klatkę piersiową) -Oil of Olbas- kilka kropli na pościel dziecka -odciąganie wydzieliny aspiratorem (lepszy niż gruszka) -Sterimar na rozrzedzenie wydzieliny -oklepywanie plecków!!!, bo inaczej wydzielina przedostaje się do oskrzeli i wtedy moga się zacząć kłopoty :(

Gość oooo raanyyy
Jaki ten katar--to by wskazywalo na bakteryjne zapalenie, idz do lekarza.

Gość jaki ten katar
jutro wezwę lekarza, dzięki

Gość gosc

Będę doradzała inhalator w zestawie z irygatorem Novama Familino Pro. To jest włoski produkt od Flaem (gwarancję masz tu dożywotnią, cząstka leku jest bardzo mała także można podawać lekarstwo też na dolne drogi oddechowe). Cicha szybka inhalacja, przez wygodną nie uwierającą na buzi maseczkę.

Gość katar

rowniez polecam familino - czasem zwykla inhalacja działa cuda u niemowlaka

Gość Kii

Witam, kup w aptece plasterki Aromactiv. Naklej jeden na piżamkę dziecka na piersiach szczególnie na noc. U mnie to się sprawdzali. Pozdrawiam

Gość gość

Polecę Familino którego sama używam, dokładnie jak działa i jak jest zbudowany masz rozpisane na stronie producenta -novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja. Super poręczny i wygodny inhalator do pracy ciągłej. Stosuję u siebie, u dzieci, w obu przypadkach aerozol się sprawdza tak samo dobrze.