Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i_fight

JAK JA MAM SCHUDNĄĆ?

Polecane posty

Gość i_fight

Mam 160 cm i waże równo 51 kg. Chciałabym schudnąć 3-4 kg. Na pierwszy rzut oka waga i bmi jest prawidłowe, ale wyglądałabym lepiej gdybym ważyła o 4 kg mniej. Moim problemem jest za duży apetyt na wszystko co nie zdrowe. Wcale się nie głodze. Ale nie mogę utrzymać diety nawet tygodnia. Moj jadłospis z wczoraj to: rano płatki z kefirem i orzechami drugie sniadanie :gruszka plus 2 kromki chleba chrupkiego zytniego z sałatą, chudą szynką, pomidorem i szczypiorkiem obiad : np piers kurczaka, kukurydxa, sałata pekińska i jogurt na kolacje to różnie np koktail truskawkowy Do tego dużo wody niegazowanej codziennie Do tego jazda na rowerze I nie moge tak wytrzymac nawet 4 dni Dzisiaj nie wytrzymałam i znowu czekolada, bułki. Nie potrafie, bo to ode mnie silniejsze. Sama jazda na rowerze nie pomoże, musze być na diecie, ale jak mam wytrzymac? A może jakis środek na obnizenie apetytu?

Gość fggjohgj
tak myslę ile ten twój przykąłdowy jadłospis ma na oko kcal...wydaje mi się że za mało. Jezeli masz ćwiczyć to 200 kcal musi byc. A tak zdrowiej niż sama dieta, choc na poczatek taka dieta 1200 kcal na zmniejszenei apetytu przydałaby się może.. Co prawda mam twój wzrost i waże 47-48 kg (tyle ile ty chcesz) i czy ja wiem czy ja taka zgrabna jestem?? chyba wolałabym inna mieć sylwetkę, wysportowaną. ja nei moge uprawiac sportu innego niż pływanie z przyczyn zdrwotncyh a na basen chodze regularnei ale za mało. Wolałabym więcej ćwiczyć jesć normalnei kalorycznie ale zdrowo. Najgorszy jest początek potem z górki... Dasz radę,pomyślże jesz zdrow dla siebei nei dla łądnej figury czy żeby schudnąc ale żeby byc zdrowym. Jakeni schudniesz to i tak zyskasz wiele

Gość fggjohgj
bo wagę masz jak najbardziej ok i pewnei też świetnie wyglądasz

Gość i_fight
Dzieki za wypowiedz. Może byłoby mi łatwiej wytrzymać gdybym nie mieszkała z rodzicami, którzy zdrowe odżywianie mają gdzieś. Mama często piecze ciasta i aż trudno wytrzymać. Jestem grubokoścista(mam to po matce)i tak naprawde mimo tych 51 kg wyglądam na więcej. Sczególnie nogi mam dość masywne. Dlatego postanowiłam więcej jeżdzić na rowerze(podobno wyszczupla nogi). No i bede musiała trzymac się zdala od slodkiego i wszystkiego co niezdrowe.Trudno będzie, ale sprobuje.

Gość fggjohgj
staraj się wybierać z tego comama gotuje to co zdrowe, np na obiad nakłądaj 2 razy więcej suróki czy sałatki, mało ziemniaków, mięso bez sosu. jak się chce to wszytsko można