Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewka marchewka_x

czy jest moźliwość szybszego skończenis studiów? 2 semestry w jeden np. ?

Polecane posty

Gość ewka marchewka_x

mam 22 lata i dopiero zacznę studia - tak się złożyło, że musiałam iść do pracy. teraz chcę podgonić nieco; czy jest taka opcja, aby jakoś przyspieszyć studia? jeśli tak to mnie uświadomcie proszę, np. tak jak w tytule - jest możliwe ?

Można, moja kuzynka dwa lata zrobiła w rok, była na historii na UJ w krakowie. Musisz popytać na tej uczelni na której chcesz studiować :)

Gość ewka marchewka_x
dzięki :), a jak to mniej więcej wygląda? dostaje jakiś program i się sama do niego uczę, czy uczę się w ciemno i idę na zaliczenia.?

zapytaj w dziekanacie, pewnie będziesz musiała złożyć podanie. jak się zgodzą to dostaniesz program i wio :)

Gość to jest tzw. indywidualny
tok nauczania. Zaliczasz przedmioty ze swojego roku oraz z roku kolejnego np. jesteś na 3 roku a zaliczasz część przedmiotów z 4, za rok zaliczasz 4 i 5 rok. Nie masz żadnego programu tylko normalnie chodzisz na ćwiczenia czy wykłady. Żeby dostać zgodę dziekana na indywidualny tok musisz mieć dobrą średnią.

Gość ewka marchewka_x
dzięki dzięki, dobrą średnią?, tzn co najmniej rok muszę postudiować ? i dopiero wtenczas albo mogę albo nie? czy chodzi o średnią jeszcze z liceum ;) ?

Gdyby średnia była miernikiem wiedzy ... aż się boję pomyśleć ile palantów byłoby na studiach :P Tu się liczą osiągnięcia, olimpiady, opinia nauczycieli ...

Gość na pierwszym roku jeszcze
nie jest sie studentem, a ty już byś chciała 2 lata w jeden rok robić :D Spokojnie dziewczyno.

Gość właśnie daję
na pierwszym roku jeszcze nie mozna, ale potem spokojnie możesz robić np. 2 i 3 w rok, potem 4 i 5, jak Ci sie uda. Ale fakt-średnią na 1 roku musisz mieć wysoką:)

Gość ewka marchewka_x
zawsze byłam kujonką :classic_cool:, będę mieć wysoką średnią albo nie nazywkam się ewka marchewka :P. to studia licencjackie na razie, więc może chociaż o semestr mi się uda się przyspieszyć na przełomie 2/3 roku :). dzięki w każdym bądż razie.

Gość właśnie daję
2 i 3 mozesz spokojnie robić dwa w jednym, a nie tylko semestr przyspieszyć:) Chyba, że jesteś cienka w te klocki:P