Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jabaduba

Plemniki ich funkcje

Polecane posty

Gość Jabaduba

Mam pytanie... Jak długo po wytrysku plemniki mają możliwość zapłodnienia... to znaczy przypuśćmy, że koleś ma wytrysk na desce klozetowej :P ... następnie jeśli chcę się załatwić, a nie mam zamiaru tego zmywać z deski, to ile muszę czasu czekać, zanim plemniki przestaną pełnić swoje funkcje? (no tak jak chłop krowie na granicy, rozumiecie?)

Gość w nieprzyjaznym środowisku
czyli na przykład na tej desce - kilka godzin. Tylko po co on yam tę spermę zostawił? I dlaczego nie wytarł? :-)

Gość Jabaduba
Kilka godzin to może być w przedziale 2 do 9... więc poproszę konkretniej.. No chyba nie powiecie mi, że to zależy od faceta, jego stanu zdrowia, czy koloru oczu.. no ludzie ;) ... Konkrety plis. :P

Gość Jabaduba
A czemu nie wytrał to Ty się już jego zapytaj..:P haha

A nie lepiej samemu zajrzeć do google? Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin.

Gość Jabaduba
Ej Ty lepiej pod spodem dopisz skąd masz te informacje, bo Cie o plagiat posądzą... a wiesz jaka to kara... :P // 70 godzin? :O Prawie 3 dni bez siadania na desce klozetowej :OOO nie wytrzymam tego... a przecież tego nie dotknę... bleeeeeeeeeee ;) Już wolę kupy nie robić... załatwię się do miski, albo po prostu pozycją na Małysza hehehehe;)

przecież na początku napisałam że z google :-)

Gość Jabaduba
Google to jest wyszukiwarka... chodzi o konkretną stronę... Równie dobrze możesz mieć z interii, czy onetu... Bez jaj ;)

Gość 000
Jabaduba - chcesz informacji, a jak ktos ci ją podaje to masz jakieś wąty, zastanów sie czego chcesz :p