Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

strzałka

spaliłam włosy co pomoże?

Polecane posty

Spaliłam sobię włosy farbą chociaż trzymałam 30 minut Co pomoże może Dermena. Skóra głowy piecze a mokre włosy wychodzą pękami.

Gość w nieprzyjaznym środowisku
czemu nie sprawdziłaś czy nie jesteś na tę farbę uczulona? Normalnie nic nie powinno piec i 30 minut to normalny czas. Gdzie ty to kupiłaś i co to za farba? Nic nie zrobisz teraz. Jeśli włosy wychodzą, to wyjdą pewnie do reszty niestety....

Gość a co ty nałożyłaś na te włosy

Garniera 100% kolor sprawdziłamnie jestem uczulona. Nie wiem czemu je spaliłam. Sypią się jakniewiem a i tak mam słabe i cienkie. co mogę zrobić?

Gość laluncia
hmmm. ja kiedys trzymalam farbe z jakies 2 godziny i byla to palett i nic mi sie nie stalo. jakiej farby uzywalas? jaki kolor?

teraz to już chyba niewiele możesz zrobić, najwyżej obciąć te co zostaną i wcierać w skórę głowy coś na wzmocnienie cebulek i odrost.

Gość laluncia
strzalka nie strasz!!!!! ja wczoraj kupilam sobie ta farbe. raz juz nia farbowalam i nic mi nie bylo, ale teraz to mam obawy:P

Mam taki skrzyp ale to z alkoholem boję się. Maski nie pomagają nawet mam goldwella zjedwabiem i też nie bardzo. jestem załamana. Może dermene kupić miał ktoś?

i nie farbować więcej, ja mam słabe włosy i nie męczę ich farbami.

chodzi ci o szampon dermena?

kupiłam jasny bląd ciemne kolory są bezpieczne TAK MYŚLĘ .DZIEWCZYNY UWAŻAJCIE NA TĄ FARBĘ!

nie żel albo maskę przeciw wypadaniu Miał ktoś? Co ja mam zrobić. Głupia jestem ale skąd mogłam wiedzieć.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeets
ja wczoraj robilam jakis ultrajasny blond i wlosy mam super- trzymalam ok. 40 min, nic a nic sie nie zniszczyly... natomiast koloru to one nie zmienily :p do pupy ta farba

Gość laluncia
a wczesniej czym farbowalas wlosy? moze do tego szamponu kup sobie taki tonik do wlosow z garnier , ktory pomaga na wypadanie wlosow, albo seboradin lniger lotion

Gość eeeeeeeeeetam
dlatego ja zawsze u swojej sprawdzonej fryzjerki farbuję.. heh.. nic nie zrobisz teraz z nimi, najlepiej ściąć i to na krótko i wzmacniać.. idź do fryzjera najlepiej jutro moze coś ci doradzą.. ja osobiści emogę polecić maskę z końskiego szpiku (jest na allegro pod taką nazwą) - na zniszczone, nadpalone chemicznie włosy, wypadające jest rewelacyjna naprawdę.

Gość zwierzę wzięło góre co
Może farba była przeterminowana. W supermarketach gnojki przebijają daty przydatności na mięsie, psim i kocim żarciu, czemu nie mieliby i na kosmetykach. Myślę, że farmaceuta w aptece mógłby Ci coś doradzić.

Gość laluncia
mysle ze powinnas tez jakis delikatny szampon sobie kupic

nie żelu dermena nie miałam, tylko szampon. myślę, że może pomóc. ja używam Seboradinu lotionu, jest niezły, ograniczył wypadanie włosów i sporo nowych rośnie.

Gość eeeeeeeeeetam
aha, teraz to już za późno na coś zapobiegającego wypadaniu typu tej dermeny o której piszesz, teraz potrzebujesz coś co zahamuje wypadanie minimlanie i wzmocni to co masz i cebulki. naprawdę polecam ten szpikja miałam zniszczone rozjaśnianiem i trwała

Gość laluncia
i wlacz do swojej diety cebule:)

wczoraj robiłam maskę ze szpiku i nic nawet więcej zaczęły wychodzić. Dziesiaj jakoś piecze mnie skóra głowy. ALe suche mało wychodzą Mokre pękami. Człowiek na błedach się uczy. Wcześniej farbowałam u fryzjera i bylo ok.

Gość a ja jestem do niczego
to 100% kolor to jest jakas pomyłka. niszczy włosy strasznie. napisz reklamacje do firmy. a na włosy coś z apteki szukaj. może troche pomoże żółtko, oliwa, cytryna czy olejek rycynowy ale coś mi się wydaje, że na króciutko musisz włosy obciąc, jesli ci coś zostanie.

DZIEWCZYNY UWAŻAJCIE NA WŁOSY! GŁUPiA głuPia głupia jestem kupię ten seboratin jutro nie była przeterminowana

ja farbule w domu ok 17 lat i mam wrażenie, ze farby coraz gorsze są. garniera już tak zepsuli, że sie płakać chce. pozostaje zacząć kupować fryzjerskie.

farbuję miało być.

jak zaczniesz stosować coś na wzmocnienie włosów, to pamiętaj, że efekt może być dopiero za 2-3 miesiące. a wcześniej nie miałaś problemów z wypadaniem?

Gość laluncia
moze ampulki KERASTASE , ponoc dobre, ale i drogie

Gość eeeeeeeeeetam
mi na początku też wypadały trochę bardziej, ale potem się skończyło. odwrotnie niż na przykład po daxie - masakrycznie mi wypadały kilka tygodni gdy tego używałam i przestałam.. placenta też jest dobra na zniszczone włosy. no i cebula - trzeba ją wcinać to się włosy poprawiają. pokrzywę można pić.. tylko że to tak zapobiegawczo, tobie by się jakieś profesjonalne zabiegi przydały...

to przykre być na moim miejscu naprawdę ALe jak myślicie za jakiśczas się wzmocnią trochę? Ten seboratin z alkoholem?wiecie może?