Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrrrrgrrrrr

w obronie psa-apel!

Polecane posty

Gość grrrrrgrrrrr

spacerowałam z moim szczeniakiem po parku,przyszedł jakis dzieciak i zaczął szturchac go kijem po 3 komunikatach że nie wolno tak robić bo pieska to boli gównaiarz zacząl dokuczać psu jeszcze bardziej więc go złapałam i dałam pare kalapsów zaczął drzeć ryj i przyleciał tatuś z awanturą żucił sie na mnie z łapami więc przerysowałam mu pysk tipsami.Ludzie wychowajcie swoje bahory! bo szlag człowieka trafia jak patrzy na takie małe bezczelne niewychowane bydło :-0:-0

Gość dobra stronka z angielskim
nie ma to jak tipsy...brawo

Gość niestety hołoty chodzi
wszedzie pełno w tym kraju, ich mentalności juz nie zmienisz:o

Gość z przyjemnoscia
co mu zrobilas? :o BRAWO!!!!!!!

Gość 8min abs
i dobrze zrobilas!! Te bachory teraz sa okropne! az slow brak, co wyprawiaja!!

Gość BezandziejnaOsobaZapalonaFilmo
:O zlałas dziecko ono następnym razem zleje psa nie jesteś wcale lepsza :o

Gość niestety hołoty chodzi
nie bahory, a rodzice tych bahorów, bo dzieciaki nie ucza się chamstwa z kosmosu, starzy dają im przykład:o

Gość do BezandziejnaOsobaZapalonaFi
a kto zaczął?

Gość 8min abs
no wlasnie mialam napisac, ze to wszytsko wina rodzicow

Gość az sie dziwie ze tak piszecie
Jak ja kiedyś pisałem, że dziecku od czasu do czasu trzeba dać klapsa (oczywiście gdy jest strasznie niegrzeczne) ... wszystkie po mnie pojechały ... no ale chodzilo mi o wlasne dziecko ... Natomiast ty droga autorko ... uwazam ze troche za ostro zareagowalas ... nie mozna bic cudzych dzieci ... na miejscu tego faceta bym ci dojebal ...

zaczeło dziecko ale to tylko dziecko trzeba je uwrażliwić na takie rzeczy a nie karać bo bedzie przestrzegało tylko wtedy gdy "kat" bedzie w pobliżu

Gość grrrrrgrrrrr
nie zlałam tylko dałam kilka klapsów a teraz żałuje powinanm mu tak dupsko wypatroszyc zeby nie mogł przez tydzień usiąśc ! wychowujcie bahory uczcie ich szacunku do zwierząt,i tego ze nie zaczepia sie cudzych słów inaczej inni beda je wychowywać po swojemu !

Ja też wiele razy przetrzepałam dupe takiemu gówniarzowi i musze powiedziec, ze robilam to z przyjemnoscia ! A pozniej sie dziwia, ze przeludnienie w wiezeniach, jak 6 letnie dzieko potrafi czlowiekowi do gardla skoczyc !

Gość dobra stronka z angielskim
czytaj uważnie, ona dała kilka klapsów dzieciakowi, który bił psa. A tipsami potraktowała tatusia...

Gość ona ma w ogóle jakieś
taaa, laske mogą rodzice oskarżyć o pobicie, a ona dziecko (!?!) o czynną napaść na psa i znęcanie. jako że dziceko jest małe rodzice najwyżej zaplacą karę, ty jako dorosła możesz za pobicie cudzego dziecka odpowiadać. albo za naruszenie granic obrony koniecznej, bo i tak można tę sytuajcę potraktować :D

Gość grrrrrgrrrrr
"nie można bić cudzych dzieci" dzieci trzeba pilnowac i wychowywać uczyć i tłumaczyć a nie puścić a rób co chcesz! skoro tłumaczenia nie pomogły dostał to na co zasłużył bedzie miał nauczke!

a twój pies był na smyczy i w kagańcu?

Ja mowie w tym momencie o sobie . Do niedawna bylam przeciwniczka bicia dzieci, szczegolnie cudzych, dopoki kiedy na ulicy nie zaczepila mnie grupka dzieci w wieku 6-8 lat i dalej z morda do mnie ! To jak zlapalam jednego, drugiego to od razu mnie wszyscy przeprosili i jeszcze zakupy troche poniosly :O A dodam jeszcze, ze wszystkiemu przygladali sie, nazwijmy to, zajeci soba rodzice .

Gość grrrrrgrrrrr
po drugie nie sadze zeby go to za bolało to były symboliczne klapsiki rozwydrzony bahor histeryzował! jaki tatuś taki synek! nie ja zaczełam bójke !

Gość grrrrrgrrrrr
widziałaś kiedys 3 miesiecznego szczeniaka goldena w kagańcu? pozatym pies był na 5 metrowej linie uczyliśmy sie przez zabawe apotrować piłeczke nikt go nie zapraszał!

ale nie rozumiesz ze te Twoje klapsy niczego bachora nie nauczyly jutro zrobi to samo

Gość upupp
jakby sie rzucil na dziecko to by bylo ze peis dziecko zagryzl :o

No to inaczej - ale co ona miała zrobić ? Mówi raz, drugi, trzeci, a ten gówniarz nadal kopie ! To miała stać i patrzeć jak 3 miesięczny szczeniak dostaje, bo rodzice bahora kultury nie nauczyli ?

zwrócic uwage tatusiowi albo wytłumaczyc dziecku

Gość a ja jestem do niczego
zwraca się uwagę rodzicom. ogólnie poziom i dziecka, jego rodziców i autorki bardzo podobny.

skoro juz jesteśmy w kwestii prawa.. pies w miejscu publicznym (czyli poza teren twojego mieszkania lub posesji) nie ma prawa przebywać bez kagańca i smyczny - każdy, nawet te małe kieszonkowe szczury - ogólnie. w parku czy w tego typu miejscach szczególnie - kaganiec obowiązkowo (nawet jamniki w kagańcach chodzą!). dziecko należało spławić bądź spłoszyć - raczej groźbą słowną niż przemocą ale luz.. co się stało to się nie odstanie.. następnie nie reagować na awantury, jeśli już tego ojca potraktowałaś jak potraktowałaś, należało wezwać policję i tak to rozwiązywać, bo oni teraz ciebie mogą NAPAWDĘ oskarżyc o pobicie dziecka i ojca (napisałam w żartach powyżej ale mogą tak zrobić) na dowód - zadrapania, test dna itd a że dziecko uderzyło psa - mała szkodliwość czynu.. ja rozumiem ciebie i twoje podejście w tym momencie, ale jakby obca baba tknęła moje dziecko (którego jeszcze nie mam :) ) gdziekolwiek i za cokolwiek, nie zgłaszając tego najpierw mi, to na stówę nie zostawiłabym tego tak sobie.. tak że na przyszłość jednak pomyśl, żeby sobie przez głupotę problemów nie narobić.. wiesz jacy są ludzie..

wypatroszyc dupsko przydaloby sie tatusiowi :( pewnie wychowuje BEZSTRESOWO dzieciaka . tacy ludzie w ogole nie powinni miec dzieci bo o ich wychowywaniu pojecia nie maja.

Gość ogólnie patrzac
wszystkie bachory to zakał paskudne ugnojone rozdarte zakały

Gość grrrrrgrrrrr
tatusia a co miałam latac i szukac tatusia ? śmieszne to on był odpowiedzialny za swojego bahora i pownien go pilnować z nie łazic bóg wie gdzie.Ja jako włascicielka psa jestem za niego odpowiedzialna do końca jego życia od momentu gdy podjełam decyzję o jego przybyciu jestem odpowiedzialna za jego życie i zdrowie .pies jest młody ufny chce się bawić i mysli ze ludzie są dobrzy i nikt mu krzywdy nie zrobi a realia sa inne ale on tego nie rozumie,winna mu jestem szacunek i opieke i nie pozwole zeby jakikolwiek bahor znecał sie nad moim psem człowiek moze sie bronic zwierze w obliczu zła jest bezsilne z pewnoscia inazcej bym zareagowała gdybym widziala jakiegoloklwei opiekuna tego bahora a taus co wyskoczył bog wie z kad gdy usłyszał rozhisteryzowane skomlenie ,gdyby moje dziecko (gdybym je miała)tak zrobiło jeszcze odemnie dostałoby po tyłku! bahora trzeba wychować a nie chować! nastęnym razem to tak skóre złoje ze bedzie spał na stojaco

a ty trafisz do pudła a twój pies do schroniska. oczywiste że rodzice mają prawo dziecku przylać (heh...) a obca osoba nie ma prawa. jak chcesz psa trzymać z dala od krzywdzącego świata, to go z mieszkania nie wypuszczaj :O ostro przesadzas i histeryzujesz - ty także.