Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margoloaaa

Czy w dzisiejszym świecie nie ma miejsca na podstawowe wartości???

Polecane posty

Gość Margoloaaa

Jestem przerażona tym, co się teraz dzieje.Czasem mam wrażenie, że dla wielu liczy się tylko kasa, seks, dragi i jeszcze raz kasa. Coraz więcej zdrad, przekrętów, nieuczciwych interesów, fałszu, nienawiści itd. Jestem inaczej wychowana, pewnie dlatego tak mnie to przeraża i boli. Czy żeby cos osiągnąć, być kimś, trzeba być nieuczciwym ? Mam 20 lat, wchodzę w dorosłość i dopiero teraz tak naprawdę poznaję czym jest życie. Czasem czuję się jak z innej epoki, a najgorsze, że chyba ulegam temu"trendowi". W ostatnim czasie poznałam wielu nowych ludzi, już prawie zaczęłam przeklinać, boję się, że się zmienię, że zatracę siebie.Jestem ambitna i chcę coś osiągnąć, ale uczciwie, bez krzywdzenia innych i pozostając sobą, wrażliwą i dobrą dziewczyną, tylko czasem boję się, że nie ma na to szans :(

Gość Margoloaaa
Acha :o Jeśli tak, to chyba muszę przemeblować swoją hierarchię wartości...

Gość asderel
dla mnie najpierw liczy sie kasa, pozniej milosc, rodzina ... na koncu religia ...ta kompletnie sie nie przydaje ...

Gość oj to chyba
oj to chyba musisz przemeblowac ta hierarchie , bo teraz kasa rządzi wszystkim.

Margola, dobrzy ludzie istnieją :) tylko czasem im się przewraca w głowach ........ i nie tylko. Ty bądź dobra i rób tak jak robisz do tej pory. nie przejmuj się prostakami chamami którzy dązą tylko do kasy - nie warto.

Gość Margoloaaa
Ludzie, co Wy wypisujecie ?! Przerażacie mnie wręcz. Chyba jeszcze sporo muszę dowiedzieć się o życiu :o

Gość ewfewf
Margola, jęczysz jak stara baba...

Gość Margoloaaa
Nauzyka, przywracasz mi wiarę w człowieka :) 🌼 Ja bym chciała być dobra, ale czasem ludzie to wykorzystują i później cierpię i staję coraz bardziej nieufna, zniechęcam się wtedy do życzliwości, czuję się wtedy bardziej naiwna i skrzywdzona :( Wiesz o co mi chodzi...

Gość Margoloaaa
Może i jęczę, bo nie podoba mi się to.

Człowiek robi wszystko sam dla siebie- zapamiętaj to sobie. Jeżeli chcesz być \"dobra\" według swoich reguł, to rób tak. Ale nie licz na żadną nagrodę. Bo jej nie dostaniesz. Dlatego samo Twoje postępowanie powinno być nagrodą dla Ciebie. Osoba, która jest moralna i tak taka będzie.

Gość ewfewf
to patrz na pozytywna przykłady, i takie są a ludzie i świat są jakie były zawsze, każdemu kolejnemu pokoleniu wydaje się że jest coraz gorzej a tak naprawdę nic się nie zmienia

Gość Margoloaaa
Nauzykaa, tez się staram nie zmieniać, ale nie wiem czy w końcu nie ulegnę. Już tyle się napatrzyłam na cwaniaków, którzy nieuczciwe zyskują. Ehhhhh.

Gość Madziulkaaaa
Cześć, ja jestem Twoją rówieśniczką i doskonale Cię rozumiem! Ja też czasem mam wrażenie jakbym się urwała z innej epoki... Ale nie zamierzam z tego powodu przemeblowywać swojego systemu wartości...mimo że jest naprawdę niewiele ludzi, którzy mnie rozumieją to dobrze mi z tym jaka jestem:) Chociaż jakby się tak dobrze rozejrzeć to jeszcze trochę "nas" zostało:)

Gość Margoloaaa
Madziulka, ja z tym przemeblowanie żartowałam ;) Nie byłabym szczęśliwa, oszując lub krzywdząc innych. Ostatnio dobra kumpela mnie załamała wyznaniem, że mogłaby wyjść za mąż wyłącznie dla kasy :o :( Wiem, są na szczęście jeszcze tacy ludzie :) Pozrawiam 🖐️

Gość Madziulkaaaa
No to jest okropne z tym małżeństwem dla kasy...:O Ja chyba prędzej zostałabym starą panną niż wyszła za mąż dla kasy...:O To takie upokarzające...

Gość im wiecej znasz ludzi
tym wiekszą masz okazje poznac tez tych uczciwych i dobrych, bo tacy są. Ja staram sie otaczac tylko takimi i nawet mi wychodzi.

Gość Madziulkaaaa
Tak, ale nawet coś w tym chyba jest... bo ja jakoś przyciągam głównie ludzi podobnych do mnie... Chyba ludzie typu materialiści itd. uciekają ode mnie z daleka:D Andrzej- wiem, że to teraz bardzo częste, ale ja chyba naiwna jestem i wierzę że to jeszcze nie jest absolutna norma...;)

Gość Margoloaaa
Nie generalizuję, oczywiście są różni ludzie na szczęście :) A wiecie, że moi najlepsi znajomi i przyjaciele(nie wielu ich mam :o ) to też ludzie bardzo w porządku, bo tylko takiem ufam i na takich się otwieram, ze wzajemnoscią zresztą :D Chyba wyczuwam intuicyjnie ludzi, którym nie można ufać i są fałszywi, chociaż zostałam parę razy wykorzystana, bardzo bolało :(