Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedobrze mi po wiataminach

Biore witaminy dla kobiet w ciazy 1 dzien i czuje sie fatalnie..

Polecane posty

Gość niedobrze mi po wiataminach

Czy ktoras tak miala? Czy to samo przejdzie? mdli mnie strasznie,nie umiem tego opisac...

Gość Angieeeeeeeeeeee
zmień je jesli źle sie czujesz ;) tez tak miałam i nie przeszło póki nie zmieniłam ich na zwykły Falvit ;)

czasami tak jest Ja na początku miałam to samo jednak kupiłam Prenatal Clasic i wszystko przeszło...... może i Ty spróbuj zmienic witaminy na inne niz bierzesz.

Witam.Jak byłam z Ewą w ciąży,to wymiotowałam po Maternie,odbijało mi się czymś ciężkm,wzdęcia.Pozdrawiam

A jakie witaminy bierzesz? Mnie odpowiadał Prenatal, ale koleżanka po tym wymiotowała i zmieniła na Feminatal.

Gość biore elevit
cos puka,burczy mi w brzuchu:(

Gość magdzia3
ja w ciąży brałam Materne ale juz po otworzeniu dostawałam mdłośći,zmień na inne

Gość SanSan
a w jakim jestes tyg? moj gin jest stanowczo na NIE za braniem wit bez zgody lekarza i wtedy kiedy wyniki badan sa ok moj zalecil mi dopiero w 19 tyg branie prenatalu i czulam sie po nim super

Ja wymiotowałam po witaminach dla kobiet w ciąży ( o ile się nie mylę to brałam prenatal). Zmieniłam na Falvit i było ok.

Gość mama ma rację
mój gin kazał mi brać witaminy dopiero od 6 mies., właśnie po to, żebym nie wymiotowała. Czy te witaminy zalecił Ci gin, czy sama sobie kupiłaś?

Gość lekarz powiedzial ze moge
zaczac juz brac jestem w 14 tygodniu,spytalam jakie on powiedzial ze nie chce robic ´reklame zadnej firmie:(

Gość mama ma rację
to powiedz mu o swoim samopoczuciu, jeśli masz dobre wyniki, to myślę, że nie ma potrzeby brać witamin (ja braam dopiero od 6 mies. i mam pięknego, zdrowego synka)

moze one maja w skladzie zelazo a Ty jestes na nie uczulona. Ja mam odruch wymiotny po witaminach zqwwierajacych duza dawke zelaza

Gość bebe_30
ja takze polecam feminatal n, wiele moich znajomych go bralo i byly zadowolone.

Gość Mi tez ....lekarz
zalecal aby na poczatku jesc tylko kwas a pozniej wrowadzic reszte witamin i mineralow ... moje samopoczucie bylo podobne wymioty ... nudnosci .... przestalam brac ..tylko kwas .. i jak reka odjal ... pozdrawiam ;)

Gość jesienna mama
Ja biorę Centrum Materna (żelazo - 107% zapotrzebowania), to przy II ciąży, bo przy I był Feminatal i coś tam jeszcze, nie pamiętam. Nic mi nie szkodziło na szczęście. Mój lekarz (mężczyzna) też jest przeciwnikiem witamin, ale on przecież nigdy nie był w ciąży:) A żelazo jest bardzo potrzebne, bo braki prowadzą do anemii, a ta do niedotlenienia dziecka, odklejenia się łozyska i powoduje że dziecko też może mieć anemię. Po koniec ciąży poziom żelaza zazwyczaj spada, ogólnie jest bardzo trudno przyswajalne, więc trzeba o nie dbac od początku. Farmaceuta mi powiedział, że poziom żelaza po gwałtownym spadku wraca do normy dopiero po pół roku. nie wiem czy to prawda, ale optymistycznie nie brzmi.

Gość irs
Ja musze brac witaminy bo schudłam 6 kg, kupiłam Prenetal ale zażyłam 3 szt i każda ladowała w wc więc zmieniłam i kupilam falvit dla kobiet i jest ok

Gość obladi
a ja mialam sposób na te dolegliwosci , bralam tabletke na noc i poprostu sie kładłam spac :) i nic mi nie było , spróbuj tak :)

brałam prenatal i też było mi niedobrze .Spróbowałam ponownie po 2 dniach,podczas śniadania,,,nie na pusty żołądek...no i było ok

bo generalnie witaminy powinno się brać w trakcie jedzenia, nie na pusty żołądek - wtedy się najlepiej wchłaniają do organizmu, a zwłaszcza żelazo (tak mi powiedziała lekarka), które jest przecież takie ważne! ja od poczatku biorę prenatal - przez to właśnie, że od początku strasznie dużo wymiotowałam. a może te nudności to nie od witamin, tylko typowo ciążowe?

polecam Prenatal Complex z wyciagiem z imbiru(na mdłości), oczywiscie łykac je tylko podczas jedzenia lub tuz po, żadnych tabletek nie powinno się jeść na pusty żołądek, a jezeli chodzi o jedzenie witamin podczas ciązy, to same warzywa i owoce nie wystarczą, ciąża jest okresem w którym zapotrzebowanie na witaminy i składniki mineralne jest dwukrotnie większe, bo musisz zaopatrywac w te składniki zarówno siebie jak i dziecko, znam dziewczyny które nic nie zazywały, no bo po co, i zyją, tylko ze lataja teraz po lekarzach, lecza anemię, lecza zepsute zęby i wypadaja im makabrycznie włosy, no po prostu sama rozkosz, cud, miód i w ogóle :o

Gość kutka
ja biore jeszcze magnez... od samego poczatku... i nic mi nie przeszkadzaja te tabletki z witaminkami:()