Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie pytanie

Co na rozstępy ciążowe?

Polecane posty

Gość takie pytanie

Słyszałam, że warto smarować brzuch masłem kakaowym? Czy macie jakies lotiony/ mleczka godne polecenia przeciwko rozstępom na brzuchu w czasie ciąży? Jakie firmy?

Gość alexxxxx
czymkolwiek bys nie smarowała to jak bedziesz miała miec rozstępy to i tak sie pojawią Ich powstawanie jest uwarunkowane genetycznie Kremy poprawia ogolna kondycje skóry ale rozstepom nie zapobiegną jesli bedą mialy powstać

Gość alexxxxx
moja znajoma przytyła w ciązy tylko 10 kg a brzuch miala poorany rozstepami a inna przytła 30 kg i zero rostepów Ja mam jesten nad pępkiem i polubiłam go :-)

Gość takie pytanie
no ja też mam wlasnie jeden, pojawil mi sie ostatnio i sie boje, że.. zaczyna sie :-0

niepawda ze zawsze sie rozstepy pojawiaja, ja kiedys rozmawialam z nauczycielka i ona mowila ze jak byla w ciazy 2 razy to brzcuh smarowala oliwka( zwykla oliwka) i wogole nie mia rozstepow;) tak wiec to dziala:) tez slyszalam ze zwykla oliwka zmiejsza troszke rozstepy:)

Gość elizaaaa
To uzywaj kremów jest ich wiele na rynku dla lepszego samopoczucia , ze zrobiłas wszytsko co sie dało, ale faktycznie rozstępy moga sie pojawic mimo kremów

Gość alexxxxx
widocznie nie mialy sie u niej pojawic :-) a smarowac nie zaszkodzi

Gość alexxxxx
fajna madchen ... nie zrozumiałas co napisałam ... pojawianie sie rozstępów jest uwarunkowane genetycznie, jesli ktos nie ma takiego uwarunkowania to sie nie pojawią myslec mysle myślec

Gość jusiek
smarować można,ale w cuda nie wierzcie!!!! Jak mają być to i tak będę i nic tego nie zmieni

Gość oalalala_
a czy ktoras z was stosowala masc FASSAN na rozstepy?

dobra okiej, ja nie wiedzialam ze to sa uwarunkowania:) moja mama ma duzo rozstepow( byla w ciazy z blizniakami czyli ze mna i siostra) wiec ja tez bede miec?:(

ja sie zawzielam w ciazy i od 2 miesiaca zaczelam paranoicznie zapobiegac rozstepom.. balam sie bo wszyscy mowili ze jak maja byc to i tak beda i zaden specyfik nie pomoze. W kazdym razie balam sie tym bardziej ze na piersiach, udach i posladkach w wieku dojrzewania juz mi sie pojawily wiec mialam do nich sklonnosc... postanowilam mimo wszystko zainwestowac w najlepsze kosmetyki - bo balam sie ze potem, jesli nie bede ich uzywacbede zalowac i pluc sobie w gebe ze moze jednak kosmetyki by pomogly... no i moja terapia byla nastepujaca: smarowalam 3 razy dziennie mustela podwojnie dzialajaca i galenickiem + oliwka... nie pojawil sie ani jeden rozstep:) wiec chyba jednak kosmetyki dzialaja.. a zuzylam z 7 opakowan tych kremo plus z 2 oliwki:)

ja tez slyszalam ze najlepiej jest smarowac brzuch codziennie rano i wieczorem OLIWA Z OLIWEK

ja nie wierze w nic na rozstepy. jezeli masz elastyczna skore jezeli przed ciaza uprawialas jakies sporty i masz sylwetke sportowa to nie masz co sie martwic. ja kiedys tanczylam w zespole pozniej czesto cwiczylam aerobik i rozne inne rzeczy w domu pelno brzuszkowi itp...w ciazy nie mialm zadnego rozstepu i teraz tez nie mam.

Gość bebe_30
ja tez slyszalam,ze pojawianie sie rozstepow jest uwarunkowane genetycznie,niemniej jednak warto pomoc skorze sie rozciagac i ja odpowiednio nawilzac i natluszczac. ja stosuje zwyczajna oliwke dla dzieci, ktora wcieram w wilgotne cialo tuz po kapieli, na przemian z kremem przeciw rozstepom vichy.

wiadomo ze jak maja wyjsc to wyjda ale mozna temu napewno w jakim stopniu zapobiec!!! Ja uzywam kremy mustela- do kupienia w aptekach- specjalny dla kobiet w ciąży nie szkodzi dzidziusiowi w brzuszku. Lepiej jest smarować brzuch, niz potem żałować że się nie smarowało!!! pozdrawiam wszystkie brzuchatki:)

ja mam male rozstepy pod brzuchem.. i moj maz mowi na mnie tygrysekk..:) ale co do smarowania... . teraz na koniec ciazy kiedy brzuch mi opadl pokazaly sie... a brzuch smarowalam regularnie....nawet mi wagi nie przybylo.... a rozstepy sa....

Gość kama mama79
A ja miałam tak: podczas pierwszej ciąży przytyłam 12 kg, nie myślałam o żadnych tam rozstępach, tylko dla urody ciała smarowałam się regularnie mleczkiem opalającym Sopot:) Ha ha, i brzuch miałam pieknie opalony bez jednego rozstępu, ale pośladków nie oszczędziło. Może dlatego że ich nie opalałam:( Ale i tak ich przecież nie wystawiam. II ciąża- 23 kilo (nie obżerałam się, słowo), ale tak po mnie nie widać, bo byłam naprawdę szczupła przed. Jak nie zapomnę, to wetrę w brzuszek krem do ciała NIVEA i znowu żadnego rozstępu. A więc chyba to ta genetyka. Ale czytałam o produktach dla zaciążonych i po porodzie - MUSTELA. Są specjalnie opracowane i mają nawet pomagać na świeże blizny rozstępowe. Może warto spóbować, dużo jest kremów w tej serii na dolegliwość dla pań z brzuszkami.

Rozstępy są wywolane zmianami hormonalnymi,które prowadzą do niedoboru kolagenu w skórze.Moja koleżanka jak zaszła w ciążę to mieszkała w USA smarowała się tymi amerykańskimi cudami,ale i tak jej wyszły rozstępy i to duże.Kolagen jest odpowiedzialny za elastyczność skóry

Gość oalalala_
a co jak juz sie pojawią?mozna jakos sprawic zeby byly mniej widoczne?poradzcie cos ,bo mi po ciazy pojawilo sie caaaale mnostwo!

Gość madlen73
jak sie pojawia, to wtopa, nawet plastic surgery nie ma na to jeszcze rady, a co doipiero jakies kremyalbo oliwki.trzeba sie polubic po zmianach:)

Gość oalalala_
a nie da sie jekos wybielic rozstepow?znacie cos na to? :)

Witam wszystkich.Temat pod tytułem rozstępy jest bardzo znany. Każdy ma odrębne zdanie na sposób, walki z tym z natury błachym ale niewątpliwie problematycznym skutkiem ubocznym np ciąży. Przyznam szczerze, że pomimo sporej wagi nigdy nie miałam problemów z rozstępami.Zawsze dbałam o to aby skóra była nawilżona.Obecnie jestem w 9 miesiącu ciążyi teoretycznie zostało mi kilka dni do porodu.Od samego początku ciąży wiedziałam iż rozstępy mogą się pojawić , miałam tego świadomość i wiedziałam że muszę zrobić wszystko aby im zapobiedz. Oczywiście na rynku jest wiele żeli, balsamów, kremów każdy jest cudowny, najlepszy, niezastąpiony ale ponieważ jestem realistką i łatwo nie ulegam wpływom wszechobecnej komercji postawiłam na najzwyklejszą oliwkę Johnsons baby. Brzuch mam całkiem spory nie mam ani jednego rozstępu.Smaruje się codziennie czasem częściej efekt mówi sam za siebie. Uważam że warto spróbować prostych , łatwo dostępnych środków regularnie je używać, w odpowiedni sposób , obserwować swoje ciało i to jest klucz do sukcesu.Polecam wszystkim oliwkę.Pozdrawiam serdecznie.