Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AQ

jak pomóc przyjaciółce ktora sama sie okalecza ???

Polecane posty

Gość AQ

jak ja mam jej pomoć ?? zobi so bie krzywde .. nie mam pojecia co robic.. ja i moj chlopak z nia gadalismy.. moj przyjaciel z nia rozmawial.. ale ciagle to robi... ma 14 lat... my po 19... wiemy troszke wiecej o zyciu niz ona..a ona to robi bo sie zakochala.. a ze koles tez ma 14 lat.. oczywiste ze jest niedojrzaly... co robic ?? pomocy !!!!!

wyrośnie Gwarantuję to !!!gdy miałam 14 lat to dużo osób to robiło,mi też się zdarzało

Gość psiki kikiiiii
Wyrosnie zostaw ja w spokoju... tez to mialam...

poki nie chce sie zabic i ma to raczej charakter odstresowujący to trudno bedzie jej w jakikolwiek sposob pomoc :( moja kolezanka tez to robi, nie chce byc bierna, ale co mam zrobic? zabrac jej zyletke? skoro twoja przyjaciolka jest mlodsza to pogadaj z nia szczerze, to zawsze powinno cos pomoc

Gość Nadiya26l
eeee nie mozna tak napisac " przejdzie jej " a jak zajdzie to za daleko i dojdzie do tragedi..???? koniecznie pogadaj z jej rodzicami wy nic nie zrobicie oczewiscie nie obejdzie sie bez psychologa...ale tu dorazna jej pomoc dorosłego skoro sami nie mozecie nic zrobic...

moja kolezanka ma 22 lata ;] wiec nie myslcie ze kazdemu przechodzi...

Greca, może akurat ona cierpi na autoagresję? Ale większość 14-latek po prostu sobie coś wkręca i chce zwrócić na siebie uwagę.

nie mam pojecia czy na to cierpi. wiem ze okalecza sie zawsze jak wpada w dola albo jest strasznie wkurzona. twierdzi ze nigdy nie probowala sie zabic, ale ja mam na ten temat swoje zdanie