Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viki855

Osoby, które wyjechały lub zamierzaja wyjechać do Anglii...

Polecane posty

Gość viki855

Jak sobie radzicie, lub jak zamierzacie sobie poradzić???czy dobrze znacie jezyk???

Gość sssssss
???????????

Gość viki855
Kirus a wyjeżdżajac znałeś dobrze jezyk ??

Gość viki855
jest tu ktoś???

Gość viki855
Ja niedługo wyjeżdżam a z moim angielskim kiepsko, znacie jakiś sposób, aby szybko nauczyć się choć trochę w stopniu komunikacyjnym?????

jak najwiecej sluchac i mowic, ze sluchaniem latwiej bo jest radio, nawet przez internet, sa filmy, tv, ale do rozmowy potrzebujesz drugiej osoby ktora mowi po angielsku, kwestia otrzaskania sie

Gość komunikatywnym
:P

Gość viki855
Został mi miesiąc czasu mam nadzieje że chociaż trochę sie podszkolę:-(

znajdz kogos kto mowi po angielsku, chodzi o to abys miala mozliwosc rozmowy, nie tylko sluchac ale i mowic

Gość viki855
Moja znajoma niedługo wraca z Irlandii, więc mam nadzieje ze trochę mi pomoże!!Czym się zajmujesz jeśli moge zapytać??

mozesz zapytac, ale tego jeszcze na tym forum nie ujawnilem ;) na razie musi tak zostac z pewnych wzgledow, sorry

Gość viki855
oki!!!nie ma sprawy!!:-D

Gość wstyd..........
pewnie,jezdzcie ,pierdolne nieroby,ktore nie sa w stanie znalezc dobrej pracy w Polsce.Polaczki na uslugach Angoli.Nie szanujecie swojego kraju,zal mi Was.Chociaz jestem anglista,nigdy nie wyjade,bo jestem z Polska zwiazana i wole zarabiac mniej,a robic to co lubie. Juz,szybciutko,leciec zmywac gary na zapleczach knajp

Gość viki855
Nic ci do tego :-o

mycie garow na zapleczach knajp to chyba rzeczywiscie jedna z nielicznych posad na ktora ktos po anglistyce moglby startowac i dla takiej osoby lepiej zostac w kraju nie kazdy jednak jest po anglistyce, i tym samym ma wiecej do zaoferowania w sensie wyksztalcenia, umiejetnosci i kwalifikacji ale nigdy za pozno dorobic kwalifikacje, lepsze to niz bezsensowne zianie zazdroscia

Gość VitaVita
do wstyd... Wiesz co a powiedz mi czy ten kraj nasz ukochany szanuje nas obywateli Pl ???? I nowoscia jest dla mnie ze moja pasja moze byc praca w Pl. Wow jak tak to robie comeback do PL :D

Gość wstyd.....
vicky: jak to nic? mieszkam tutaj i mam prawo wypowiedziec sie na Wasz temat,nierobow,ktorzy mysla,ze zbija tam kokosy.a co do nauki ang,pozal sie boze,jak slucham jak niektorzy mowia,to mnie krew zalewa.Jezeli juz chcecie jechac,to uczcie sie tego jezyka,prawidlowej wymowy,a nie stekacie jak zazynane swinie i kaleczycie wymowe podstawowych wyrazow.Jestescie zalosni a teraz ide spac,a wy pakowac sie i wypierdalac z kraju,ktorego nie szanujecie

ja jestem w Anglii od miesiaca, jest fanie ale zpraca wcale nie ejst tak rozowo jesli nie znaz dobrze jezyka...

Gość wstyd.....
Kirus: bredzisz. Myslisz,ze ktos po moich studiach jechalby na zmywak? nie badz smieszny. Nigdy nie popre i nie wypowiem sie dobrze na temat emigrantow.Przez Was oni mysla,ze u nas jest trzeci swiat.Nie szanujecie Polski,mowicie tylko o tym co u nas jest zle,nie powiecie,ze bywa tez dobrze.Zapominacie o swoich korzeniach.O tym mowie.Czytajcie ze zrozumieniem,niewksztalceni debile

z twoim wyksztalceniem nigdzie indziej oprocz zmywaka no i moze zamiatania ulic pracy nie znajdziesz w anglii. a co do reszty tego co tu wypisujesz to moze pokaz to swojej mamusi to bedzie z ciebie dumna :classic_cool: zawartosc twoich wypowiedzi jest na poziomie co najwyzej zawodowki

Gość VitaVita
do wstyd... wiesz no szkoda, ze jedziesz tak na wszystich tutaj. Nawet niewiesz jacy ludzie tu z toba dyskutuja. Dobrze sie zastanow zanim napiszesz ''niewyksztalceni debile''.

Gość babazjajkami
wykształcona debilko, w tym kraju tylko czasem bywa dobrze-w niedzielę. A serio, nie bądź taka niby zasrana patriotka. Świat jest , jak mówią, globalna wioską. Po prostu lecdisz z jednej wiochy do drugiej, tam, gdzie lepiej płaca za tę sama robotę.

Gość VitaVita
babazjajkami - dokladnie ;)

Gość wstyd.....
jestescie beznadziejni Kirus wez sie lecz.Z wyzszym wyksztalceniem wszedzie prace dostane,tym bardziej ,ze mowienie po ang jest dla mnie czyms naturalnym. Nie rozmawiam juz z Wami.Do Was nic nie trafia.Ubzduraliscie sobie cos i jak do sciany. Zdychajcie scierwa

Gość wstyd.....
praca w Polsce jest,Wy pierdolone nieroby! Tylko,ze chcecie kokosow,nachapac sie i lezec do gory brzuchem.Wlasnie tego chcecie.Dlatego wyjezdzacie.Jestescie chciwi i tyle. Zegnam

Gość babazjajkami
poszła już spać :P

Gość sozain
nie wierze ze ten caly "wstyd" ma ukonczone studia wyzsze, bajkopisarka jakas niedowartosciowana, idz spac lepiej masz racje w tym jednym...

Gość VitaVita
wstyd- nierozmawiam dalej z taka osoba jak ty, pewnie wiesz czemu skoro jestes po wyzszych studiach.A skoro nie odpowiada ci tak rozmowa z takimi scierwami to po co tu dyskutujesz? A wiesz anglika mozna sie nauczyc ,ale kultury osobistej gorzej i wyrozumialosci takze tez. I niepozwole sobie zeby jakis wyimaginowana madrosc jaka jestes ty wmawiala mi ze jestem nierobem, scierwem, nieukiem, czekajacym na kokosy. Wprost przeciwnie jest. Znam komunikatywnie anglika, francuski srednio zaawansowany, zajmuje sie sztuka, jestem osoba wyrozumiala, ale glupote tepie taka jak przestawiasz tu wmawiajac innym. Naprawde czy sadzisz ze ci lepiej kiedy wyzywasz sie wten sposob na innych>? I myslisz ze jak ktos ma na papierze wyzsze wyksztalcenie i zna angielski to jest postacia niezwykla? to niewystarzczy trzeba byc czlowiekiem anie hamem.

Gość znam kupe ludzi po anglistyce
siedzacych w Anglii. poza tym co to znaczy slugusy? My pracujemy - oni nam placa. Co za roznica czy w Polsce czy tam. Patriotka nie jestem i bede "slugusem" (choc myslalam, ze to sie nazywa "pracownik") tego, kto lepiej placi. Nie mam zamiaru zdychac z glodu w imie patriotyzmu.