Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ambystoma

Nie jestem kobieca- jestem po prostu GRUBA!

Polecane posty

Gość Ambystoma

Myślałam,że wyglądam ok , nie za szczupło , nie za grubo..No i trafiłam tutaj!Wg Was dziewczyna z moim wzrostem powinna ważyć 10kg mniej ode mnie..przecież to bardzo dużo! Nie wiem co gorsze patrzenie w lustro i widzenie się grubszą niż w rzeczywistości czy oszukiwanie siebie ,ze wyglądam OK podczas ,gdy ludzie się śmieją po kątach z mojej grubej dupy.. Dziewczyny nie oszukujmy się , panuje kult szczupłego ciała i tłumaczenie się "kobiecymi"kształtami nic nie pomoże..Weźmy się za siebie!

Gość VitaVita
Ile wazysz ile mierzysz? Ja musze do idealnej wagi schudnac 5,6kg :) ale to niewidac u mnie.

Gość Ambystoma
Mam 178cm wzrostu i waże 64kg:( A wszyscy tu piszą ,że zgrabna dziewczyna z tym wzrostem to ok.55kg. Ehh co za życie...;) PS.Schudłam już troche ,ale waga od 2 miesiecy stoi w miejscu...Można sie zalamać..

Gość meridana
Jestes niepowazna.Jestes wysoka i nie wazysz za duzo.Jestes naprawde kobieca.A te co mowia,ze musisz wazyc 55 kg przy takim wzroscie to nie wiedza co mowa.Chcesz naprawde byc chuderlakiem nieproporcjonalnym???

Gość do autorki topiku
gruba nie jestes. Glupia - tak

mam 175 cm i dzisiaj rano ważyłam 69 kg. I nie uważam się za grubą, może trochę pulchną. Na pewno zaraz mnie ktoś pojedzie że powinnam ważyć 50 kg, ale mnie to wali, mi wystarczy schudnąć do ok. 60 i będę się czuła szczupło.

Gość karina**
meridana - a moze nie kazda ciszy sie z tego ze jest...kobieca?? dla mnie to okreslenie to po prostu lagodniejsza forma powiedzenia ze powinno sie z 5 kg zgubic. a co do autorki. jestes wysoka, gruba nie jestes.jestes taka normalna (choc dla mnie to okropne okreslenie figury).jesli chcesz byc szczupla to sadze ze tak z 3-6 kg powinnas zgubic.w zaleznosci od tego jaka masz budowe. natomiast jesli podobasz sie sobie to olej moja wypowiedz i ciesz sie zyciem :D

Gość no to co ja mam powiedziec
170 i waze 61,5kg. :( ?

Gość a ja 65 przy 160
załamka

o kurde, moja kolezanka ma 182 cm wzrosty, wazy 70 kilo i dorabia jako modelka. jest szczupla. puszecie bzdury. ona jest szczupla a jak schudnie jeszcze z 3-6 kilo to bedzie chuda. szczyplisc to jest wzrost minus jakis 115. wiecej to jest chudosc a nie normalnosc. ostatnio widzialam jak gowniary na oko lat 17 zwyzywaly kolezanke od grubych swin. teskt \"jakbym nosila rozmiar 36 to nie wychodzilabym z domu bo to wstyd byc takim spaslakiem\". czaicie? rozmiar 36 to gruba swinia, 34 to zapewne akceptowalna norma a najlepszy bylby 32 albo 30 nawet. 10 lat teu w sklepach najmniejszy dostepny romiar to byl wlasnie 36 a rozrzut byl do 46 nawet. teraz w sklepie mlodziezowym rozmiar 40 to gorna granica a zaczyna sie od 32. tylko ze na wyprzedazacfh wisza jakie rozmiary? 32,34 i 36 bo wiekszosc dziewczyn w tym kraju nosi cos miedzy 36 a 42.

Gość dyr dyr dyrdymała
Badzcie chude ,badzcie.Będę miała za to wiecej fajnych facetow do seksu:-) bo faceci lubią pokazywac sie ze szczupłymi a wola seksic sie z kobietami ktore maja mnadwage :-) nie mowie o chorobliwej nadwadze,ale takiej do 10 kg.Więc chudnijcie a ja zajme sie waszymi partnerami :-)

Gość he he he już
wam cos napisze :) ostatnio bylam w Polsce i poszlam "na sklepy" wypatrzylam super spodenki i chcialam przymierzyc ;) tutaj za granica nosze rozmiar 38! a w Polsce pani w sklepie popatrzyla na mnie z politowaniem i powiedziala "przepraszam ale nie mamy takich duzych rozmiarow" :D :-o

Gość coz za blyskotliwa odpowiedz
dyr dyr dyrdymała-Ja chyba jednak wolalabym zeby facet mnie zabieral wsrod znajomych niz tylko do lozka;)

Gość dyr dyr dyrdymała
:-) do znajomych to ja mam faceta a do seku innych :-) to tak samo jak faceci,do znajomych maja inne kobiety a do łozka czesto,mgesto inne :-)

Gość coz za blyskotliwa odpowiedz
normalnie dziwkarstwo sie szerzy....nie chcialabym zeby moj facet trafil na Ciebie,jeszcze jakiegos hivka by przytargal na pamiatke:(Wspolczuje Twojemu facetowi..

Gość dyr dyr dyrdymała
wyluzuj kobieto:-) nie trzeba miec hiva czy inne choroby :-)

Gość ja koziorozec..
ludzie tu sa chorzy ja waze duzo wiecej niz TU jest wymagane aby nie zostac nazwana gruba a wczoraj poznalam TAKIEGO fantastycznego faceta i jeszcze powiedzial, ze jestm slicza i atrakcyjna myslslm, ze nie zwroci na mnie uwagi, juz uzalam, ze bede nieszczeslliwie zakochana a okazalo sie, ze tez mu sie podobam! forum jest chore i nakreca spirale nienawisci i glupoty

Gość dyr dyr dyrdymała
Własnieja koziorozec..zauwazyłam,ze podswiadomie kobiety szczupłe maja niska samoocene,jeszcze nizsza niz wiekszosc kobiet z nadwaga.

Nie przesadzajmy, Lady in red. Albo źle zrozumiałam, albo troche krecisz. Jesli ja mam 160cm wzrostu i odejme od tego 115 to wychodzi 45kg. Jesli ja bym wazyła 45kg to byłabym przeraźliwie chuda. A przy moich 51kg wygladam szczuplo, ja nawet przy 55kg wygladalam szczuplo.. A co do rozmiarow, to mowiac szczerze wszystko zalezy od rozmiarowek. Przed odchudzaniem kupiłam sobie spodnie w rozmiarze XS czyli 34 i byly dobre. Teraz, po schudnieciu, wiszą one na mnie i dobry byłby rozmiar mniejszy, czyli jakies 32, ktorego ta firma nie produkuje. Ale nie oznacza to ze jestem patykiem, noszacym spodnie rozmiaru 32. To tylko taka rozmiarowka. Z innej firmy nosze spodnie 36, a jeansy rozmiaru 26..

Autorko topiku na pewno szczuplo wygladasz przy tej wadze... Wiec nie rozumiem do czego potrzebna Ci dieta? Zgadzam sie ze slowami Lady in red - najwiecej dziewczyn jest z rozmiarami od 36 - 42 w Polsce... i to wcale nie jest tragedia... Moim zdaniem rozmiar 34 to jest szczuplutenka osoba, a 32 lub 30 to chodzaca anoreksja...

Gość Ambystoma
Mam nadzieje,że wyczułyście nutkę ironii w tym temacie.. Czy jestem głupia? Być może, nie mnie to oceniać.Jednak rozmawiamy tu o rozmiarach.Patrząc w lustro rzeczywiście widze,że brzuszek mogłabym mieć bardziej płaski a uda ciut węższe..Z taką świadomością swojej lekkiej niedoskonałości weszłam na to forum i prawde mówiąc zostałam wyzwana od grubych świń (mniej lub bardziej dosadnie).Byłam w szoku,zajrzałam z ciekawości na topiki ,w których wpisujecie swoje wymiary.. Nagle okazało ,że 80% dziewczyn na forum ma po 170-175cm wzrostu i waży najwyżej 50-55kg. Naprawde dziewczyny życze Wam żebyście były wszystkie śliczne i zgrabne ale nie wpędzajcie wszystkich dookoła w kompleksy podając zaniżoną wagę itp.No chyba ,że już naprawde wszystkie jesteście anorektyczkami..W takim razie współczuje i radze udać sie jak najszybciej do lekarza. Z drugiej strony naprawde załamuje sie jak wchodząc do sklepów, nawet markowych typu House , Reserved słysze ,że spodni taaaaaakich rozmiarów to oni nie mają.A przecież wszystkie chcemy ładnie wyglądać , nie tylko te w rozmiarze S. Dziękuje za mądre wypowiedzi 🌼

Ambystoma - mam dokładnie te same odczucia co ty. Dążę do 60kg i wydawało mi się to dobrą wagą. Jednak większość osób mojego wzrostu wagę docelowa ma o 7-8 kg niższą. Postanowiam jednak zostać przy 60 kg. Więc moja rada - nie sugeruj się, co piszą na forum. Patrz w lustro. jeżeli uważasz, że musisz schudnąć - to zrzuć parę kilogramów, jezeli jesteś z siebie zadowolona - to tak zostaw bez względu na to, co sądzą inni. No i jeszcze jedno - tu kryteria są bardzo różne. Na jednym topiku zostałam nazwana chudą szkapą, na innym tłustym pączusiem. :)

Gość Innanna
Ja też mam ten problem. Mam 176, ważę 67 kg. Chciałabym 60-62, przy 65 jest nawet w miarę. A widzę, że średnia waga do której się odchudzają laski przy takim wzroście to 55... A ja już teraz noszę 34-36 (koszulki) na górze, tylko mam szerokie biodra i, co tu dużo mówić, grube uda. Jak inni chcą mieć 45 w udzie, moim marzeniem jest 58 :/ Nie wiem jak bym się musiała zagłodzić, żeby mieć nawet poniżej 55 w udzie ;( Poza tym moja koleżanka z liceum, która mierzy 175, zawsze ważyła koło 58 i była BARDZO szczupła (ale nie anorektyczna), miała wręcz chłopięcą sylwetkę i nawet trochę pracowała jako modelka. Teraz waży więcej, ale to dlatego, że jest bardzo umięśniona i dużo ćwiczy......

Gość a ja to wszystko mam gdzieś
a ja przy wzroście 165 cm ważę 69 kg. i luz. za dużo - trudno. pomalutku chudnę, ale nie przez durnowate diety, tylko ćwiczenia. no i nie ma tak, że się objadam jak świnia. dobiję do 60 kg i zacznę się zastanawiać czy nurkować dalej:) ale nie przeczę, że wolałabym się wcisnąć w jakieś sexy bikini;)

Gość Jestem pewna że autorka
prowokuje.:classic_cool:

Gość gfffdr

Gość Wasz Mistrz i Pan
Daj zdjęcie figury to ocenimy to rzetelnie

Gość Jacenty i Calineczka Company
:classic_cool: