Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie zawsze tak samo

Facet, który na początku boi się, czy nie wyciągniesz od niego kasy

Polecane posty

który ciągle o tym mówi i daje do zrozumienia , ze sie nie da......sam chyba tylko czeka zeby ciągnac kase od dziewczyny

Gość no cos w tym jest

Gość 454555
albo daje Ci do zrozumienia żebyś niebyła z nim dla kasy ale dla niego samego

Gość ha .... przypomniało mi się
jest to jeden z dwóch: albo ma węża w kieszeni i on chce doić - wtedy taki wstęp ma szanse załapać - laska uniesie się ambicją albo jest tak zakompleksiony i niepewny, że w głębi duszy nie wierzy, że można go kochać dla niego samego i co najważniejsze - NIE POTRAFI TEGO ODRÓZNIĆ

Gość 11111111111111111111111
faceti to debile !!

Gość skąpiec
albo skąpiec, który chce żerować na kobiecie.... ja bym zastanowiła się, czy wytrzymam z takim... płacę za siebie albo po połowie. Tylko 3 mężczyznom kilka razy w życiu POZWOLIŁAM płacić za mnie w kawiarni

ja własnie nie wiem skąd u niego taki stosunek do kasy na samym poczatku??? ja jestem strasznie honorowa jesli o to chodzi, facet moze za mnie zapłacic np w kawiarni ale jak idziemy gdzies potem np do kina to ja robie niespodzianke i kupuje bilety;) a on ma jakies schizy ze ja go oskubie i bede ciągneła jak jego była bo ponoc strasznie była łasna na kase. I nie wiem jak postepowac bo ciągle go zapewniam i nic. Na wakacje pojechaliśmy razem ale ja za pokój, wyzywienie płaciłam za siebie, posprzeczalismy sie tylko o benzyne bo ja chciałam polowe mu zwrócic a on mi nie dał;) mówi , ze podziwia we mnie ze nie jestem materialistka ale ciągle cos tam na ten temat powie i robi mi sie przykro:(

w tej sytuacji gdyby jeszcze stwarzal w ten sposob, to nie oddawalabym mu kasy i kazala placic za kazdym razem.. Poza tym. Od czego sa mezczyzni?? Jesli facet zarabia wiecej.. Nawet jesli jest entelmenem, to powinien zaplacic... W Polsce troche dziwnie to wyglada, gdy kobieta placi... Nie przejmujcie sie skapcami.. Ja spotykam sie z takim... Place tylko w kinie a on za wszystkie inne randki :)

noooo on zarabia sporo wiecej ode mnie..ja mam 900 netto i opłacam sama studia i swoje rachunki, ciuchy, kosmetyki , jakies wyjscia ze znajomymi...on ma 2000 netto, nie studiuje tylko płaci 400 zł rodzicom bo u nich mieszka i ciągle nie ma kasy...

Gość Yupiii
Haha ! Fajne - ja z takim chodzę już 4 lata z hakiem - na początku było tak samo jak u autorki topiku - delikatne napomkniecia ze poprzednia dziewczyna to dobra była tylko jak coś chciala , więc sobie wzięłam na ambicję i zawsze płaciłam za siebie - dosłownie za 2 pierwsze coca- cole na dwóch pierwszych randkach za mnie zapłacił (na więcej juz nie poszliśmy - bo przecież w sklepie za te sama cenę można kupić 2 litry :P) I sytuacja coraz bardziej zaczynała się pogłębiać : Wakacje - płaciłam za siebie za pobyt + wyżywienie dla nas obojga + dojazd za siebie ( ok - rozumiem - neie chcę być kimś , kogo sie " sponsoruje" ) ; Wyjścia do knajpki : brak - bo szkoda kasy; jedynie od czasu do czasu do pobliskiej budki na hamburgera ( na 10 razy z 8 zapłacilam ja - za oboje nas - choc hamburgera zwykle proponowal mój luby) pizza- haha, kiedyś mi obiecał potem odwolal potem stwierdzil ze woli domową nie z knajpki . Wycieczka- czy do babci czy wypad chocby jednodniowy ze znajomymi - koszty pokrywam ja - luby nawet nie spyta ile kosztowalo itp, a w przypadku benzyny , zanim wyjedziemy jedzie na stacje paliw po drodze marudzac jaka to benzyna - a wlasciwie gaz - drogi ( choc nie musi - bo na takie wypadki sie ubezpieczam i zanim wejde z nim do auta od razu daje kase na gaz - zeby nie był stratny- nigdy jeszcze nie odmowil ...) Kolejny przypadek: moje urodziny , nasza czwarta rocznica- nic, nawet zwiedlego liścia ( tylko tłumaczenie w urodziny : kochanie wiesz chcialem ci cos podarować ale wiesz , tak jakoś wyszlo ze nie mam teraz pieniedzy... ) Ja naprawde nic od niego nie chce- pracuję, zarabiam, więc płacę za siebie i za niego też mogę skoro jest bez kasy - tylko w*****ia mnie to, że jakoś na codzienne piwko po pracy , pizze w knajpie , i jakies kolacyjki wieczorem po pracy z kolezankami z pracy to ma pieniadze - nawet na to zeby stawiac ( kolezanki po 15 lat starsze od niego - wiec watek romansowy odpada :P) . A mnie jeśli juz gdzies zaprosi, to to odwołuje , zapomina, lub otwarcie twierdzi ze szkoda kasy na takie bzdety... Ostatnio nawet doszło do tego, że sam się chełpi chwali i rajcuje tym , jaki to on jest skapy :/ Masakra. Jednym słowem. A miało być tak pięknie .... No to si ę wyżaliłam, może ktoś ma podobnie , nie znam się na radzeniu innym- to mój pierwszy chlopak i doswiadczenia mi brak - ale czuję sie wykorzystywana i nie życze nikomu takiego obrotu spraw- więc radzę mieć oczy i uszy szeroko otwarte .

zerwij z nim;) ja jeszcze wytrzymywałam płacenie za siebie bo mam honor ale za niego???? mowy nie ma!!!

Gość Dajecie sie wymacywac
Takim gołodupca i jeszcze sie tym chwalicie . KOBIETA MA COS CZYM SIE SPŁĄCI DUPE!!!!!!!!

Gość strusie stringi
Yupii - kobieto, gdzie Ty masz rozum do diabła?:P Jestem pełna podziwu, że wytrzymałas w takim karkołomnym związku tyle czasu. Jesteś jego sponsorką jak nic i żłób Ci nie odpuści, bo gdzie by znalazł drugą taką:O Na co jeszcze czekasz??

Gość Yupii a ile masz lat
faktycznie Cie wykorzystuje, sama miałam do czynienia z pewnym skąpcem... zawsze jak mnie odwiedzal (przynosząc najtanszego szampana) mowil, wiedziałem ze czegos zapomniałem - kwiatka dla ciebie... hahaha jasne, zapomnial.... nigdy mnie nigdzie nie zaprosil, a sam forsa to chyba sobie tylek podcieral

Gość takkkkkkkk
Yupiii - tez uwazam ze powinnas z nim zerwac jak najszybciej

Gość Yupiii
Haha łatwiej powiedzieć , trudniej zrobić.... Właściwie to łatwiej podjąć decyzję ale trudno mi ją potem wprowadzić w czyn... Właśnie jestem w trakcie wprowadzania w czyn... Nie wiem czy mi wyjdzie :/ Bo to życie cholera to takie zagmatwane jest ... A dla zaintresowanych - 24 lata mam więc aż tak bardzo smarkata nie jestem :)

Gość Yupiii
Poza tym , myślę , że on uważa , że ma prawo- bo przecież zarabiam trochę więcej od niego... Sama nie wiem .

Gość Yupiii
Po trzecie , wcale się tym nie chwalę, bo w sumie nie ma czym , matką miłosierdzia nie zostanę- tylko wątek był mi tak bliski - a założycielka widać jeszcze nie bardzo zaangażowana- po prostu może trochę ku przestrodze napisałam.... I pomyśleć że można kogoś znać 8 lat ( z tego 4 "razem" ) a wielu rzeczy o nim nie wiedzieć....

Gość agata-----
Yupiii kochana prosze cie, nie daj mu sie tak robic w bambuko, na golej dloni widac ze on cie wykorzystuje i sama czujesz sie wykorzystywana , pomysl a co bedzie jak zalozycie rodzine????nawet sobie tego nie wyobrazam, ciekawe jak wtedy bedzie sie zachowywal

Gość Yupiii
Sama sobie tego nie wyobrażam - zresztą jak się niedawno dowiedziałam on nie ma zamiaru zakładać z mną rodziny ( no, może nie dosłownie, bądzmy sprawiedliwi...) - bo podobno nie jest jeszcze na tyle odpowiedzialny, żeby rozmawiać na ten temat . Tak że na razie mam spokój przynajmniej w tej kwestii ;) Choć z drugiej strony nie ma co się dziwić - jest w moim wieku wiec mało komu sie spieszy w tym wieku do małżeństwa ;) Ja zresztą i tak na to nie reflektuję - mam studia , fajną pracę... Ale jest jedna rzecz, która oddziela go od innych chłopaków i chyba za to go cenię i dlatego mimo wszystko mam jeszcze wątpliwości ...