Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam szczerze

czy popieracie strajk lekarzy????

Polecane posty

Gość pytam szczerze

wpisujcie - tak nie częsciowo

Gość meska szowinistyczna świnia
nieeeeeeeeeeee

po raz kolejny dzisiaj pisze TAK ile razy jeszcze o to zapytacie?

Gość tak popieram

Gość 0100010101001010
maja prawo strajkować, czy to sie komus podoba czy nie:o

Gość nie podoba mi sie
Wiele ludzi ma kurwa mniejsze wynagrodzenie a wiecej zapieprza i nie strajkuja...pielegniarki nie chca ruszyc dupskami aby komus cos podac itp. i takie biedne??? Dajcie spokoj.Taka sprzatczka caly dzien zaiwania i charuje majac 300-500zl a te siedza i pierdza w stolek i zle im :O

aha. sprzataczka, pielegniarka i lekarz powinni miec rowna pensje, prawda? w koncu wszyscy pracuja, a zoladki maja takie same.

Gość antekkk
jasne, bo żeby zostać sprzątaczką to trzeba mieć 6 lat studiów i specjalizacje. Jest to też tak odpowiedzialna praca że jak sprzątaczka nie zamiecie korytarza to ktoś wykituje

Gość rozbawiacie mnie
Popieram ich strajk o tyle, że mają za niskie pensje. Ale nie popieram tego, że dostają kasę, czy się stoi, czy się leży. Chciałabym, żeby moja składka szła tam, gdzie zostanę dobrze obsłużona, a nie potraktowana jak śmieć. Bo tak większość "specjalistów" się odnosi do pacjentów.

Gość popieram glodujacych w etiopii

Gość kilka faktów
tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rozbawiacie mnie- \"Chciałabym, żeby moja składka szła tam, gdzie zostanę dobrze obsłużona\" to chyba rola nfz, a nie lekarzy?

Gość antekkk
cały ten system chory, jak ktoś mało zarabia to olewa robote, przeciez tak jest w każdej pracy. I tak można podziwiać wielu lekarzy, ktorzy za grosze w budżetówce naprawde robią dobrą roboty. a co do pieniedzy to już od dawna wiadomo, że tzw. darmowa służba zdrowia jest nie do utrzymania (chociaż naprawde nie darmowa, bo za składki) i trzeba jakoś zmienić system ubezpieczeń. Tylko, że żaden rząd sie na to nie odwazy, a już na pewno nie PIS, bo tzw. ciemy lud, jak to określił Kurski, chce przecież żeby wszystko było darmo. Zresztą chyba Szczypińska powiedziała, że wprowadzenia jakichs opłat w służbie zdrowia nie wchodzi w gre, bo ich wyborcy by tego nie zaakceptowali. Więc niech sie wszystko wali bo musimy wygrac następne wybory.

Gość rozbawiacie mnie
Rolą lekarzy jest leczyć ciało i duszę. Na razie jest tak, że trują jedno i drugie. Jak mam popierać ich żądania w tej sytuacji? Fakt, że NFZ rozdziela kasę - ale na razie jest tak, że spośród specjalistów, to nie bardzo miałabym komu ją przydzielić - bo taka jest jakość usług medycznych. Akurat mam sporą styczność - takiego chamstwa, nieczułości na ludzkie cierpienie i arogancji jak wśród lekarzy nie widziałam nigdzie.

Patrząc na to, kto stoi za tą zadymą i o co tak naprawdę chodzi, absolutnie NIE popieram! Za to popieram: a) całkowitą prywatyzację służby zdrowia b) fiskalizację gabinetów lekarskich c) likwidacje ZUS i KRUS d) przesunięcie obowiązkowych ubezpieczeń do towarzystw ubezpieczeniowych Tyle w temacie :p

Gość rozbawiacie mnie
Niestety za dużo w kraju leniwców, którym się marzy "za darmo", żeby to przeszło, wielbicielu. Za mało tych, którzy rozumieją, że za darmo jest tylko pozornie.

Gość antekkk
postulaty słuszne, tylko czy myślisz że bez strajków czy jakichś innych radykalnych przedsięwzieć coś sie w tej materii zmieni? Gada sie o tym od kilkunastu lat i nic. To trudno sie dziwić, że lekarze i pielęgniarki traca cieprpliwość.

Gość kolj
Moj teść miał udar mózgu dostaje 700 zł renty z pielęgnacyjnym teściowa musiała zrezygnować z pracy ponieważ opiekuje sie niepełnosprawnym mężem. I co oni maja powiedzieć??? Może powinniśmy zacząć od pomocy takim osobom a nie lekarzom, którzy i tak wyjdą na swoje ( prywatne praktyki itd). Moj teść też sie kształcił zresztą co to ma do tego. Dlaczego osoba mniej wykształcone ma być gorzej traktowana??? W czym jest lepszy lekarz od sprzątaczki? Taki sam człowiek tylko bardziej chamski i wyrachowany

wielbiciel--------->jesteś za likwidacją ZUS i KRUS.To gdzie składki ludzie będą płacić?Czy rolnicy mieliby płacić taką samą kwotę,jak pozostali?:) ♥♪♫

Gość skladki
to bedziesz placic na swoje ubezpieczenie, a nie na zus

Gość rolnik to taki sam czlowiek
ja wszyscy pozostali nie więc płaci ja wszyscy:-P Ja też jestem za prywatyzacją szpitali.

Gość do wielbiciela
>Patrząc na to, kto stoi za tą zadymą i o co tak naprawdę chodzi, absolutnie NIE popieram! A możesz nam wytłumaczyć kto stoi za strajkami lekarzy? PO, SLD, Układ, Szatani, Bardzo Bogaci Ludzie Bojący Się Pisu? Czy ty naprawdę uwierzyłeś w ten gomułkowski bełkot Kaczyńskiego?

Gość rozbawiacie mnie
Wybierając ubezpieczyciela i stopień zabezpieczenia, jaki chcesz uzyskać. Konkurencja => lepsze warunki. :)

Gość antekkk
najlepsze byłyby indywidualne konta ubezpieczenia społecznego, tak jak teraz w OFE. Wiesz, że twoja kasa, nie przepada, można dziedziczyć. System ZUS to jest przecież okradanie ludzi. Z każdego 1000 zł wpłaconego na ZUS przez całe życie, otrzymujemy w formie emerytury 2 zł!! Ze składkami na NFZ jest podobnie, mało kto coś z tego ma! Tylko tak jak mówie nic sie nie zmieni, bo zaraz znajda sie populiści Leppery, Kaczory, Giertychy, którzy beda krzyczeć że liberalowie chcą coś zabrać ludowi pracującemu miast i wsi.

Gość DOBRA GRA ON-LINE
http://world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35057566 NIE NIE NIE NIE NIE NIE!!! NIE NIE NIE NIE NIE NIE!!! NIE NIE NIE NIE NIE NIE!!! NIE NIE NIE NIE NIE NIE!!! NIE NIE NIE NIE NIE NIE!!! NIE NIE NIE NIE NIE NIE!!! NIE NIE NIE NIE NIE NIE!!!

\"W czym jest lepszy lekarz od sprzątaczki? Taki sam człowiek tylko bardziej chamski i wyrachowany\" to niech sprzataczki lecza ludzi, a tych chamow pozwalniac. a jak sadzisz, kto ma sie opiekowac czlowiekiem przykutym do lozka? wielbiciel 70, za ta zadyma stoi frustracja i bardzo zla sytuacja tej grupy zawodowej, o ile wiem. A moze kto inny, moze szatani? moze "oni"? moze "obcy"? moze wrogowie narodu?