Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawrót głowy murowany

Chusteczki nasączane Pampers

Polecane posty

Kolejny temat. Oprócz pieluszek dla noworodka - czytam o chusteczkach do pielęgnacji skóry dziecka. Czy one są w ogole potrzebne? Czy mogą zastąpić mycie dziecka po każdym sikaniu? Nie wiem czy kupowac. Ktoś poleca ich zakup? A może uważacie, że nie potrzeba w ogole na to wydawac kasy? :-0

Oczywiście taniej będzie przemywać pupę przy każdej zmianie pieluszki, ale takie chusteczki są bardzo wygodne. Mają lekko natłuszczające właściwości. Poza domem są nieocenione. Tańsze od chusteczek pamperowych są np. \"Dzidziuś\".

a do czego one wlasciwie służą? Bo tak sobie myślę, że pewnie do wycierania pupy dziecka (i nóżek) jak sie posika, ale.... czy do czegoś jeszcze?

Gość _ewkamarchewka_
Polecam nasączane chusteczki z Nivea, oczywiście, że są niezastąpione i na pewno się przydadzą.

Gość albo. w żabki
w BIedronce tanie 4,99zł i naprawde super są niezastąpoione polecam , obojetnie jaka firma

nie zawsze masz pod reka \'zestaw do mycia\' np. na spacerze wtedy takie chusteczki sa niezastapione. z reszta zawsze sa bardzo wygodne i ich uzywanie nie sprawia tyle problemow co mycie. - wystraczy przetrcaec nimi pupe dziecka przy kazdej zmianie pieluszki

Witam, Osobiście uważam, że mokre chusteczki to świetny wynalazek, szczególnie w sytuacji gdy trzeba wytrzeć maluszka, a nie ma w pobliżu dostępu do wody. Zwykłymi chusteczkami higienicznymi nie zawsze się uda np jak dziecko wysmaruje się czymś lepiącym ;) One nie tylko są do pupy. Ja również wycieram nimi buzię i rączki dzieciom.

Gość Agnieszkaaaa
Chusteczki pampers uczuliły moje dziecko. Podożna poleciła używać wacików dzidziuś maczanych w wodzie. Poza domem używam nawilżających chusteczek- obojetnie jaka firma, oprocz chust. pampers dotychczas miałam bobini i bambino.

Ja wycieram nimi dziecko po każdej kupie. Nie wyobrażam sobie, że miałabym myć dziecku pupę 7x dziennie. Kąpię dziecko wieczorem, a w ciągu dnia chusteczki. Tych chusteczek schodzi bardzo dużo, bo oprócz wycierania pupy służą do wycierania rączek, buzi.

A czy w ogole należy kąpać dziecko przy każdej zmianie pieluchy? Czy wystarczy wytrzeć takimi chusteczkami? Może to głupie pytania są, ale nie mialam nigdy do czynienia z noworodkiem :-0 i nie wiem jak wygląda obsikane czy obesrane dziecko :D

kto potrafi odpowiedzieć? Należy dziecko myć przy kazdej zmianie pieluchy czy można tylko wytrzeć?

Gość spokojnie można
tylko wytrzeć przy kazdej zmianie pieluszki, niewazne czy z "okazji" kupy czy zasikania;) Wystarczy wytrzeć chusteczkami i załozyc nową pieluszkę. Nie trzeba nawet pudrować (o ile oczywiscie dziecko ma zdrową skórę, bez odparzeń). Pudrowac wystarczy przy zdrowej skórze raz-po kąpieli na noc;)

a dla mnie najlepsze i w bardzo przystepnej cenie sa rossmana babydream:) za 2opakowania po 80 sztuk zaplacilam 8 zl... ladnie pachna sa odpowiednio mokre - nic dodac nic ujac:)

Gość lostlost
stalam niedawno na promocji Pampersa,robilam doswiadczenie z chusteczkami Pampersa a Dzidziusiami.OKazalo sie ze dzidziusie nie przywracaja prawidlowego ph skorze dziecka i w rezultacie narazaja skore na odparzenia.Takze zastanowcie sie zanim cos kupicie:)

Ja również używam takich chusteczek do wycierania dziecku pupy i pobliskich okolic po tym jak córka się posiusia czy zrobi kupę. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z chusteczek Nivea (różowych) :)

Ja nie lubię Pampersa, bo jak dla mnie drażniący zapach...tzn na początku ok, ale pod koniec opakowania już mnie denerwuje... Chusteczki Happy też nie są za dobre bo są jakieś takie szorstkie... Najbardziej lubię chusteczki nawilżane z biedronki DADA...są super, i zapach i nawilżenie... Trzeba wypróbować i samemu wybrać coś, co jesdt najlepsze:) Ja jestem teraz w 23 tc, ale wiem tyle o chusteczkach bo zajmowałam się maluszkami w pogotowiu opiekuńczo-wychowawczym i tam wyprobowałyśmy różne warianty chusteczkowe..a poza tym używam chusteczek nawilżanych dla dzieci do demakijażu...polecam, świetna sprawa:)