Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdołowana mama

Wypiłam i okazało sie... że Jestem w ciąży

Polecane posty

Gość Zdołowana mama

Ostanio byliśmy z narzyczonym na imprezie u znajomych. wypiłam około 5 kieliszków wódki co zdarza mi się rzadko bo zwykle nie pije ale impreza była fajna(to było około 2 tygodnie temu) W ostatnim tygodniu czułam sie bardzo źle, byłam u lekarza i okazało sie,ze jestem w ... ciązy:(Boje się, ze moje dziecko będzie miało FAS bo piłam.Ja naprawde nie wiedziałam,że jestem w ciązy, nawet okres miałam normalny.Jesli mojemu dziecku coś się stało to nigdy sobie tego nie wybacze:(

Nie martw się, to pewnie marna pociecha;) ale moja mama nie wiedziała, że jest w ciązy do mniej więcej 3 miesiaca. Piła alkohol, prowadziła iście studenckie życie, paliła paczke fajek dziennie. No i jakoś jestem (prawie) normalna:D Od jednego razu chyba nic się nie stanie.

Gość Zdołowana mama
Tak bardzo się boje,ze zniszczyłam moje małe maleństwo i jego/jej życie.Że mój mały promyczek i cud będzie przezemnie chory:( Dziękuje za słowa otuchy!

pociesze cię - podobno ważniejsze dla rozwoju dziecka jest to żeby mama nie piła w późniejszych miesiącach bo to bardziej szkodzi niż na samym początku

Gość hej hej hejj
stres tez dziecku nie pomoze. nie martw sie. na pewno wszystko bedzie dobrze.

Gość Zdołowana mama
Mam nadzieje!Ale jestem pedagogiem z wykształcenia i wiem jak bardzo picie alkoholu nawet w niewielkiej ilości wpływa na płód:(Tyle nam to tłukli do głow na wykładach. Czasami sobie myśle,ze wolałabym nic nie wiedziec.

Gość natchniona
tez sie przylacze do pocieszania - podobno picie alkoholu w bardzo wczesnym okresie ciazy nie ma prawie zadnego wplywu na rozwoj malenstwa :) a dokladnie to wtorym wtedy bylas tygodniu jak pilas?

Gość Zdołowana mama
Teraz to jest 5 tydzien czyli po odjeciu to wtedy był ok 2 tydzien.Tylko,ze ja byłam wtedy po okresie (choc nie wiem jakim cudem)więc ni emiałm cienia podejzen,ze moge być w ciązy

sam początek to zagnieżdżanie, wykształcanie zawiązków układów itd to jeszcze nie takie groźne potem, jak kształtuje się układ nerwowy, pokarmowy itd to picie jest porażką :O także spokojnie - niejednej mamuśce zdarzyło się napić zanim wykryła ciążę i nie było żadnych skutków negatywnych :)

hehehe powiem tak - też jestem w ciąży (8 tc) i zanim wykryłam (jakiś 2-3 tc) to winko piłam swobodnie

Gość Zdołowana mama
Dzieki bardzo!Podniosłyście mnie na duchu:)Od razu mi lepiej bde się modlić za mojego maluszka żey był/była zdowy/wa:)

Gość Zdołowana mama
Canberra Gratuluje!:)

Gość natchniona
troche dziwne te obliczenia... to skad wiesz, ze teraz jestes w 5 tyg? normalnie liczy sie to od dnia ostatniej miesiaczki, hm... jak ty to obliczylas?

Gość Pomocnicza hakerka
Ja tego nie liczyłam byłam u ginekologa.On mi tak powiedział.Skad ja miałabym to wiedziec skoro miałam normalny okres?

Ja Ci mówię, że mojej mamie się to zdarzało regularnie, była na bardzo rozrywkowych wakacjach studenckich itd., miesiac na żaglach, gdzie wiadomo co się robi- pije. I piła i paliła do 3 miesiąca, a mi nic specjalnie nie jest, mam tylko wadę serca, ale nie wiem, czy to od tego, bo wiele ludzi tak ma:) Nie martw się.

Gość natchniona
canberra - gratulacje 🌻 :), a odbiegajac od tematu- Twoj nick to Twoje polozenie geograficzne? ;)

liczy się na 2 sposoby - od dnia ost. miesiączki lub od dnia teoretycznej owulacji jeśli cykle są w miarę równe :)

Gość Zdołowana mama
:)

Gość wioska mur
narzeczony się pisze, i mówi, nie narzyczony, wieśniaro

Tak jak ktoś już tu napisał Ważne aby nie pić i nie aplić w późniejszym okresie ciązy , tak po 4-5 miesiącu. Wcześnie naprawdę mu nie zaszkodzisz Poza tym wiele kobiet jest w ciąży i dowaduje sie o tym po dłuższym czasie

Gość kher
nie martw sie .Trzeba bylo sie nie rznac.

nie - Łódź ale tęsknoty przyrodnicze mam australijskie :D a na absolutne pocieszenie dodam przypadek mojej kumpeli - będąc w ciąży z 2 synkiem popijała sobie alkohol po troszku bo ją straszliwie ciągnęło (żadna alkoholiczka, starszy syn odchowany, poprzednia ciąża bez takich ciągot) i nie mogła sobie z tym poradzić efekt - fantastyczny, zdrowy, radosny maluch :D

Gość Zdołowana mama
Wioska mur i co z tego?Jesli napisze narzeczony poczujesz się szczęśliwsza???? A niby ludzie ze wsi sa gorsi?Dlaczego? Musisz byc naprawde niemądra zeby tak myśleć.

Gość wazelinna
mnie sie wydaje, że bardzo czesto jest tak, że kobieta sobie nie zdaje sprawy , ze jest w ciaży, no chyba że jakos bardzo planuje - więc takie rzeczy jak papieroski czy alkohol tez czesto odchodza na poczatku - nic sie nie bój, nic mu nie bedzie

Gość wioska mur
Ty jesteś mądra. Ciąża, męża nie ma i jeszcze na imprezy chodzi. I nie wei że jest w ciąży. No mądrość sama

Gość Zdołowana mama
kher:)Mówisz z własnego doświadczenia?:)To przykro mi:P

Gość ludziee
taaaak czepiajmy sie literowek. od razu sie robi przyjemniej. zdolowana mamo nie martw sie. wiem ze masz wyrzuty sumienia ale w koncu nie wiedzialas ze jestes w ciazy.

Tak się skłąda, że to jest błąd ortograficzny bardzo teraz rozpowszechniony. A ludzie ze wsi, nie da sie tego ukryć prędzej czy później pokazują swoje prawdziwe wieśniackie oblicze. Niestety, ale zawsze to wyjdzie czy ktoś jest ze wsi czy z miasta :o

Gość malaKat
Hej! Nie ma problemu! Lekarz mowil, ze nie szkodzi lampka winka w ciazy czy szklaneczka piwa w ciagu dnia! :)