Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona zabaa

czy budzicie niemowlaki na cycusia?

Polecane posty

to tylko moje zdanie:) masz racje bo to male dziecko, nie wiedzialam ze od cyca sie nie tyje:P ale pozniej to glupie dla mnie takie dokarmianie kiedy dziecko nie jest glodne, i kiedy to dziecko ma czas zeby zglodniec?

szanta -----. ja bym po prostu neutralnie powiedziała \"czy budzicie dzieci na karmienie\" wbrew pozorom to bardzo ważne prawidłowo zatytułować topic bo potem wchodzi Ci taki pajac jeden z drugim jeden cyniczny drugi ironiczny i psują cały topic fuj

Gość na cycusia
Ty, fajna madchen, chociaż bez dziecka, ciąży i doświadczenia w temacie widzę masz dużo do powiedzienia.

Gość Mewunia
Nie budzę bo sama jak smacznie spię to też nie lubię być budzona, a jeszcze jakby mnie ktoś obudził i wlewał zupę do bużi to już całkiem bym się wkurzyła...! A tak na poważnie to ja myślę że karmienie na żądanie to karmienie na żądanie, znaczy moja Marcyśka decyduje kiedy jest głodna. Jak ma ochotę pospać, to potem zje więcej, a jak ma ochotę to przystawiam ją nawet co godzinę, bo widać potrzebuje się napić czy przytulić!

a niby czemu nie moge sie wypowiedziec? takie moje zdanie i sie wypowiadam, to forum dla wszystkich a nie tylko jakichs wybrancow!

Gość tu pytano o niemowlaki -
umiecie czytac ze zrozumieniem?

tak umiemy czytac! ale jak taki rodzic bedzie nauczony ze dokarmiac co 3 h to nie zauwazy kiedy bobas zmieni sie w dziecko 2letnie i wtedy tez bedzie karmienie co 3 h?? a jak dziecko nie chce jesc to na sile?

boshe jakie niektore matki sa glupie, ja sie nie dziwie ze maluchy to jak swinki jedza, jedza wszystko bo rodzic wpycha, ja nie wiem ja bym nie chciala zeby mi ktos cos wpychal na sile

Gość na cycusia
A ciemu budzić na ciciusia? Lepiej siobie pośpać śmaćnie i poksyceć jak bzusek puśty :D

Gość Mewunia
A nazywanie karmienia cycusiem jest jak najbardziej ok. mamy karmiące od razu wiedzą o czym mowa. Ja jak biorę moją małą na karmienie mówię ' mama da cycego' i też jest dobrze.

a najsmieszniejsze jest dla mnie budzenie w nocy zeby dziecko zjadlo ale zeby sie nie obudzilo:o boshe co to ma byc?! dziecko spi i nawet nie wie ze je.. super..

a ja kurde nie w ząb nie mogłam zrozumiec o czym mowa dzieki, dzięki, teraz wiem, że chodziło o cycego!!!!

Mój dziecko w okresie niemowlecym jadło w dzień co dwie godziny- budziłam i karmiłam bo mało przybierała.W nocy dawałam jej spokój- karmiłam jak sie obudziła .Dzis ma ponad rok- nie ma nadwagi a wrecz niedowage i to duzą bo ok 3 kg. Z wiekiem dzieci coraz krócej spia i nie trzeba ich budzic. Przechodza na podstawowe posiłki czyli sniadanie pierwsze i drugie,obiad podwieczorek i kolacja. Chyba to jest jasne.

ja tez takie rwazenie odnioslam:o czy wy kobiety lubicie jak ktos wam wpycha cos na sile? jak kaze wam cos zrec? albo jeszcze lepiej- dokarmia w nocy kiedy spicie...

to jesli dziecko malo wazy to rtzeba karmic, karmic i jeszcze raz karmic zeby przybralo na wadze??moze jak rodzice sa chudzi to jak to mozliwe zeby dziecko bylo grubsze?! no ludzie bez mozgu opamietajcie sie!! jak rodzice sa chudzi to nie ma bata i dziecko tez bedzie chude!!!!

nie no dziecko masz takie troche przychude:) ale to nie znaczy ze jest to cos zlego, jesli ty jestes chuda to dlaczego masz niby dziecko utuczyc? mam sasiadke ktora urodzila dziewczynke, i tak dziewczynka jest baardzo chuda, sama skora i kosci a to dlatego ze mama tez jest bardzo chuda wiec to genetycznie, a ja nie mam zamiaru tuczyc dzieci co tu robia niektore

Dziekuje to miło usłyszec.Tak Ola ma niedowage.bardzo mało przybierała na piersi i dlatego musiałam ja karmic co dwie godziny. Teraz ma 13 miesiecy skonczone i je tak jak napisałam.Nie budze jej rano gdy chce sobie pospac.Czesto sniedanie je dopiero ok 9. Najwazniejsze ze je i ma apetyt.Teraz. Ale jako niemowle?????Nie budziłam ale przystawiałam ją co dwie godzinyW dzień.