Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona zabaa

czy budzicie niemowlaki na cycusia?

Polecane posty

Gość oooo raanyyy
madchen----prosze, nie kompromituj sie dalej

Madchen - bedziesz miec dziecko (dzidziusia, bejbika, coreczke, czy kogo tam :D) - to zareczam ze wiele ze spraw ktore teraz Ci sie w glowie nie mieszcza sie zmiesci :) U mnie tak bylo... Karmienie na zadanie - wychodzi co 3h jak masz super fuksa!!! Bo normalnie to maluch drze sie co godzine :O Karmienie przez sen - kurcze, tanczac przy tym kankana, jesli dzieki temu mam miec 3 godziny snu ciurkiem terri - mysle ze maz nie mialby nic przeciwko :D Haris - wprowadzajac pozory rzeczowej dyskusji - w tytule cycus - wiadomo ze chodzi o niemowlaki. W tytule karmienie - cholera wie o jakie dzieci. I wrzepiaja sie wszystkie madre i nie madre :D

Gość tak na powaznie
Zalezy jak male jest dziecko, jaknoworeodek , to trzeba regularnie karmic, nie powinno spac dluzej niz 3,5 - 4 godz, i droga madchen, nikt nie musi cycusia wpychac na sile, dziecko czasem spi dluzej z powodu oksytocyny, albo tak po prostu, ale jak sie je delikatnie przebudzi i poda piers to od razu zajada ze smakiem, w innym przypadku czasem budzi sie jak jest juz tak glodne, ze placze lubnie moze sie zassac,;tez nie jestem za zapychaniem dzieciakow chrupkami, parowka etc, ale cycus to insza sprawa, polecam ksiazki Tracy HOgg,

Gość ile masz lat napisz
tu nie ma mowy o noworodkach tylko o niemowlakach wiesz czym sie roznią?

Na początku próbowałam budzić, bo lekarka i położna powiedziały, że dziecko powinno jeść co 3 godziny. Mój synek potrafił spać nawet 8-9 godzin bez jedzenia. Bardzo się tym martwiłam ale budzenie i tak nic nie pomogło bo on momentalnie zaypiał chociaż wkładałam mu pierś do buzi, wcale nie jadł. Po ok miesiącu zaczął jeść coraz częściej. Teraz synek ma 6 m-cy i jest z niego mały żarłok ;) Nadrobił z nawiązką.

Gość bebe_30
ja dopiero bede mama,wiec nie mam doswiadczeniaw tym. niemniej jednak czytalam gdzies w fachowej literaturze, ze jesli malenstwo spi cala noc to trzeba je budzic na karmienie. wlasnie taka sytuacja,moze byc mylnie odbierana przez rodzicow,myslac ,ze jesli dzidzia spi to nie wolno jej budzic-i przez to dziecko moze byc niedozywione.