Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krejzol

Zakładamy Paczkę Znajomych

Polecane posty

ze mnie taka kucharka...ze ci nie pomoge:( ide na 20 do kina, na Hostel2...slyszalas cos o tym filmie?

Gość
Hej :) Ja tylko na chwilkę .Już mam skończony remont i od samego rana sprzatam ,już nie mam siły :( A ile jeszcze przede mną :O Pozdrawiam Was słonka 🌼 Dzisiaj jestem sama w domu ,wieczorem jak skończę to zajrze do Was i poczytam co pisałyście ,bo teraz nie mam czasu . Aha... Eda przepraszam ,że wczoraj tak nagle zniknelam ,ale net mi siadł :( buziaki 👄

Gość
:( chyba dziewczyny postanowily przestać pisać :(

żabka kochana może Ty wiesz jak zrobić ziemniaki z ziołami?

Gość
Ziemniaki surowe (umyte, ale w skórce) przekroić na pół wzdłuż, posmarować każdą połówkę oliwą, posypać przyprawami (w zależności od stanu posiadania - bazylia, oregano , słodka papryka) i włożyć do piekarnika (180-200 st z termoobiegiem) i piec około 40 min. Bardzo smaczne z masłem i twarożkiem (do zwykłego białego sera dodać śmietanę lub jogurt naturalny, szczypiorek, cebulę, rzodkiewkę, sól, trochę pieprzu). znalazłam taki przepis ,zaraz jeszcze poszukam może coś znajdę

żabka, bo może doczytałaś, że ja się zastanawiam czy lepiej je ugotować wcześniej czy surowe do piekarnika?

Gość
ziobro ,ja nie robilam nigdy takich ziemniaczkow ,ale z tego wynika ,że najlepiej surowe do piekarnika bo w obydwu przepisach jest ,ze surowe .

No to zrobię taki eksperyment:) Posprzątałaś domek?, bo czytałam, że remont skończony:)

Gość
Jeszcze nie skończyłam ,dużo pracy mnie jeszcze czeka .Muszę wszystko powkladać do szaf ,umyć okna ,powiesić firany i jeszcze dużo by wymieniać .Mam dosyć remontów na najbliższe 20 lat :D :P ledwo siedzę ,jestem sama w domu ,miałam w planach wypić malibu ,ale mi się odechciało już . Właśnie mialam kontrolę :D mój mężuś przyjechał zobaczyć czy jestem sama w domu :D szok :D

To jak już przyjechał, to mogłaś go wykorzystać. Niekoniecznie do sprzątania:)

Gość
hehe nie mogłam ,bo musiał jechać położyć Małą spać 😭 ;) A Ty jutro masz jakąś imprezę czy tak po prostu na obiad robisz te ziemniaczki ? napisz jak już zrobisz jak wyszły ,to może ja też któregoś dnia zrobię :)

Myślałam, że coś sobie dzisiaj przygotuję, albo chociaż jabłecznik upiekę. Jednak wszystko zostało na jutro, bo strasznie się dzisiaj czułam cały dzień:(

Gość
Znam ten przepis ,moja mama robi w ten sposób piersi z kurczaka :) pychotka ;) A co Ci jest ? :(

I co wychodzą zawsze? Ulepszacie jakoś? Napisz jak:) Nie wiem co mi jest. Żadnych objawów. Tylko brak sił, apetytu... Leżę w łóżku cały dzień. Nie mialam sił na nic. Męża nie było dzisiaj, Mają zajmował się nasz współokator:)

Martwię się czy ten farsz bedzie się trzymał kotlecika:(

Gość
Niestety nie pomogę Ci bo ja ich nie robiłam ,mój mąż nie lubi takich \"wynalazków\" i dlatego nie robiłam ich .A jak moja mama robi to nie wiem :( Wydaje mi się ,że będzie się trzymał ,jak to zapieczesz ,to ten majonez trochę taki gęściejszy się zrobi ,ser się upiecze i nie powinno nic \"spaść\" z tego kotleta . Ale wytłumaczyłam :O :D Ja robie inne ,które też są bardzo smaczne .Smaże normalnie na patelni kotlet .Kładę na niego plaster ananasa i plasterek sera i zapiekam ,aż ser się stopi ,też pycha :) Oj biedulko:( dobrze ,że miał się kto zająć Majką .

Ja uwielbiam ananasy na wszystkie sposoby i Twój przepis też mi odpowiada, niestety mój mąż nie znosi owocowych dodatków do dań głównych:( Ale ja uwielbiam i np. pizze zawsze wybieram z ananasem:)

Gość
Ja też lubię ,a pizza hawajska jest pyszna :) jak będziesz w T. i będziesz maiała ochotę to możemy isc na hawajską :) a lubisz naleśniki w manekinie ? A jesli chodzi o owoce ,to mój mąż nie je żadnych owoców ,tylko banany :O

Bardzo lubię naleśniki w Manekinie. Na pizze chodziłam do Metropolis. A dużo wcześniej, kiedy jeszcze prosperowało do Tres Amigos - i tam właśnie jadałam najlepszą na świecie pizze z ananasami, rodzynkami i porem. I ten sos czosnkowy...:) Lubię też żarcie w Prowansji. Tylko na piwo nigdzie nie chodziłam, bo piwa nie lubię:(

Gość
W metropolis mają bardzo dobre jedzenie .Tres Amigos ,nie bardzo kojarze gdzie był ten lokal ...gdzieś na bydgoskiej? A jakie alkohole lubisz? ja ostatnio byłam na malibu w takiej małej winiarni ,tylko nie mogę sobie przypomnieć ulicy :O oj mi się strasznie mylą te uliczki na starówce :O taka uliczka przed arkadami jak byś szła nad wisłę . Fajny przytulny lokal ,a malibu ...marzenie ;)

Tres Amigos kiedyś było właśnie tam gdzie teraz jest Metropolis, blisko kina Orzeł:) Ale z której strony przed Arkadami? Piekary chyba nie? Może św. Ducha? Generalnie to ja abstynentką jestem, a jeszcze teraz biorę takie leki, ktore alkohol wykluczaja. No może czasem przed seksem:) campari:) albo białe martini:)

Gość
Aaa to ja nie byłam w tres amigos . Od strony szerokiej zaraz przed arkadami w bok ,tam na samym końcu ,jest ta winiarnia :) Torunianka od siedmiu boleści ze mnie :O Zbieram sie powoli do łóżka ,bo jutro znowu masa pracy . Udanego dnia Ci jutro życzę ,baw się dobrze ze znajomymi :) Dobranoc 🌼

To św. Ducha chyba:) Pa żabka, odpoczywaj po pracowitym dniu

No to poopowiadaj trochę, bo do polskiego kina to ja nie pójdę, że hej:(