Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

panienka17

pierwszy raz u ginekologa czy zawsze wkładają wziernik u osób które nie współżył

Polecane posty

Lekarz pyta Cię czy jesteś dziewicą. Na każdej nastepnej wizycie powinnaś z resztą sama powiedzieć, jeżeli nic się nie zmieniło w tej materii. Jeżeli masz odpowiednią budowę błony (gł chodzi umiejscowienie otworku;-) i jej elestyczność) to może spokojnie badać Cię przez pochwę a nie tylko przez odbyt. Spokojnie będzie oki:-)

..mi kiedyś lekarz zaproponowł nacięcie błony dziewiczej aby mógł przeprowadzić badanie ale się nie zgodziłam...

Budowa błony i jej cechy to sprawy bardzo indywidualne... Na pierwsze spotkanie może raczej wybierz kobiete ginekologa to bedzie Ci łatwiej z nią porozmawiać. Osobiście wole ginków facetów... są delikatniejsi i chyba bardziej wyrozumiali:-) Jak Cie nie zapyta o dziewictwo tao sama otwarcie to powiedz. Czasem są przypadki, że kobieta operacyjnie ma nacinaną błonę albo trzeba ja usunąć...no ale wybór zdrowie i życie albo... choroba. Sprawy wyboru są bardzo indywidualne! Nadal jest się dziewicą bo przeciez nie wspólżyłaś...tylko fizycznie nie ma sie tej błony. Czasem są problemy ze współżyciem i wtedy kobiety same proszą o takie nacięcie lub usuniecie strzępków po przerwaniu błony. Ale uszy do góry ! Śmiało idź ...pytaj o wszystko!!!!Będzie dobrze!!!