Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justalala30

duzo sie wam niszczy ubranek dzieciecych/plamy etc tak ze nie nadaja sie juz do

Polecane posty

Gość justalala30

niczego?

Gość jesienna mama
Do 6 mca życia mojego maluszka wszystko zostało w stanie idealnym, tak że teraz dla drugiego potomka (niestety, bo zakupy są takie przyjemne) nie mogę zaszaleć na zakupach, tylko dokupić parę nowych rzeczy. Po ulewaniu plamy nie zostają, a po pampersach nie ma nic na dolnej częsciej części garderoby. Ale za to okres 6mcy do ok 12 mcy, to tragedia i prawie wszystko out. Wtedy wchodzą słoiczki z marchewką, zupki brokułowe, soczki z jagodami i takie tam. proszki niby są super, ale wg metek na ubrankach....Wszystkie plamy prawie zostają w mniejszycm czy większym stopniu. No i potem, jak dziecko zaczyna sobie coraz lepiej radzić z jedzeniem i chodzić (nie czołgać się po podlodze na kolanach:), ubranka znowu zostają w stanie ok. Potem jest okres zabaw w piaskownicy i grania w piłkę czy takie tam. Ale dobrej jakości ubranka ani się nie zetrą ani nie będą miały przebarwień po trawie. Poza tym dla starszego szkraba ubrania można prać w zwykłym proszku, który może jednak więcej niż jelpy itp. To moje doświwdczenia:)

zgadzam się z jesienna mamą, mój synek ma 6 miesięcy i praktycznie wszystko w marchewce, troszkę ubranek jest do wyżucenia zanim zorientowałam się, że marchewka nie zejdzie za żadne skarby. w tym czasie do jedzenia nie wystarczy śliniaczek ,najlepiej wkładać byle co, przynajmniej do marchewki.:)

Gość kilkac
polecam wam odplamiacz w sprayu z Lidla, wyprobowalam go bedac z mala u brata, popsikalam potem do automatu wszystko zeszlo cudnie,sama nie wiem poc o wydawalam tyle kasy na Vanish i Ace :(

Gość kilkac
jeszcze jedna rada to wszystkie duze sliniaki podszyc folia z reklamowek, nei bedzie przebijac na ubranka, a wieksze sliniaki uszylam sobei ze starych recznikow, bo teraz mala chce jesc juz sama, a ubranek mi szkoda wyrzucac..

kilkac - a pamiętasz nazwę tego odplamiacza? mój bartek to by musiał mieć reklamówkę na całą kuchnie tak macha rękoma.:)

Gość kilkac
w5 odplamiacz do plam, taki bialy z pomaranczowa nakretka

Gość kilkac
do naulka sa jeszcze takie sliniaczki z oslonkami na rekawki, b duze i kieszonka albo sprobuj sama cos uszyc

dzięki kilkac za rady, chyba faktycznie wezmę jakiś ręcznik i coś uszyję. I jeszcze dla siebie, bo po jego obiadku ja też nie wyglądam wyjściowo:)

mały jest zawsze przykryty pielucha tetrowa, bo sliniak to za malo ;) Poza tym wszelkie plamy z marchewki od razu do wody i zaprac szarym mydlem, i niech juz bedzie w tej wodzie do prania :) sposob bardzo dobry

Gość kilkac
zapiera sie szczegolnie tluste plamy dobrze plynem do mycia naczyn, byle byl gesty i tak zostawia do namaczania, namaczanie to zreszta moja gl rozrywka :P zeby nie marnowac tyle wody wlewam te woda z namaczania miseczka plastikowa do automatu na pranie wstepne, bo moim zdaniem bez prania wstepnego to zadne pranie szczegolnie, ze moja T jest jeszcze lepszy w robieniu plam niz moja mala i dziennie ma plamy z masla, kawy, jakies olejow i trawy..

Gość kilkac
moj* T

Skąd ja to znam... Niestety wprowadzanie nowych pokarmów= coraz więcej niezdatnych do noszenia ubrań.. My rozbieraliśmy małego do samej pieluchy do karmienia i sadzaliśmy w plastikowym krzesełku :) Plamy niektóre zeszły, gdy do proszku do prania dolałam płynu do naczyń.

Gość Alexxxa
Czytałam gdzieś radę pewnej mamy, która przerabiała stare koszule męża. Po prostu trzeba uciąć rekawy i doszyć mankiety na odpowiedniej długości. Nie wygląda to pięknie, ale pozwala zaoszczędzić ubranka.

Gość kama mama79
up up