Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pstryczek.

czy 200 zł za prąd na dwa miesiące to duzo??

Polecane posty

Gość ja to mysle ze to
moze przychodza oplaty naliczane jeszcze po poprzednim najemcy? spisywaliscie liczniki przy wprowadzaniu się??

Gość wymień wszystkie żarówy
na energooszczędne i zobacz jaka różnica będzie... albo schowaj czajnik elektryczny na miesięc

Gość JAJA SOBIE ROBISZ
200 ZIKO TO MALO JAK BARSZCZ. I TO ZA 2 MIECHY. ZOBACZYSZ CO BEDZIE ZA 2 LATA. BEDZIESZ SKOMLEC DOPIERO

Gość ja to mysle ze to
rany 2 telewizory i czajnik??? kobito toż ten czajnik to ciągnie jak smok...nie uzywaj go tyle, bo zbankrutujesz...

Gość bardzo dużo
u mnie 3 osoby i rachunek 100-110 co dwa m-ce. czajnik elektryczny, piekarnik na prąd i komp 24/h

Gość ja to mysle ze to
no tak, ale czajnik czajnikowi nierówny..moze autorka ma jakieś gówienko co bardziej ciągnie...:o

Gość pstryczek.
no właśnie znajomi wszyscy płacą mniej... gdyby wszycy płacili tyle co ja to bym sie nie przejmowała....ale my mamy male mieszkanko i często nas nie ma w domu dlatego te rachunki mnie zastanawiają....spróbuje z tymi żarówkami i zobacze co będzie....

Gość to mzoe ja sie pochwale
3 kompy i 3 telewizory. nawilrzacz, 2 wiatraki :D swiatlo u mnie w pokoju non stop, kompy -przynajmniej u mnie 20 h dziennie. telewizory jeden tez ok. 20 h dziennie. (pozostale troche mniej) rachunek mozesz sobie sama policzyc :D

Gość pstryczek.
przy kupnie mieszkania był spisywany licznik wiec rachunki poprzedniego właściciela nie wchodza w gre....

Gość 2 tv lodówka
zamrażarka, komputer, mała pralka wirnikowa 200 zl :classic_cool: Mi sie wydaje ze masz tyle co trzeba:D

tylko, żeby mieć jasny obraz sytuacji zrób to zaraz po spisaniu licznika...aż do następnego spisania. Czajnik elektryczny żre sporo - mnie sie nigdy nie chciało tyłka podnosić jak sie zagotowało, więc wodę na 1 herbatę potrafiłam gotować 3 razy :))

Gość to mzoe ja sie pochwale
aha :D wieza ktrora ciagnie max 500 W gra tyle czasu ile jestem na nogach czyli tez ok. 20 h

Gość pstryczek.
zaczynam myśleć ze to mój kot podczas naszej nieobecności robi sobie żarcie w mikrofali i siedzi na kafe nonstop.....;-)) to by wiele wyjaśniało....

Gość to zalezy jakie komputery
macie:D Laptop malo ciagnie:D, tak samo stary rupieć sprzed kilku lat ciągnie ze 100-200 watt a nowy komputer 300-400

Gość pstryczek.
jeden komp jeden laptop......

wyjaśnij kotu, że kocie żarcie z mikrofali tracina smaku... wodę lej mu mineralną, to może sie nie będzie upierał, żeby ją kilkakrotnie gotować w czajniku :D

Gość jaaaaattttttttttt
ja również miałam wątpliwości, że płacę za wysoki rachunek, więc zgłosiłam problem do energetyki, przyjechali, sprawdzili licznik nie odpłatnie, co prawda nic nie wykryli- ale nic też za to nie zapłaciłam. może też tak zrób

Gość pstryczek.
no własnie najpierw musze sie dowiedzieć czy napewno zrobią mi to bezpłatnie....bo w dzisiajszych czasach ciężko o coć za darmo :-(

Gość Wanilia 1981.01.01
ja płace 130 zł na jeden miesiac wiec kwota o jakiej piszesz 200 zł to nie duzo ,tak jak przyjada i nie znajda nic to bedziesz musiała im zapłacic dla mnie to głupota ale cóz nas kraj biedny:(

Gość gwaraa
oj dosc duzo. proponuje sprobowac poszukac oszczednosci. zawsze mozna obnizyc rachunki za prad :) osobiscie polecam zmiane dostawcy energii elektrycznej na firme Axpo. sama u nich jestem. rachunki za prad zmniejszyly sie radykalnie juz po pierwszym miesiacu u nich :) przy ppodobnym zuzyciu energii :)