Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eve_tubi

ciaza i wkladka

Polecane posty

Gość eve_tubi

witam od roku mam zalozona wkladke.niestety bardzo sie niepokoje.ostatni okres mialam 23 maja 2007 teraz powinnam dostac ok 18 czerwca ale zamiast tego byly plamienia trwajace az do 24 maja.poza tym 29 czerwca dostalam silny bol po prawej stonie podbrzusza promieniujacy az do nogi.i w sobote (30 czerwca)wieczorem znowu plamienie.wstalam dzis rano czyli 1.07 zrobilam test i wyszedl pozytywny!!!!nie wiem co robic boli mnie brzuch, plamie...poza tym 17 18 i 19 czerwca bralam aspiryne i Modafen na przeziebienie!zxroilam beta hcg i wyszlo 63.79 i bylam z tym u lekarza.powiedzial ze na normalna ciaze za mala bete zrobil mi usg i pow ze nic nie ma zadnego pecherzyka a wkladka sie obsunela.mam za dwa dni zrobic bete i dac znac.ale dzis dostalam okres ale jakis dziwny i mam straszne bole krzyzowe.przed chwila zrobilam test i tez wyszedl pozytywy wiec beta nie spada w takim razie.co o tym sadzicie?

Z tego co piszesz lekarz potwierdził przesuniecie wkładki więc ciaża może być.Niepokojące są te bole i krwawienie , bo może to oznaczać ciażę pozamaciczną a wtedy nie jest ona widoczna poprzez usg w macicy tylko np. w jajowodzie i konieczne jest szybkie jej usuniecie nie czekaj wiec dłużej tylko wybierz się natychmiast do lekarza ,może innego. A jaki typ wkładki masz jezeli mogę spytać?

Gość eve_tubi
miedziana,czuje sie zle mam krwawienia i bola mnie krzyze taki tepy bol a do lekarza jutro

Napisz co dalej? Myśle jeszcze,że te bóle naprawde moga świadczyć o ciaży pozamacicznej do tego krwawienie może nastąpiło samoistne poronienie? A tym samym poziom hcg nie zniknie z godziny na godzinę myślę ,że on utrzymuje się jakiś czas i stąd te pozytywne wyniki testu! Trzymaj sie będzie dobrze, musisz myśleć pozytywnie i być dzielna!!!!

Gość bitenova
nie zaniedbaj tego bo jest mozliwosc ciazy pozamacicznej!!!!