Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość petrin

pracownicy hoteli laczmy sie!!

Polecane posty

Gość petrin

Czesc , szukam ludzi ktorzy tak jak ja pracuja jako asystenci w hotelach czyli zajmuja sie recepcja ,fakturami, sniadaniami itp za jednym zamachem.chcialabym wymienic doswiadczenia i anegdoty zwiazane z tym zawodem

Gość a sprzataczki moga byc

Gość luthien_98
prauje jako housekeeper w stanach...moze wynienimy doswiadczenia?

Gość petrin
czesc! a co dokladnie robisz?

Gość petrin
pewnie ! a co sprzataczki gorsze??

Gość do autorki topiku
najgorsze to mycie pokoi po arabach

ja tam nie narzekam..Arabow tu nie ma za wiele..a ludzi esa bardzo sympatyczni..i nie przemeczam sie za bardzo

Gość GFR
ja pracuje jako recepcjonistka

Gość sylvia ...
recepcjonistka z Lublina...witam Jak widać po godzinie dodania ...właśnie kończę zmianę nocną...

Gość GFR
ja też kończę nocną zmianę, a o której u ciebie zaczyna się nocny dyżur?

Gość do enamorada...
mam pytanie czy orientujesz sie czy bylaby jakas praca w Hiltonie? bo ja wlasnie szukam i moze mialabys jakies namiary czy cos...? w sumie to nie szukam konkretniej pracy-byle gdzies sie zaczepic teraz... gdzybys o czyms slyszala bylabym wdzieczna jakbys dala mi znac...

Ale w ktorym Hiltonie konkretnie? Ja pracuje w Portsmouth, nie slyszalam, zeby kogos szukali, choc chyba potrzebuja kucharza, bo ostatnio jeden odszedl. Ale glowy nie dam, bo maja jakichs z agencji, wiec moze ktoremus z nich dadza kontrakt. Poza tym jesli chodzi o Hiltona to formalnosci sie troche ciagna zanim zaczniesz prace, a wyplata jest co miesiac, wiec jesli potrzebujesz szybko pieniedzy, to odradzam.

hej , ciesze sie ze topik ruszyl! wlasnie wrocilam z pracy, pracuje we Francji jako asystentka tak tu sie mowi na kogos kto zajmuje sie wszystkim, od sniadan po rezerwacje i faktury a i pokoje nieraz trzeba obskoczyc jak dziewczyny nie daja rady, bo sezon ;klienci ostatnio upierdliwi bo pogoda okropna i nie chce im sie ruszac z sali sniadaniowej a poza tym co ja jestem winna ze leje?? pozdrowionka

Enamorada, ja przez 15 lat bylam kelnerka - ksiazke moznaby napisac:)

Gość rany 15 lat byc kelnerka
jak ty to wytrzymałas? chyba musialas to lubic

petrin - z takim doswiadczeniem powinnas zrobic dyplom kamerdynera - mialabys duzo lepsze pieniadze i mniej latania pozdrawiam wszystkich byla pokojowka 🖐️

Gość ola 26
JA PRACUJE NA RECEPCJI W LONDYNIE, HOTEL 3 GWIAZDKOWY. I powiem Wam , że turyści amerykańscy są chyba najgłupszymi turystami z jakimi mam do czynienia. Pytaja sie o wszytsko........dosławnie o każdą pierdołe. Proszę sie nie obrażać, to tylko moje doświadczenia, za to niemcy są bardzo czyści-pokojówki chwalą,. Mam dobre napiwki, około 30 funtów dziennie. Tak to mniej wiecej wygląda.

pewnie ze to lubilam! poza tym w tym zawodzie jest pelno ofert pracy i sztuka polega na tym zeby wybrac ludzkie szefostwo i dobre godziny ,Teraz to co robie jest zawodem bardzo pochodnym.Poznaje sie setki ludzi ,i jedno jest pewne : ci co sie wyzywaja na kelnerkach to z reguly zakompleksione cwoki, jak sie przyjmie taka opcje ,to nic nie wyprowadzi z rownowagi.Poza tym trzeba klientowi wbic do glowy ze jedzenie mu tylko przynosimy a nie gotujemy:)Najciezej dogadac sie z kuchnia bo dobry kucharz jest jak primadonna! :)

Gość ola 26
co do doświadczeń, to to pewnie mogłybysmy ksiązke napisać o tym....tyle tego by sie zebrało. Kiedyś przyszła kobieta amerykanka z dużym bagażem a ze chwilowo portier był zajęty to nas zwyzywała od bitch ;-), ale jes inni goscie dali popalic!!!!hyyhyhy miałam ubaw po pachy. Kiedy jestem pewna ze wina lezy po naszej stronie to zawsze robie wszystko aby szkoda załatwić, ale jak oni coś wymyslają to nie daje sobie w kasze dmuchać.

O my God! my jak mialysmy 10 funtow na spolke po tygodniu to byl sukces a tez to byl hotel 3*. najlepiej wspominam 3 gejow - w pokoju czysto, pachnaca, lozeczka poscielili sami, moze ze 2 smietki na dywanie i tyle. nawet reczniki skladali w kostke lub wieszali na wannie. najgorsze za to byly Wloszki - syf to malo powiedziane. juz na drugi dzien wszystkie rzeczy - ciuchy, bielizna, bizuteria i kosmetyki, byly porozrzucane po calym pokoju i lazience. jakby huragan przeszedl :P

Gość ola 26
My napiwki mamy z prowizji, to znaczy z rezewacji taxi, busów , wycieczek no i za dobra obsługe. Ale wachają sie od 25-30 zalezy od dnia. Jestem zadowolona bo zyje z samych napiwków, a duzo nie zarabiam bo 7,5 na godzinę więc mi to rekąpensuje.

Niepotrzebny mi dyplom a biegac uwielbiam , zgadzam sie co do turystow amerykanskich , oni w ogole wszystkiemu sie dziwia, niestety Francuzi czesto narzekaja Ostatnio byli Polacy , widzialam przez szybe ze samochod z polska rejestracja wiec cala umiechnieta witam 3 osobowa rodzinke w naszym jezyku ; a tu mamusia z przekasem zwraca sie do nastoletniej coreczki: \" No niestety kochanie nie pocwiczysz francuskiego - tu TEZ Polka!\" Tak sie wscieklam ze zasypalam coreczke potokiem slow francuskich a na drugi dzien przy sniadaniu do rodzicow zwracalam sie po polsku a do corci po francusku- chyba miala dosc Wspomne tylko ze mieszkam tu ponad 15 lat -maz , dzieci A na jakich programach pracujecie w recepcji? ja mam Vega pozdrawiam serdecznie wszystkich i zmykam , do jutra

acha , najsmieszniejsi sa ci co dokladnie sciela lozko przed zdaniem klucza , jakby mysleli ze nastepni klienci beda spac w tej samej poscieli!! pokojowki sie wkurzaja , a ja zawsze tlumacze znajomym ze jak chca wyswiadczyc przysluge pokojowce to niech sciagna posciel i zostawia na ziemi Buziaki!

Gość ola 26
Insytsem-taki program ,al;e co hotel to inny system....kazdego sie uczyc trzeba od poczatku.

Gość francuzzeczka
petrin, co trzeba zrobic, aby dostac prace w dobrym hotelu we Francji bez doswiadczenia??

Gość francuzzeczka
aha...zastanawiam sie jeszcze czy warto chodzic osobiscie do hoteli czy raczej korzystaja one z agencji??

Gość Evian
pracuje w hotelu jako kelnerka w Ryde enamorada 🖐️ czesc sasiadko ;) co do gosci to uwazam ze niemcy to turysci z klasa, zawsze sie dobrze zachowuja i daja napiwki :)

Byc elokwentnym, pogodnym i miec pojecie o informatyce, tutaj czesto hotele szukaja pracownikow, bo dla przecietnego Fancuza praca w co 2 week-end to nie do pojecia:) trzeba naprawde dobrze znac jezyk