Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie tracąc nadziei

Błagam o pomoc !!

Polecane posty

Gość Nie tracąc nadziei

Prosze przeczytajcie ten artykuł. Nikogo nie obchodzi, ze tam umierają niewinne dzieci. To nie ich wina, ze urodziły się tam, gdzie się urodziły. Błagam okażcie serce. Jak mozemy jesc szynkę ze swiadomością , ze tam gdzies umierają dzieci !!!!! Ratujmy Darfurl http://www.gazetawyborcza.pl/1,82310,4277214.html

Gość ROSALINDA PACZEKO
zajmij się lepiej Polskimi dziećmi a nie obcymi...

Gość ostrzezenie z dobrego serca
niepotrzebnie sie trudzilas podajac dobry link, itak nie otworze mam w duupie takie nawiedzone wariatki, stan kolo szosy dawaj duupy za pieniadze a forse gdzies wysylaj jak zes taka milosierna duplikaty matki teresy raczej zalosnie wygladaja

dzieci cierpią nie tylko w Darfurze, ale również tuż poza 4 ścianami twojego domu, może w sąsiedniej klatce na przykład....

Gość ostrzezenie z dobrego serca
niech kazdy sie zajmie swoimi dziecmi jak Pan Bog przykazal, swietych i tak juz jest nadmiar

Gość Nie tracąc nadziei
Jestem w szoku, na wasza reakcję. Mowę mi odjęło.

Gość ZAROBIŁEM NA GIEŁDZIE
to może jeszcze palce by ci odjęło...

Gość kafeteriiiiiiiiiiiiiiiiiiianka
:D dałas zły link kobieto to po pierwsze a po drugie popieram wypowiedzi powyzej-zajmij sie najpierw naszymi polskimi dziecmi a pozniej rozpaczaj nad innymi

Gość tutaj mało ludzi
okazuje serce niestety...juz sie przekonałam:(

Gość no comment
jestem w szoku! co za ludzie sie tu w ogole wypowiadaja i to w dodatku zapewne kobiety. bark serca w wypowiedziach. masakra. wlasnie dzieki takim ludziom jak wy swiat jest taki jaki jest. pogratulujcie sobie glupoty i braku zrozumienia dla innych. dziecko jest dzieckiem i niewazne gdzie mieszka czy za sciana czy po drugiej stronie kuli ziemskiej zawsze zasluguje na pomoc. a wypowiedzi tego typu swiadcza tylko i wylacznie o braku serca i okropnym egoizmie. w pelni popieram zalozycielke tego tematu. buzka

Gość hmmmmmmmm..............
A ja sie nie dziwie,ze takie teksty padaja. Zastanawiam sie tylko dlaczego tamte dzieci wzbudzily w tobie tyle wspolczucia, a te co masz za sciana juz nie. Tak bardzo chcesz pomagac, to zrob cos najpierw kolo siebie, pokolei, pomalu. Oczywiscie wszystkich biednych dzieci zal ale dlaczego zawsze najbardziej tych ktore sa oddalone o kilka tysiecy kilometrow, dlaczego im najpierw pomagac, bo co, bo one maja gorzej? Gorzej - pojecie wzgledne! Dlatego ludzi draznia takie osoby jak zalozycielka topiku. Bo patrzy tak daleko, a pod nogi nie spojrzy!!!

Gość ja jestem za
ja podpisalam petycje :)

Gość fewqfewf
jeśli mogę jeść szynkę ze świadomością że została zrobiona ze świni którą ktoś zabił, to tym bardziej mogę ją jeść ze świadomością że ludzie mordują też siebie na wzajem

Gość Nie tracąc nadziei
Jeśli chcecie koniecznie wiedzieć, to pomagam równiez dzieciom tu w Polsce, na moim osiedlu jest Dom Dziecka, który wspieram jak mogę. Jesli mogę pomagam kazdemu człowiekowi (w miarę swoich możliwoeści) i nie jestem żadna Matką Teresą, choć przyrównanie mnie do Niej jest dla mnie HONOREM. Uważam po prostu, ze te dzieci tam z daleka mają mniejsze szanase na jakis wsparcie. Zreszta niewazne komu pomagamy, i jaką ktoś ma narodowośc czy kolor skóry. Jesli kazdy za nas zrobi COKOLWIEK by poprawic czyjąś egzystencję, świat będzie piękniejszy i lepszy. A gdyby to była Twoja siostra, Twój brat? Jak tak można. Jak możecie życ ze swiadomością , ze macie to wszystko gdzieś. Młodziez czyta ksiązki o doktorze Judymie i dziwi się , ze bedni umierali w nedzy, a przeciez dziś to my sami zyjemy w dobrobycie, a wokół nas sa ludzie, których los nic nnas samych nie obchodzi. Czy to nie jest okropne. Nie wiem jak Wy, ale ja dalej będę robic swoje i parząc w lustro nie będę musiała odwracać oczu. A kiedy Wy sami będziecie w potrzebie i nikt Wam nie poda ręki, wetdy zrozumiecie o czym teraz mówię. EGOIŚĆI !!!!!

Gość gfbdgdbbd
ty masz chyba jakąś nerwicę natręctw czy inną manię, baw się dobrze a innych zostaw w spokoju

Gość ja jestem za
co sie czepiacie? Najpierw ze ma pomoc dzieciom w Polsce zanim zabierze sie za pomoc tym zagranicznym, a jak sie okazalo, ze pomaga tym polskim, to z niej frustrata robicie. Brak empatii :( Juz wiem, dlaczego wole obcokrajowcow, bo Polacy potrafia tylko narzekac i innym tylki objezdzac, nie dostrzegaja pozytywow, wszystko jest czarne

Gość niektórzy na tym forum
to emocjonalni idioci:O Znieczulica!!!!!

Gość gfbdgdbbd
prawda jest taka (a wiem bo też się zajmuję różnymi sprawami): jeśli chce się robić jakąś akcję, to trzeba trafić z nią do zainteresowanych a nie do przypadkowych ludzi bo nie będzie efektu, wiem też że jeśli nawołuje się na przykładowej ulicy i chce "nawracać" na swoje idee osoby przypadkowe, to jest to już objaw nie tyle społecznikostwa, co właśnie manii i jest własnym problemem takiej nawołującej osoby, w najlepszym razie świadczy to o jej młodości i naiwności ta tutaj zachowuje się jak histeryczka i wywołuje... odwrotny od zamierzonego efekt, wręcz - niestety - zniechęca do swojej idei cóż, ludzie mają w instynkcie zachowywać dystans do wariatów

Gość Nie tracąc nadziei
Nie tracąc nadziei Do: gfbdgdbbd Przeczytałam co napisałe(a)ś i muszę przyznać, że masz rację! Naprawdę szacuneczek ! Może rzeczywiście źle skierowałam swoją „odezwę do ludu”. Zrobiłam to przypadkowo i zbyt spontanicznie. Chcę Ci podziękować, bo Twoja wypowiedź dała mi do myślenia. Bo technicznie można zrobić to inaczej, pewnie lepiej i skuteczniej(może Ty byś pomógł (a)? Ale to nie zmienia faktu, że idea jest słuszna. Cóż każdy również ja uczę się na błędach. Tak, czy inaczej dziękuję za Twoją wypowiedź. Pozdrawiam

Gość gfbdgdbbd
I ja pozdrawiam i bardzo, bardzo się cieszę że udało nam się porozumieć. Wydaje mi się że oddźwięk na twój apel byłby bardziej przychylny gdybyś nie używała zwrotów "Nikogo nie obchodzi (...)", "błagam", "jak możemy jeść szynkę", bo to wyszło jakbyś z góry coś czytelnikom zarzucała i to w egzaltowany sposób bo coś tobą wstrząsnęło. A tu prawdopodobnie weszli ludzie przygotowani żeby coś szybko doradzić komuś kto osobiście potrzebuje pomocy (to sugeruje te wołanie o pomoc w temacie) a dostają od razu po głowie i wykład o dzieciach, jakby nie znali cierpienia i nie widzieli go naokoło... No to powodzenia we wszystkim a ja wracam na tamten link.

Gość Nie tracąc nadziei
Tobie równiez powodzenia :-)